Timót, Xénia
3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emma Roberts sem bízta a véletlenre első gyermeke születését. A színésznő azt a dokit választotta, akinél előtte Kim Kardashian és Kylie Jenner is szült, nyilván igazán jutányos áron.

  A TMZ információi szerint egyébként Roberts fia december 27-én született, délután öt után pár perccel, meglehetősen termetes babaként, több mint 4 kilóval.

 • Nyolcvanhat évvel ezelőtt került a világon először dobozos sör az üzletek polcaira. Hihetetlenül sikeres lett, sőt, elindította a dobozos italok forradalmát, melyről elmondható, hogy máig tart. 1935. január 24-én debütált a dobozos sör az Egyesült Államokban, a Gottfried Krueger főzde volt az első, amely egy merész újítással üvegbe töltés helyett dobozolni kezdte a sörét, ám nagyon nem voltak meggyőződve arról, hogy ezt a fogyasztók szeretni fogják. A cég vezetői annyira tartottak a kudarctól, hogy a vállalat New Jersey-i telephelyétől távol, a virginiai Richmondban kezdték el árulni a terméküket. A hazardírozás végül bejött, hiszen a megjelenése évében kétszázmilliót adtak el a fémdobozba csomagolt alkoholból. 

  Annak ellenére, hogy félt a bukástól, a Gottfried Kruger valamit sejthetett, amikor elsőként csapott le az American Can Company 1933-as fejlesztésére, az első olyan fémdobozra, ami képes volt egy műanyag bevonat segítségével megfelelő szigetelést biztosítani ahhoz, hogy a sör ne veszítse el jellegzetes ízét. Érdekesség, hogy a vásárlók többsége eleinte visszavitte az üres sörösdobozait, mert azt hitte, hogy újratöltik azokat, ezért a gyártónak később fel kellett tüntetnie a dobozain a „nem utántölthető” feliratot. Magyarországon jóval később, csak az 1980-as években vált népszerűvé a dobozos sör, ami valóságos fogalommá vált hazánkban, és a nyugati életérzés egyik megtestesítője volt.

 • Legalább két amerikai cég, valamint orosz és finn kutatók is dolgoznak egy oltáson, amellyel a nyérceket oltanák be – írta meg a The New York Times.

  Az amerikai Zoetis nevű cég már 2020 elején elkezdte fejleszteni a saját oltóanyagát az állatok számára. Akkor azonban még nem tudták, hogy elsősorban a nyércek számára lehet majd hasznos a vakcinájuk. 

  A nyércek ugyanis nagyon fogékonyak a vírusra, ráadásul Dániában már egy új mutáció is kifejlődött bennük, emiatt pedig aztán tömegével ölték le őket.

  Az eddigi hírek szerint a nyérceknek kifejlesztett vakcina hasonlítani fog az amerikai Novovax által készített, jelenleg is fejlesztés alatt álló oltóanyaghoz.

  A vakcina kifejlesztésével a nyércekhez köthető egészségügyi rizikót kívánják csökkenteni, valamint a nyércprém-kereskedelmet igyekeznek megóvni. 

 • Eva Mendes tavaly december végén posztolt utoljára az Instagramján, azóta nem sokat hallottunk felőle. A 46 éves színésznő a minap bukkant fel újra, és egy másik oldal gyermeknevelési tanácsát osztotta meg, ami röviden arról szól, hogy fontos, hogy hagyjuk szóhoz jutni a gyerekeinket, a megfelelő tisztelettel ugyanis erőssé nevelhetjük őket.

  A bejegyzés alatt Mendes azt is összefoglalta, miért lépett egyet hátra a közösségi oldalától.

  Az utóbbi időben nem posztoltam, mert az egyik gyerekem azt mondta, túl sokat van a kezemben a telefonom. Tudtam, hogy magára veszi ezt. Még gyerek, persze, hogy magára veszi. Így tesznek mindennel, amíg mi nem tisztázzuk előttük a dolgot. Szóval jókat beszélgettünk, bocsánatot kértem, és megígértem, hogy jobban figyelek majd rá. Rájöttem, hogy csak azért, mert itthon vagyok, nem vagyok mindig igazán velük

  — írta a színésznő, akit sokan támogattak döntésében.