Emma
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Másfél hete írtuk meg, hogy az amerikai kongresszus felsőházának több 200 éves történetében első ízben hozott világra gyermeket egy hivatalban lévő szenátor. Tammy Duckworth 50 éves korában hozta világra második gyermekét, egy Maile Pearl nevű kislányt.

  Nos, Duckworth miatt most a szenátus egyhangúlag megszavazta, hogy egy kisbabát egyéves koráig magával vihessen szülője a szenátusba voksolás alkalmával is.

  Duckworth még szülési szabadságon van, de a jövő héten már ismét a szenátusban dolgozik. A szenátornő rokkant háborús veterán: megjárta az iraki háborút, amelyben elvesztette mindkét lábát.

 • Eddig se volt ez egy rossz fotó, na de most.

  Orbán Viktor miniszterelnök rajtpisztollyal elindítja a nők 7.5 kilométeres versenyét a junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon, Balatonfüreden 2014. szeptember 6-án. Mellette Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
  Orbán Viktor miniszterelnök rajtpisztollyal elindítja a nők 7.5 kilométeres versenyét a junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon, Balatonfüreden 2014. szeptember 6-án. Mellette Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
  Fotó: Kovács Anikó / MTI
 • Nem sok, de egy dolog biztos: tessék csak jól megnézni a Terminátor válla felett kivigyorgó kisplasztikát!

  Thank you all for caring. We are moving forward!

  Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés,

  Ugye. Ennek a mása:

  kissi4480d

  A találat a Kulturmunkáé.

 • Mármint nem Alekosz meg Aurelio, hanem a hím lovak. Szóval, egy nemzetközi tudóscsoport genetikai vizsgálatai szerint egy háromezer éve, a vaskorban élt csődörtől származik szinte minden ma élő csődör, írja az MTI. A génelemzések alapját európai és ázsiai ásatásokon előkerült lócsontokból és fogakból vett minták adták.

  Eredményeik szerint az eurázsiai sztyeppéken élő nomádok, majd később a rómaiak által végzett célzott tenyésztés hozzájárult a további leszármazási ágak eltűnéséhez. A folyamatban jelentős szerepet játszott, hogy a rómaiak a lótenyésztésben új módszert vezettek be: a kancák helyett a csődörökre kezdtek koncentrálni. Felismerték, hogy az egyedileg kiválasztott, bizonyos tulajdonságokkal bíró csődörökkel könnyebben érik el céljaikat, mint a kancák kiválasztásával. A hím állatok ugyanis gyorsan, sok utódot képesek nemzeni.

  Így hosszú távon a csődörök leszármazási vonala kerekedett felül. Az Y-kromoszóma, amelyet csak a hímek birtokolnak, elvesztette változatosságát. A kancák leszármazási ágából számtalan létezik a világon.