új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vasárnap reggel akart Magyarország területére kocsikázni egy 52 éves macedón férfi, ám a kutyavezető rendőr alapos ellenőrzésre félreállította járművét a határon. A Volkswagenben ezután a karosszériába rejtve, 2 kilogramm, zacskóba csomagolt heroint találtak.

  • A kilencven négyzetméteres borsod megyei vályogház körülbelül egy MacBook áráért kelt el, derül ki az Otthon Centrum gyűjtéséből, ami az idei ingatlanadás-vételeket összegzi.

    A családi ház és a legmagasabb árkategóriában lévő budai villák között több, mint hatszázszoros árkülönbségek vannak, ez utóbbiakért 400 milliót is elkérhetnek.

    A borsodi két és fél szobás ház egyébként úgy került ennyibe, hogy egy másfélezer négyzetméteres telek is járt hozzá, derül ki az oldal közleményéből.

    A fajlagosan legolcsóbb egy múlt század elején épült, 200 négyzetméteres zalai családi ház lett: a hat szobás lakás négyzetméterenként ötezer forintba került, a régi épület így 1 millióért kelhetett el.

  • Meglepő fogása volt az ohiói rendőrségnek a múlt héten: 15 vadonatúj Ford Fusion pótkerekében találtak nagy mennyiségű marihuánát. 

    Nem világos, hogy az összesen egymillió dollár értékű fogást a termelési lánc mely pontján helyezhették el a Mexikóban gyártott kocsikban, a hatóságok jelenleg erre próbálnak rájönni. A Fusionök a Ford hermosillói gyárában készülnek, utána vonatra rakják és Ohióba szállítják őket, valahol a gyártósor és a vasúti teherpályaudvarnál található CSX-telephely között került beléjük a félhold alakú csomagokba tuszkolt marihuána. 

    Ohióban még nem, de más államokban, pl. Arizonában és Minnesotában már történt hasonló eset korábban, szintén mexikói Ford Fusionökkel. „Tisztában vagyunk a helyzettel és nagyon komolyan vesszük” – mondta a Ford kommunikációs vezetője. (CNN)

  • Észak-Európa egyik legszebb, magánkézben lévő szigete került eladósorba Skóciában. A csodálatos kis sziget 4,58 hektáros, mindössze tizenhatan lakják. Az új tulajdonosnak persze fel kell készülnie arra, hogy csak komppal megközelíthető, és aszfaltozott út sem található rajta.

    A 4,25 millió fontos (másfél milliárd forintos) vételárért a sziget tulajdonjogát, egy héthálószobás házat, egy templomot, egy éttermet és egy teaházat is kap a vevő a Hebridákon.

  • Egy választási kampányban ki kell használni, ha a jelöltnek születésnapja van. És az újabb kancellári ciklusára készülő Angela Merkel a jelek szerint ezt mindenkinél jobban tudja. 

    A 63. születésnapját a munkatársai nemcsak pár egyszerű "alles Gute zum Geburtstaggal" intézték el, hanem énekeltek is neki, a kulturális államminiszter pedig nyilvánosan meg is ajándékozta a Nők a kultúrában és médiában fórumon.

  • Egy pávián vágta le a zambiai Livingstone összes lakóját az áramról, a Viktória-vízesés melletti turistavárosban így nagyjából ötvenezren maradtak sötétben, írja az Africanews.

    maki

    A vízesés Livingstone oldaláról, természetes fényben

    A majom magasfeszültségű holmikat, egészen pontosan egy transzformátort kezdett el szerelni, és ez rossz ötlet volt. Meg is csapta valamennyire az áram, de túlélte, a helyi áramszolgáltató, a Zesco pedig átadta a zambiai vadőröknek. Ha ember lett volna, bíróság elé is vitték volna, de páviánként ezt megúszta. 

