Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Védhetetlenül begyűrűzött a közösségi média magyar nyelvű fertályára az alábbi kép, egyelőre angol felirattal, de csak idő kérdése, hogy magyarítsa valaki:

  dkr2gv4qc5p31?width=960&crop=smart&auto=webp&s=c9073c53eccdff48b

  (A felirat: egy olasz-amerikai bevándorlót fognak le, és kényszerítik, hogy végignézze, ahogyan első alkalommal kerül ananász a pizzára, 1914, Brooklyn, New York)

  Először is szögezzük le tényszerűen, a kép vicces.

  Viszont sajnos kamu.

  A Reddit fakehistoryporn alfórumából terjedt szét internetszerte (az eredeti forrása ismeretlen), ahol a népek ilyesfajta furcsa humorral szórakoztatják egymást naphosszat. Az ananászos pizza egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem Hawaii-ról származik, hanem Kanadában találta ki egy görög fickó.

 • Greta Thunberg, a világ egyik leghíresebb klímaaktivistája, az eredeti tervek szerint az Egyesült Államokból Chilébe utazott volna, hiszen úgy volt, hogy ebben az országban tartják az ENSZ következő klímacsúcsát (COP 25). A dél-amerikai ország viharos eseményei után viszont végül Madrid vállalta magára a házigazda szerepét, így a 16 éves svéd lánynak meg kellett változtatni a terveit és keresni valamilyen megoldást arra, hogy visszajusson Európába, lehetőleg hajóval. Néhány hónapja Thunberg egy versenyvitorlással utazott Európából az Egyesült Államokba. 

  E zúttal egy olyan ausztrál párral utazik együtt, akik a maguk jogán elég híresnek számítanak.  Elayna Carausu és Riley Whitelum egy pár, akik  Sailing La Vagabonde nevű YouTube-csatornájukon mutatják be az életüket, ahogy össze-vissza vitorláznak a világ tengerein. A páros egyébként nem is tervezett most Európába utazni, de mikor látták, hogy Thunberg fuvart keres, akkor lecsaptak a lehetőségre és nekivágnak a körülbelül 2-3 hetes utazásnak. 

 • Ma indul a Budapest Showcase Hub, a magyar könnyűzenei showcase fesztivál, ahol a kelet-európai régió legizgalmasabb vagy legérdekesebb feltörekvő előadói lépnek fel. Mivel az ilyen eseményeken az új és izgalmas felfedezése a lényeg, a fellépők egy része biztosan ismeretlen az átlagos zenehallgatók számára. Ezért a szervezők összeraktak egy Spotiy-playlistet, és kiemeltek öt érdekes előadót, hogy aki esetleg kevésbé lenne képben, az is tudhassa, mikre lehet az idei fesztiválon számítani.

  shishi (LT) Nov 15 22:50 Robot 

  A csak csajokból álló trió tagjait hidegen hagyják a szabályok. Zenéjükben a rap a trash a surf és a soul keveredik egészséges feminizmussal és jófajta szókimondással. 

  Junior A (LT) Nov 14 23.10 Instant

  A viliusi előadó egy utcai verekedés után kómába esett és mikor magáhoztért rájött, hogy mostantól a jövőjét az elektronikus zenének szenteli. Így lett Litvánia legnagyobb  internetes zenei szenzációja. Most egy norvég dobossal kiegészülve turnézik Európában. 

  Perfect Son (PL) Nov 14 Toldi 00.40

  A lengyel szupersztár a nyolcvanas évek sophisti-popját játssza újra. A régióban elsőként vele szerződött a Sub Pop Records, amely olyan előadókat karolt már fel, mint a Nirvana vagy Father John Misty.

  PRESSYES (AT) Nov 14 Toldi 1.40

  A bécsi Pressyes az analóg szintik magányából lép ki most a fényre. A pszichedelikus popban utazó zeneszerző-énekes hátizsákkal járta be a világot, és távoli kultúrák élményeit gyúrta bele hangzásvilágába.

  Skeemers (HU) Nov 15 Robot 22.50

  A női frontemberrel zúzó magyar  surf rock bandának olyan forró a zenéje, hogy tavaly felfigyelt rájuk a Stranger Things music supervisora, és azonnal le is igazolta őket az egyik sorozatához.

 • Csütörtökön az Index szerkesztőségébe érkezik Pikó András, a VIII. kerület polgármestere, akivel élő interjút készítünk, amit Facebook-oldalunkon, valamint a címlapunkon lehet követni. Az interjú kérdéseit viszont nem csak az Index újságírói találják ki, olvasóink kérdéseit is igyekszünk feltenni Pikó Andrásnak.

  Ha szeretne kérdezni Józsefváros polgármesterétől, akkor csak annyit kell tennie, hogy csatlakozik az Index Kibeszélő nevű Facebook-csoportjához, és ott a megfelelő poszt alá beírja a kérdését. Érdemes sietni, mert csak a szerda este 8-ig beérkezett kérdéseket tudjuk figyelembe venni.

  Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő

  Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő has 17,313 members. Politika, közélet, gazdaság és média. Az ország dolgai 2018-2022 között. Ezeket mind ki lehet itt...