Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombaton délután a forgalommal szemben közlekedett egy kocsi az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, Soroksáron, egy másik autós pedig ugyanott tolatni kezdett. 

  A szabálytalankodó valószínűleg azt a dugót próbálta így kikerülni, ami egy közelben történt baleset miatt alakult ki. Az életveszélyesen manőverező autósokról készült felvételt az egyik néző juttatta el az RTL Klubhoz. 

  Amikor valaki tolat az autópályán, vagy szemben a forgalommal, a többi szabályosan közlekedő el nem tudja képzelni, hogy pontosan mi történt, ettől később fognak reagálni, rosszul fognak reagálni meglepődnek. Értelemszerűen ezek mind fokozza a balesetveszély kockázatát 

  - nyilatkozta Köves Szilárd közlekedési szakértő. 

 • Evita, a Fővárosi Állatkert mhorr gazellája április végén töltötte be a 18. életévét. Ez a kecses patás a vadonban már kihalt, csak állatkertekben létezik, így könnyű megállapítani, hogy ő a világ legidősebb mhorr gazellája.

  Evita, aki 2001-ben, Berlinben született, már nincs nagyon messze a rekordtól. A legidősebb valaha élt gazella, egy Separada nevű nőstény volt, aki 19 éves és négy hónapos korában pusztult el.

  Ehhez képest a vadon élő példányok 10-12 éves korukig éltek. Az utolsó példányokat egy spanyol biológus, José Antonio Valverde vitte el a Nyugat-Szaharából a spanyolországi Almería állatkertjébe szaporításra. Ebből az állományból származik a mai állatkerti mhorr gazella populáció, közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.

 • Az amerikai Hebron város rendőreinek különös kihívással kellett szembenézniük szerdán. Egy férfit üldöztek, aki a szemtanúk beszámolója alapján mindössze egy kalapot viselt, egyébként teljesen meztelen volt. Hogy teljes legyen a kép még valamennyi sör is volt nála és így menekült a rendőrök elől. Befutott egy kukoricaültetvénybe és ezzel sikerült is leráznia üldözőit.

  A rendőrök ekkor drónnal próbálták megtalálni az ismeretlen férfit, de végül a hatalmas hőség miatt ez sem vezetett eredményre. 

  A hírek alapján úgy tűnik, hogy a férfinek sikerült elmenekülnie. Viszont aki járt már kukoricásban az tudja, hogy valószínűleg nem úszta meg sérülések nélkül a menekülést. 

  (viaCountryrebel)

 • Október 21-én Magyarországon is elindul az ősz egyik legérdekesebb új sorozata a Watchmen. Alan Moore/Dave Gibbons képregényeiből már készült filmes feldolgozás, az HBO szériája viszont inkább egyfajta remix lesz, ami átvesz bizonyos karaktereket és témákat a képregényekből, de új történeteket kanyarít köréjük. 

  A szereplőgárda elég jó nevekből áll, a főbb szerepekben Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson és Jean Smart láthatóak. A vezető író és showrunner pedig Damon Lindelof, aki olyan sorozatokat készített korábban, mint a Lost vagy a The Leftovers (Itthon A hátrahagyottak címen volt látható).

  A legújabb előzetes alapján úgy tűnik, hogy nagyon sajátos hangulatú sorozatra van kilátás, de a történetről túl sokat még mindig nem tudni.

  A korábbi előzetest itt lehet megnézni.