új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogy legtöbb fesztivál, úgy a Sziget is tele van szponzorokkal, akik igyekeznek a lehető legvadabb módon felhívni magukra a figyelmet. Vannak, akik programokat szerveznek vagy szolgáltatásokat adnak, de a legextrémebb példát a VIP-nél kell keresni, ahol konkrétan felpakoltak egy dzsipet egy álsziklafal oldalára. #honor9

  • Azt már ezerszer elmondta mindenki, hogy a Szigeten az átlagosnál jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a nem zenei programokra, legyen szó sportról, filmről vagy éppen cirkuszról. Este például ilyen lélegzetelállító produkciók is láthatók, ha valakinek már túl snassz szimplán csak zenét hallgatni. #honor9

  • Kaliforniában idén is megrendezték a kutyák szörfvilágbajnokságát, a rendezvényre pedig évről évre rengetegen járnak ki, hiszen tényleg kevés elbűvölőbb dolog van a szörfdeszkán ügyeskedő, a hullámoktól kissé megszeppent kutyusoknál.

    A legjobb idén azonban nem is maga a verseny volt, hanem a BBC bemondója, Simon McCoy, aki úgy konferálta fel a csatorna összeállítását az eseményre, ahogy valószínűleg egyikünk sem lenne képes:

  • Eddig is volt egy hatalmas Budapest felirat rögtön a Sziget bejáratánál, de most már a fesztivál is kapott egy saját kicsit beljebb, az A38 Sátor mellett. Mondani sem kell, hogy ezen a ponton kizárólag olyan embereket látni, akik leginkább saját magukat szeretik látni a telefonjukon keresztül. #honor9

  • Pontosan 72 évvel ezelőtt 1945. augusztus 12-én játszódik Török Ferenc 1945 című filmje, amelyik épp a héten nyerte el a kritikusok díja mellett a közönségdíjat is a 37. San Francisco Zsidó Filmfesztiválon, ahol a közönség állva tapsolta meg a magyar alkotást. Bár a film fekete-fehér, az alkotók ma néhány színes felvételt is megosztottak a forgatásról.

  • Hiába ölünk adómilliárdokat a magyar fociba, sajnos még mindig csak a béke segge alatt vagyunk a nemzetközi színvonalhoz képest. Szóval itt a legjobb alkalom, hogy a Szigeten revansot vegyünk a hanyatló nyugaton, és a fesztiválon felépített műfüves pályán mutathassák meg az aranylábú magyar gyerekek a sok holland meg francia bulituristának, hogy nálunk miért ejtik fodballnak a futballt! #honor9

  • Ha valaki esetleg nem volt az elmúlt években a Szigeten, meg úgy általában egy fesztiválon sem, akkor ez a poszt kicsit segíteni fog. A Szigeten nincs készpénzes fizetés, mindenhol kizárólag egy FestiPay nevű feltöltőkártyával, illetve paypassos bankkártyával lehet fizetni. Ez a FestiPay lehet kártya, karkötő vagy karóra is, és a Szigeten ilyen nagy fekete konténereknél lehet kiváltani vagy éppen feltölteni rá pénzt. De pár helyen vannak ilyen automaták is, ahol még gyorsabban meg lehet oldani, hogy pénzt tegyünk a fesztiválkártyánkra. Ebben az a pláne, mint a Tescóban az önkiszolgáló pult. Az emberek rettegnek a gépektől, és inkább órákat állnak a sorban, így a bátraké marad a gép és a gyorsaság. A Szigeten ez hatványozottan igaz, mert a legtöbben rögtön beállnak a bejáratnál ahelyett, hogy ilyen gépeket keresnének kicsit beljebb. #honor9

  • Fotó: Black Isle Images / Facebook

    Egy ismeretlen személy (a Black Isle Images amatőr drónvideós -fotós csoport egyik tagja) úgy döntött, hogy ha már ott a kikötőben egy 1000 milliárdos repülőgéphordozó, ami 65 ezer tonnás és a brit flotta legfejlettebb hadihajója, akkor miért ne nézhetné meg közelebből egy drónnal. (Az BII csoport Facebook-oldalán a feltöltött videók közt több is van, amik az épülő repülőgéphordozó közelében vagy fölött elrepülve készült, mint ez is itt:)

    Azt hinné az ember, hogy random civilek csak úgy nem landolhatnának drónokkal egy repülőgéphordozón, de a pilóta szerint a legnagyobb gondot a szél okozta, a hajón pedig nem volt senki.

    Így hát hősünk leszállt, lőtt pár pazar képet, majd szépen továbbállt.