    Az azért megnyugtatóbb lehet, hogy nem valami tényleges szabotázs történt, Edgar Lungu elnök ugyanis elég sokat beszél a tavalyi vitatott választások óta a biztonsági félelmeiről, és biztos, ami biztos, lecsukta az ellenzék vezérét, illetve felfüggesztette a legnagyobb ellenzéki erőt a parlamentben. 

  • Jó, tudom, Hódmezővásárhely polgármestere nem Lázár János, hanem Almási István, de érdekes szimbólum lenne, ha a két szomszédvár között végre elindulna a régóta ígérgetett tramtrain. Különösen azért, mert az algyői Tisza-hídnál kétsávosra szűkül az egyébként négysávos 47-es út, és ha valamit javítanak rajta, akkor több kilométeres kocsisor torlódik fel mindkét irányban. Ahogy most is. Szegediek, vásárhelyiek, tartsatok ki! (Délmagyarország)

  • A nyugalmazott bútorasztalos hat éven keresztül dolgozott mesterművén, egy életnagyságú, működőképes Citroën 2CV-n, ami minden apró részletében megegyezik a legendás eredeti modellel, kivéve, hogy teljes egészében touraine-i gyümölcsfából készült.

    Michel Robillard jelenleg az autó első technikai vizsgájára vár. Ha ez sikeresen elkészül, elvileg semmi akadálya sem lehet annak, hogy közutakon is vezesse alkotását. Mindezek ellenére Robillard jobban örülne, ha egy múzeumban állíthatná ki a járművet.

    (The Local)

  • sor.png

    Előre is elnézést kérünk a következő borzalmas szóviccért, amit egyébként Pippiharisnyas Tumblrjén találtunk (UPDATE: az alkotó valójában Ábel): 

    tumblr ot8a840XrZ1qhqo12o1 1280

    Mi ezzel búcsúzunk (nyilván könnyek között) a hamarosan elvileg végleg eltűnő Soros-plakátoktól. 

  • A kanadai miniszterelnök eddig sem a visszafogottságáról volt híres, ha a saját imidzsének építéséről volt szó, most azonban olyan fotók készültek róla, amik liberális rajongótáborának arcára is kérdőjel alakú ráncokat húzhatnak.

    Történt, hogy Trudeau szombaton elment egy rodeófesztiválra, ahol teljesen véletlenül találkozott egy menekült szír családdal, akik kéthónapos fiukat mitadisten éppen Justin Trudeau-ról nevezték el.

    A

    Justin-Trudeau Adam Bilal

    névre hallgató gyerek már Kanadában született, szülei két idősebb gyerekkel együtt tavaly érkeztek az országba a lerombolt Damaszkuszból.

    Szülei, Afraa és Muhammad Bilal azt nyilatkozták a különleges eseményről, hogy

    szeretjük ezt az embert és nagyra értekeljük. Sokat segített a menekülteknek, miatta vagyunk Kanadában.

    Trudeau egyébként több tízezer szíriai menekült befogadását ígérte meg, miután beiktatták hivatalába.

  • Ez egy olyan történet, ami az egyik oldalról nézve faék egyszerű, a másik oldalon viszont jól mutatja, milyen hisztérikus is a világ. Németországban súlyos rasszista megjegyzésekkel fűszerezett gyűlöletvihart váltott ki az interneten egy zwickaui fodrászat ajtajára kifüggesztett felirat. A boltra ugyanis kiírták, hogy július 16-tól hat napon át délután négytől CSAK FÉRFIAKAT SZOLGÁLNAK KI. A történetet az lobbantotta lángra, hogy az üzletben ekkor egy szíriai fodrász dolgozott. 

    A fotó elterjedt a neten, és már érkeztek is rasszista gyalázkodások a szírai fordrász és a fodrászat ellen. Aki akarta, az ebbe a sztoriba rögtön a muszlim férfiak nőgyűlöletét és patriarchális világképét látta bele. Valaki azt ajánlotta: ha a szír fodrász nem hajlandó levágni német nők haját, inkább menjen vissza Szíriába.  

