Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hétfőn mutatta be új vezetőedzőjét, a Miami Dolphinstól három év után menesztett Adam Gase-t az idei NFL-alapszakaszt is elég pocsékul záró New York Jets, ami önmagában annyira nem lenne őrületesen érdekes hír.

  Azzal együtt viszont simán az, hogy a sajtótájékoztatón Gase nagyjából egész végig úgy nézett ki, mintha tegnap érkezett volna a Földre egy távoli bolygóról, és még problémái lennének az emberi test limitációival.

  Gase amúgy általában így viselkedik, amikor kellemetlen dolgokról kell beszélnie, de ennyire durva azért nem szokott lenni a helyzet.

  Ez utóbbit az is jól példázza, hogy eddig még nem lett belőle mém, a bemutatás óta viszont vele van tele az internet, és az a teória is szárnyra kapott, hogy valójában a Jets elrabolta őt, amit így próbált meg jelezni:

  ezgif.com-optimize (1).gif
  Fotó: deadspin

  A szakember azóta reagált is mémmé válására, ami ha lehet, még különösebbé tette az egész helyzetet, ugyanis a a következőket mondta:

  Azt se tudom, mi az a mém. Nincs Twitterem, nincs Instagramom, nem járok fel az internetre, még tévét se nézek, csak filmeket. Ja, és újságot sem olvasok. Kizárólag akkor értesülök valamiről, ha valaki más beszél nekem róla.

  (via)

 • Erről ír az NBC, a CNBC, a Time, hogy a cég legújabb reklámja hadat üzent a mérgező maszkulinitásnak. Van benne minden, ami a sztereotip szemnek és szájnak ingere: a füstölő grill mellett feszítő apukák, amint a bunyózó fiaikat nézik, illetve az utcán nők után füttyögető srácok, na meg persze a szlogen, hogy "A legjobb, amit egy férfi megkaphat." Itt merül fel a narrátorban a kérdés, hogy tényleg ez a legjobb, amit egy férfi megkaphat? Magára a borotvára ki sem tér a reklám. Nem is számít, hogy milyen űrtechnikával fejlesztett pengékkel lehet borotválkozni, mennyire, minden eddiginél jobban követi az arc vonalát, semmi ilyesmi nincs, csak az ideológia, hogy fejben kéne leborotválni a felszínes gondolkodást a férfi szerepekről.

  Eléggé megosztó lett a reklám. Egyesek szerint még így is nagyon sztereotip, mert ez megint csak a pasikról szól, közben meg a Gillette csinál borotvát nőknek is. (Persze itt meg az is problémás lehet, hogy a nőknek kell-e szőrteleníteniük, szóval inkább bele se menjünk.) A kérdés így adja magát.

  Ön szerint milyen lett a Gillette új reklámja?

  • 552
   Inkább maradjanak a borotváknál.
  • 485
   Nagyon true.
 • Kb. ez járhat a Maine államban található Westbrook lakóinak a fejében, mikor ránéznek a Presumpscot folyóra, amiben valamiért egy gigantikus jéglemez pörög.

  korong.PNG
  Fotó: City of Westbrook

  Szerencsére ez nem a közelgő apokalipszis első jele, hanem egy ritka természeti jelenség, amit az olvadó jég és az azt körülvevő víz kölcsönhatása okoz.

  Egészen pontosan arról van egyébként szó, hogy mikor a jégtábla négy fokosra hűti a körülötte lévő vizet, az lesüllyed a jég alá, és örvényt okoz, ami elkezdi pörgetni a fölötte lévő korongot.

  A folyóban pörgő képződmény egyelőre semerre sem halad a városból, csak az óramutató járásával ellentétes irányban forog, és jó eséllyel nőni is fog még a héten, mert hétvégére havazást várnak Westbrookban.

  (via)

 • Az Australian Open egyik labdaszedője egy kicsit megbolondította a meccs előtti pénzfeldobást, és máris a net egyik új szenzációja lett.  Három másodpercnyi értelmetlen mozdulatsorral megkapta a 15 perc hírnevet. 

  A srác Nisikori Kej és Kamil Majchzrak meccs előtt volt pénzfeldobó is, mielőtt az érmét elpöckölte volna, rúgott egyet a levegőbe, majd megpördült saját tengelye körül. Ne csodálkozzunk, ha hamarosan kiderül, hogy egy új őrületet indított el ezzel, és megalapítják a Hülye Pénzfeldobások Minisztériumát.