Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Körforgalmat általában ott építünk, ahol több nagy forgalmú út csatlakozik, mert ez a megoldás szépen meg tudjak osztani a csomópontba érkező forgalmat, sokkal jobban alkalmazkodik a forgalom dinamikájához, mint egy lámpás csomópont tenné (rendőröket pedig ugye nem csak minden pofonhoz, hanem minden olyan kereszteződéshez se lehet állítani, ahol forgalmas utak találkoznak). Így aztán nagyot néztem, amikor a hétvégén Miskolc és Sajószentpéter között végigsuhantam a 26-os úton. 

  A semmi közepén ugyanis, de tényleg, annyira a pusztában, hogy itt kilométerekre nem volt még egy Soros-plakát se, se betelepítős, se kerítésbontós, szóval valóban a semmiben, hirtelen jött egy körforgalom. Csak behajtani és kihajtani lehet, nincs elágazás, bekötőút, hirtelen jött Mészáros Lőrinc-vállalkozás, se ipari parki szántóföld. Oltári marhaságnak tűnt – és tűnik még most is, bár azóta már elolvastam a Totalcar majd két évvel ezelőtti posztját a körfogóról. Ami szerint forgalomlassítás a célja, merthogy itt, Miskolc és Sajószentpéter között nyílegyenes az út, és az autósok lába odatapad a gázpedálra, mint Tibocz kezéhez az olcsón jött közpénz.

  Viszont én az Alföldön számos helyen jártam már, a 44-es, 46-os, 52-es, 54-es, 55-ös utak olyan szakaszain, amik szintén nyílegyenesek, de még a régi 35-ös főút is ilyen. Jönnek a semmiből, mennek a semmibe, köztük se csomópont, se körforgalom, se fekvőrendőr, maximum most már telepített traffipax, mégse halnak ott halomra az autósok. Szóval a szépen hangzó közlekedésszervezési érvek ide, autósok biztonságára hivatkozás oda, én valahogy nem tudok nem arra gondolni, hogy itt is csak eleliosoztak némi közpénzt. De persze biztos csak túlzottan borúlátó vagyok.

 • Egy meg nem nevezett női országgyűlési képviselő Facebookon kapott illetlen képeket egy férfitől Svédországban. Ennek nyilván nem örült, így szexuális zaklatás miatt vádat emeltek a nemi szervét népszerűsítő tag ellen.

  A vicces az egészben az, hogy a férfi felismerte a saját szerszámát (mily meglepő), azt viszont tagadta, hogy ő küldte volna el a hölgynek. A bíróságot nem sikerült meggyőznie a nagyon hihetőnek tűnő mesével, így 160 ezer forintnak megfelelő svéd koronát kell fizetnie a nőnek kárpótlásként. (Via)

 • A tahóparkolásban eddig két iskolát különböztettünk meg:

  • azokét, akik csak úgy parkolnak tahón-bénán-ügyetlenül, elfoglalva egy-két-x parkolóhelyet vagy mozgáskorlátozott parkolót, esetenként járdát vagy gyalogátkelőt;
  • és azokét, akik ezzel forgalmat akadályoznak, mert elállják mondjuk egy villamos vagy egy belvárosi busz útját (utóbbi főleg a 15-115-ös buszok belvárosi szakaszán gyakori).

  Mindkét iskola egyik jellemző tulajdonsága, hogy a tahóparkolást nem a nagy nyilvánosságnak szánják, sőt, szégyellik, és ha a szemük elé kerülne egy-egy róluk szóló poszt, valószínűleg jogosnak érzett felháborodás fogná el őket. Sőt, a gyakorlat azt mutatja, hogy a feltételes mód nem is kell ide.

  No, de itt a legújabb iskola: amikor városi terepjáróddal (ami eleve milyen kategória már, még a kátyús pesti utak fényében is) beállsz egy mozgáskorlátozott tábla elé, kattan a fényképezőgép, és a kész fotó már megy is – egyenesen bele egy apróhirdetésbe. Ennek a Porsche Cayenne-nek a (mostanra talán már csak volt) tulajdonosa nem kispályázott, amikor feltolta a netre a hirdetést.

  autohirdetes
 • A fenti előadásra az NBA All-Star meccs előtt került sor, és hát, minimum véleményes, hogy érdemes volt-e ezt csinálni az amerikai himnusszal. Az internet népe menten rávetette magát az énekesnőre, mondván, minek kellett egy pásztorórához illő aláfestéssé átalakítania, aztán azzal is baja van a Twitter népének, hogy minek kell sikoltozni közben, és azt is üzenték neki, hogy nem, nem vagy jazzénekes.