    Mi történt? Az üzlet maga is részt vesz a Németországba érkezett bevándorlók munkához juttatásában, ezért vették fel a szír fodrászt. Most nyár van. Mindenki szabadságon van, kevesen dolgoznak. Ezen a héten egyedül a szír fodrász ért rá délutánonként, neki viszont nincs női fodrász képesítése, csak a férfi frizurákhoz ért. Ennyi. (via Berliner Morgenpost)

  • Első ránézésre nem biztos, hogy meg tudná mondani, hogy miből készíti ezeket a szobrokat Jan Campbell. 

    tk3s swns avocado art 05
    Fotó: Jan Campbell / SWNS.com / Northfoto

    Most szavazhat is, mielőtt eláruljuk a megfejtést.

    Miből készültek ezek a szobrok?

    Ha ön az

    avokádómagra

    tippelt, akkor gratulálunk. Egyébként 100 fontért árulja a szobrász ezeket a kis csecséket.

    tk3s swns avocado art 16
    Fotó: Jan Campbell / SWNS.com / Northfoto
  • Semmi különös, csak egy 110 kilós mackó, ami teljes lelki nyugalommal utazik egy oldalkocsis motoron. Tipikus orosz pillanat, mondhatnánk, de persze igazából azért ez ott sem mindennapi, a felvétel egy vándorcirkusz Arhangelszk városába érkezését örökíti meg. 

    A fantasztikus medvét Timnek hívják és nem csak hogy képes nyugton ülni a motoron, de még integet is járókelőknek. További érdekesség, hogy mindezt a cirkuszosok szerint még a helyi rendőrség is engedélyezte, ami rendkívül rugalmas magyar rendőri gyakorlatok ismeretében egész elképesztőnek hat. 

    (The Telegraph)

  • Ahogy azt megírtuk, Roger Federer tegnapi győzelmével történelmet írt; nyolcadik alkalommal nyerte meg Wimbledont. A meccset végigszurkolta a lelátóról az egész család. Mirka Federer (korábban szintén teniszezőként lett ismert, 2000-ben vonult vissza és azóta mindenhová elkíséri férjét) és négy gyermekük teljes lázban drukkolt apjuknak, nagyon helyesek voltak a díjátadó alatt:

  • Egy turistacsoport három tagját mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, miután Karintiában egy hegyi legelőn megtámadták őket a tehenek. Az 50 hatalmas tehenet egy olasz férfi kutyája hergelte fel - sajnos nem tudni, hogy mivel.

    A férfi hiába próbálta megakadályozni a bajt a kutya felemelésével, a csorda megindult, és megsebesítette. A tehenek ezután egy idősebb dán házaspárra támadtak rá. A csordát végül egy helyi gazdálkodó fékezte meg a turisták segítségével.

  • Összeütközött két kocsi a madridi hullámvasúton, a balesetben 33-an megsérültek, köztük gyerekek. Az MTI az ABC című spanyol napilapra hivatkozva azt írja, hogy a baleset a Bányavonat elnevezésű látványosságon történt, ahol a hullámvasúton utazók VR-szemüveget viselnek, amelyben azt látják, hogy a vonat egy kísérteties, vadnyugati bányában száguld csontvázak és pókok között két és fél percen át.

    DE5RR4RWsAAbdhI

    A bejáratnál sorban álló szemtanúk elmondása szerint az egyik kocsi hirtelen megállt a pályán, néhány méterre attól a helytől, ahol az utasok ki és beszállhatnak, mögötte érkező másik szerelvény pedig belerohant.

    Az ütközésben sokaknak megrándult a nyaka, a háta, többen panaszkodtak utána hányingerre, és voltak, akik sokkot kaptak.

    vidámpark állítja: a hullámvasút minden szükséges engedélye rendben van, ráadásul a nyitás előtt rendszeresen elvégzik az előírt ellenőrzéseket, így történt ez a balesetet megelőzően is, és nem találtak semmilyen problémát.A hullámvasút 17,5 méter magas. A kocsik maximális sebessége 55 kilométer per óra.

