Vilma
3 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Minden évben Mikulásnak öltözve merül egy búvár víz alá, hogy megetesse a halakat. A nem mindennapi produkciót Timo Kaminski, a Multimar Wattforum nevű látogatóközpont akvárium részlegének vezetője mutatja be a tönningeni Watt-tenger nemzeti park 250 ezer literes akváriumában. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben csak élő közvetítésen keresztül láthatják a nézők az eseményt.

 • A Budapesti Rendőr-főkapitányság történetét, szervezeti kultúráját bemutató önkéntes szervezetnek, a Hagyományőrző Rendőrszázadnak köszönhetjük, hogy felhívták figyelmünket: a hatvanas években a köztéri Mikulás nem szánkóval, de még csak nem is krampusszal járt, hanem BM kötelékében szolgáló rendőrrel. 

  rendor mikulas 1957
  Fotó: Magyar Rendőr / FORTEPAN

  A hivatkozott képnek nem csupán a gyermekek által várva várt ünnep dátuma ad aktualitást, hanem a háttérben, a ház külső homlokzatán ereszkedő emberalak is.

 • Mindenki az ízlésének megfelelő finomságokat kapott, sőt az ajándékok között több játék is akadt. De sok állat magával a csomagolással is jót játszott. Nézze meg itt, a videóbanmennyire örültek az állatok a Mikulásnak.

  allatkert
 • Az északi féltekén az éghajlatváltozás rendkívüli változása bonyolult kérdés, és számos olyan hatása van, amelyeket csak most kezdünk megérteni – állapítja meg Facebook-posztjában a National Geographic magazin fotósa. 

  Jegesmedve mászik ki a Barents-tengerből
  Jegesmedve mászik ki a Barents-tengerből
  Fotó: Paul Nicklen

  Paul Nicklen felhívta a figyelmet, hogy a globális felmelegedés miatt az Északi-sark jege folyamatosan olvad, így például a jegesmedvék elveszíthetik a túlélésük szempontjából létfontosságú vadászterületeket. A művész éppen ezért fotóival akarja felhívni a figyelmet a természetvédelem fontosságára, különösen a jégtakarók olvadásának következményeire.