  • Mint például ez az installáció, vagy akár az egész Colosseumot is lehetne említeni. A Sziget elég régóta együtt dolgozik a Hellowood nevű építészeti projekttel, akik évről-évre izgalmas vagy éppen hasznos faépítményekkel dobják fel a fesztivált. #honor9

  • Nem rég indult az RTL Gold, ahol főleg saját gyártású műsorait ismétli az RTL-csoport.

    Ilyen a Legyen Ön Is Milliomos! is, aminek a pénteken leadott ismétlésében egy olyan kérdés merült fel, amire a válasz már nem olyan egyértelmű, mint a műsor készítésekor.

    rosz

    A képet köszönjük olvasónknak!

  • Akkor feltétlenül ajánljuk, hogy álljon meg ennél a szerkezetnél pár percre, és csodálja meg azokat a részeg és bátor férfiakat, akik önszántukból törik össze egymást és önmagukat. #honor9

  • Rengeteg legenda kering arról, hogy valakinek a valakije ismer egy srácot, akinek a haverja úgy berúgott a Szigeten, hogy magára varratta kutyája nevét. Éveken át óriási divat volt a Szigeten tetoválást készíttetni, de idén már elég sokan rájöttek, hogy egyszerűbb pár napra kifesteni az arcunkat vagy leönteni magunkat csillamporral, mint egy életre szóló hibát elkövetni egy tetoválószalonban. #honor9

  • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már megint festékkel sivalkodott. Most a párt rákosmentei szervezete mázolt kékre egy köztéri padot, nyilván azért, hogy így üzenjék meg az önkormányzatnak, hogy az elhanyagolja a köztereket.

    De az önkormányzat nem hagyta, hogy a provokátorok nevessenek a végén, ezért lefestették ők is a padot.

    Rákosmente - MKKP 1:0!

  • A háború dúlta észak-szíriai Aleppó állatkertjében zord körülmények között rekedt tizenhárom vadállatot engedtek szabadon pénteken egy jordániai vadrezervátumban. Öt oroszlánt, két tigrist, két medvét, két hiénát és két kutyát engedtek szabadon.

    Az ausztriai székhelyű Négy Mancs állatvédelmi szervezet Törökország segítségével menekítette ki az állatokat az aleppói Varázslatos Világ nevű állatkertből. Az állatkert tulajdonosa, aki a 2011-ben kezdődött polgárháború kitörése után elmenekült Szíriából, beleegyezett a dologba.

    Az állatok egy része egészséges, de vannak köztük vak, illetve szív-, máj- és vesebeteg példányok is, az oroszlánok egyike pedig két hét múlva ellik.

    A mentőcsapat csak "lehetetlen küldetésként" emlegette a nagyon nehéz mentőakciót, hisz a világ egyik legveszélyesebb részéből kellett kimenekíteniük a vadállatokat.

  • A londoni világbajnokságon 10 ezer méteren már győztes Mo Farah szombat este utoljára fut, akkor 5 ezer méteren áll majd rajthoz, hogy megszerezze hetedik vb-aranyát a négy olimpiai első helye mellé. A nagy visszavonulás elé saját reklámfilmet is kapott, ami azért tényleg csak a legnagyobbaknak jár, íme:

    Farah utolsó futása, az 5000 döntője szombat este 21.20-kor rajtol majd.

  • Mondjuk, ha ugyanazzal etette, amivel saját magát, akkor érthető is, hogyan lett a kis bikafejből egy meganagy horrorbikafej.

    20688081 2009989329233545 5280780024075517952 n
    Fotó: instagram / therock

    Instagramon azt írta a Szikla, hogy három részre bontva, 22 órányi tetoválás árán nőtt meg az állatka a vállán, és minden egy jelkép rajta:

    • a csont repedései az évek alatt tanult leckéket,
    • az előremutató szarvak az őt hajtó kifogyhatatlan erőt,
    • a szem pedig a pozitív energiát jelképezi.

    via Instagram

  • A fogyasztóvédelmi bíróság 320 ezer rúpia (1,2 millió forint) visszafizetésére kötelezte egy ékszerüzlet tulajdonosát Indiában, mert ígéretével ellentétben nem tette gazdaggá egy vásárlóját a neki eladott szerencsehozó drágakő. Pedig erre még visszafizetési garanciát is vállalt!

    A férfi azért vásárolta meg a drágakövet egy ékszerüzletben, mert a tulajdonos azt ígérte, a kő megfordítja a szerencséjét és három hónapon belül milliomossá teszi. Ez nem történt meg, így a férfi vissza akarta kérni a pénzét az ékszerésztől. Az eladó viszont elutasította, ezért 2014 májusában bírósági ügy lett a dologból. 

    A testület most kimondta, hogy az ékszerész tisztességtelen volt, ezért utasította a 320 ezer rúpiás összeg visszafizetésére. 

    (MTI)