  • Arról, hogy tombol Magyarországon a gasztroforradalom Gasztroforradalom, csak az nem tud, aki tíz éve egy párizsis zsömle alatt él a Piros Arany gyárban.

    Viszont a tapasztalt fogyasztók, akiken már többször átgyalogolt a forradalmi hangulat, azt is tudják, hogy a forradalom bevehetetlen bástyája minden olyan hely, amelyik cirkoványos krétarajzokkal hirdeti kétes termékeit és ételeit. Jó példa egy enyhén túlárazott budai gasztrodeli, ahol a kasszával szemben senkinek nem tűnt fel ez a két gorgonzolás jellegű kenyérkülönlegesség. 

  • Ezzel a tárggyal küldte a levelet az olvasó, és muszáj vele egyetérteni: annyi áskálódás, gonoszkodás, szenyózás van a világban, néha jobb lenne, ha kicsit kedvesebbek lennénk egymással, és felhívnánk ilyesmikre a figyelmet, és akkor picit mindenki jobban érezné magát.

  • Amerikában legalábbis, ahol egy friss tanulmány szerint már 44 millió ember végez valamilyen plusz munkát a főállásán felül, hogy megéljen. 

    A mellékállás főleg a fiataloknál kulcsfontosságú, akik még kezdőfizetést kapnak a munkahelyükön, közülük 86 százalék mondta, hogy a főállásán kívül is dolgozik valamit. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy azok az idősebbek, akiknek szintén van mellékállásuk, többet keresnek vele: a 18-36 évesek közül csak 19 százalék keres így havi 500 dollárt vagy többet, míg a 36 év felettieknél ez az arány 50 százalék. 

    A szabadidőben végezhető plusz munkák piacán nagyot lendített a sharing economy, ami időben rugalmas és okostelefonos appok segítségével könnyen elérhető lehetőségeket biztosít (pl. Uber). Az ilyen lehetőségek kihasználása azonban a legtöbbeknek nem jár azzal, hogy félre tudnak tenni, a mellékállásban dolgozók több mint fele mindennapi megélhetéséhez használja fel az így keresett pénzt. Különösek a nőknél jellemző ez, akiknél 70 százalékig is felmegy ez az arány. 

    (CNN)

  • Az Alpok svájci területét is elérte a fesztiválszezon, a hegyek királynőjének tartott Rigin tartották az alpesikürt-fesztivált. 

    A képen egy fesztiválozó egyszerre két kürttel érkezett a buliba.

  • Én ennyi idő alatt valószínűleg egy oldalt sem tudnék kirakni, a csütörtöktől vasárnapig tartó Rubik-kocka világbajnokság 3x3x3-as döntőjében azonban még ennél is kevesebb, 7,76 másodperc volt a teljes kirakás átlagideje.

    A párizsi versenyen emellett egyébként több rekord is megdőlt, az ausztráliai Feliks Zemdegs két saját rekordján is javított,

    • 1 perc 20 másodperc alatt rakta ki a 6x6x6-os kockát,
    • a 7x7x7-eshez pedig 2 perc 6 másodpercre volt szüksége.

    A 3x3x3-as kategóriában Zemdegs hamar kizúgott, de a rekordot itt is ő tartja, ehhez mindössze 4,73 másodpercre volt szüksége tavaly decemberben. Ezt a kategóriát egyébként Patrick Ponce nyerte, kereken négy tizedmásodperccel volt jobb ellenfelénél.

    via GIPHY

    (Kotaku)

  • A Népfürdő utcába torkolló Dráva utca egy fontos forgalmi csomópontja a vizes vb-nek. Itt találkozik az alsó rakpart és a Dagály Arénához vezető út, egy éven keresztül újították fel, átalakítva a környék forgalmát. Hétfőn reggel a felújított, és két hónapja átadott útszakaszán másfél méter mély gödör tátong.

    IMG 0268
  • De hogy előzetesekben jól néz ki, az hótziher. Ez csak egy beharangozó az új trailerből, ami gondolom nemsokára meg is érkezik.