Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

  Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

  A képek magukért beszélnek:

  Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

  Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk:

 • 49948664 290966624939804 8251675981517946880 o
  Fotó: Hallgatói Szakszervezet / Facebook

  Nagy Blanka az elmúlt hetekben két tüntetésen is keményen beszólt a Fidesz-kormányra, amire válaszként erre a hétre országos támadás érte a kormánylapok részéről a 18 éves lányt.

  A propagandaújságok többek közt azt írták, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll. Az nem derült ki, hogy honnan van ez az információjuk, de ami igazán érdekes lenne, azt sem írták meg, hogy egy gimnazista tanulót pontosan mikor hatalmazza fel arra a bizonyítványa, hogy politikai véleményt formáljon.

  De mivel ezek szerint erre vonatkozóan létezik egy titkos, ősi tudás, az Index olvasójaként most te is elmondhatod, hogy

  Milyen bizonyítvánnyal mondhatja azt valaki a köztársasági elnökre, hogy bajszos fasz?

  • 1096
   Bárki mondhat ilyet, még Bayer Zsolt is
  • 872
   Bezzeg Kádárnak senki sem mondott ilyet, rend is volt az országban
  • 675
   Csakis a színötössel, honismeret dicsérettel
  • 276
   3,89-es átlagtól fölfelé szabad mondani
 • A CNBC személyesen is megnézhette a Huawei új kínai kampuszát. Az erről készült riportot úgy hozta le a The Verge, hogy nem csak az iPhone-ok és a MacBookok által erősen inspirált termékeket készít (szinte már koppint) a kínai vállalat, hanem már az európai építészetet is klónozza.

  A Huaweii új főhadiszállása Tungkuanban található. A kampusz 12 kisebb városból áll. Illetve fog állni, de egyelőre 8 készült csak el. A 9 négyzetkilométernyi területen megtalálható Párizs, Verona és Granada kicsinyített mása. Az egész létesítmény olyan nagy, hogy külön villamos is van, amivel a jelenleg 17 ezer alkalmazott el tud jutni egyik helyről a másikra.  Egy nagy tó is van a kampuszon, ami fölött nem egy sima híd, hanem a budapesti Szabadság híd tökéletes mása húzódik. (A képért ide kell kattintani.)

  A városok másolása azért nem annyira nagy újdonság. Csinált már ilyet Las Vegas is.

  (CNBC)

 • Csodálatos filmalapanyag lehetne abból a hírből, miszerint egy belga kisváros templomának lelkészét egyre inkább foglalkoztatta a templomukban álló Szent család című, 16. századi kép, amit adományként kaptak egy volt belga szenátortól. Jan Van Raemdonck egyszercsak gyanút fogott, mivel a kép - állítása szerint - meghökkentő hasonlóságot mutatott Michelangelo egy brit gyűjteményben őrzött rajzával.

  2048
  Fotó: Jan Van Raemdonck

  A zelei lelkész ezért felkért egy Michelangelo-szakértőt, Maria Forcellinót, hogy vizsgálja meg a képet. Mielőtt azonban a szakértő a helyszínre érkezett volna, a festményt ellopták.

  Egy közelben lakó asszony hajnali 5 órakor egy 20 év körüli férfit látott ólálkodni a templom környékén, de az illető eltűnt, amikor a nő felkapcsolta a villanyt

  - mondta el a pap a The Guardiannek, amit az MTI szemlézett. Szerinte ugyanakkor a kép ellopásához legalább két ember kellett, ugyanis a fára festett festmény súlya egy mázsa körül van.

  A lelkész teljesen kikészült, ugyanis állítása szerint csak szűk körben osztotta meg gyanúját a kép eredetéről. Szerinte legfeljebb húszan tudhattak róla, családtagok, barátok, egyházközségi vezetők. A lelkész szerint valaki talán azokból az emailekből kapott tippet, amiket több múzeumnak is elküldött, de amelyre egyetlen választ sem kapott.