Benedek
-4 °C
5 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tíz éve mutatta be Steve Jobs az első iPhone-t, és változtatta meg azóta nagyjából azt, hogy hogyan viszonyulunk a telefonunkhoz (és az is, hogy hogyan kell kisebb-nagyobb techújdonságokat bemutatni).

  Ha már mindent elolvasott arról, hogy milyen is lesz az iPhone 8, hullajtson egy könnycseppet a Vice videóját nézegetve, amelyben összeszedték az eddigi összes iPhone-bejelentést!

 • Bántalmazta a gyerekeit az a házaspár, akik arra építettek föl egy Youtube-csatornát, hogy a saját gyerekeiket szívatják, így döntött hétfőn egy Maryland állambeli bíróság. 

  A Martin házaspár, Heather és Mike több videót is feltöltött a DaddyOFive nevű csatornájukra, amelyben a velük élő öt gyereket (akik közül három közös, kettő pedig az apukáé egy másik kapcsolatból) "megviccelik", de úgy, hogy annak sírás lesz a vége.

  daddyofive2
  Fotó: youtube

  A talán legnagyobb megbotránkozást kiváltó videóban a család legkisebb gyerekét, Codyt szívatják azzal, hogy Heather, Cody mostoha anyja, nagy rumlit csinál a gyerek szobájában, majd káromkodva és üvöltözve megvádolja Codyt, hogy ő csinálta a kuplerájt. A gyerekkel egy ideig artikulálatlanul üvölt a két szülő miközben Mike videózza, ahogy Cody zokog. Majd nevetve elmondják, hogy csak vicc volt az egész, amin a gyerekek látványosan nem nevetnek.

  Egy másik videóban az apuka szétveri Cody játékkonzolját, miközben a gyerek az ágyán bőg, egy harmadikban pedig úgy meg sikerül lökni az egyik gyereket, hogy az elesik és vérezni kezd az orra. 

  A videók hatalmas botrányt kavartak, a Twitteren és más oldalakon rengetegen vádolták meg a szülőket azzal, hogy a hírnévért és a nézettségért gyakorlatilag bántalmazzák a gyerekeiket. A család próbálta visszautasítani, hogy bántalmaznák a gyerekeiket, és egy hosszú videóban mondatják el a gyerekeikkel, hogy nem traumatizálták őket az események, ők egy ilyen viccelődős család, a botrányt pedig csak a féltékeny héterek gerjesztik. 

  A botrány miatt viszont a gyámhivatal is vizsgálódni kezdett, aminek eredményeként májusban Codyt és Emmát (akik szintén Mike gyerekei egy másik kapcsolatból) ki is emelték a családból és az anyjuknál helyeztek el. Per is indult gyerekbántalmazás miatt, amelynek részeként mind az öt gyereket megvizsgált egy pszichológus. A vizsgálat szerint Cody és Emma lelkileg sérült a szívatós videók elkészítése alatt.

  A bíróság a Buzzfeednek nyilatkozó ügyész szerint úgy ítélte meg, hogy Mike és Heather alapvetően nem akarta bántani a gyerekeit, csak nagyon rossz döntéseket hoztak.  A pár öt év próbaidőt kapott. 

 • A mentősök munkáját mindenki úgy köszöni meg, ahogy tudja. Egy kalocsai gazda például úgy, hogy egész nyáron ingyen adta a mentősöknek a dinnyét, ráadásul nem is engedte reklámozni magát, így csak most posztolhatták a történetet. Szép gesztus, gratulálunk!

 • Most, hogy kütyübuzik milliói nézik éppen élőben az Apple sajtótájákoztatóját és hallgatja, ahogy újságírók és Apple dolgozók százai próbálnak úgy csinálni, mintha egy termékbemutató legalábbis broadway musical vagy cirkuszi mutatvány lenne, ideje felidéznünk, hogy milyen alacsony a taps- és újongásküszöb az ilyen eseményeken!

  A Vice szedte össze pár éve, hogy tényleg, de tényleg mindent megtapsolnak az emberek az Apple sajtótájákoztatóin. Iphone? Taps! Adapter? Taps! Telefon, ami fényképez? Taps! Megint iPhone? Hát persze, hogy megint taps. 

  Nem kizárt, hogy már kitettem korábban is ezt a videót, de most is itt hallgatja mellettem a kolléga az élő adást, és hallom megint az ujjongást, úgyhogy megint meg kell oszatnom, hogy ez milyen hülyeség már. 

 • A pest-megyei Farmos határában a 2004 óta zajlik a békamentés, köszönhetően a Farmosi Békamentőknek. Már több mint 250 ezer kétéltűt segítettek át a természetvédelmi szervezetek tagjai és önkéntesei a forgalmas műúton, most viszont nem békákat, hanem a szemetet gyűjtik össze a Te szedd akció keretében. A Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány által szervezett eseményen mindenkit szívesen látnak, részletek a szórólapon. 

 • Josh Scobee, a korábbi NFL-es, aki tíz évig volt Jacksonville rúgójátékosa, majd a Pittsburgh-ben és a New Orleansban is játszott gyakran látogat ki golfversenyekre, szerencsére az egyik ilyenen gyorsan kéznél volt a kamerája.

  Scobbe egy amatőr bajnokságra látogatott ki, és osztotta után meg a twitterén, ahogy az egyik játékos teljesen begőzöl a verseny után. Azt nem lehet tudni, hogy hogyan szerepelt az illető, de a videó tanúsága szerint nem sikerült túl jól a versenye. Az egész szettjét a közeli tóba hajigálta.

   Azért igazi profi módjára viselkedett, hiszen a táskát nem dobta tóba, az nem érdemelte meg. Volt egyfajta nyugalom a döntésében, nem egy hirtelen düh, hanem inkább a megfontoltság, és a végén ahogy egy profi szokta, vissza se nézett.

 • A Nyíregyházi Állatparkban most is működik egy 18 szobás szálloda, a Hotel Dzsungel, de a helyi polgármester szerint egy évre előre kell ott szobát foglalni, úgyhogy

  a Modern Városok program keretében egy új, 38 szobás hotelt építenek 1,6 milliárd forintért.

  Kovács Ferenc polgármester szerint az állatpark melletti, háromszintes Pangea Ökocentrum és Szállodában lesz majd oktató- és konferenciaközpont is. Az épület az ígéretek szerint jövő júniusra készül el, bár az alapkövét még csak tették le.

  Az új szálloda minden szobája más-más állatról lesz elnevezve, és a névhez illik majd a helyiség berendezése is. Remélem, lesz benne fehér oroszlános szoba is, én már foglalnám is. 

 • Ukrajnára van ugyan kihegyezve, de Magyarország, Csehország, Lengyelország, a Baltikum és Ausztria ezer éven át zajló területi változásai is jól követhetők a nyolcperces animáción.

  Látható, hogy az egyik legstabilabb vonal épp Kárpátalja északi határa volt az ezer év alatt, a legkevésbé meg a mai Ukrajna határai. Nem meglepő, hogy az animáció 2016-ban két friss konfliktus okozta ukrajnai területi változással fejeződik be.

 • A Tom of Finland néven alkotó grafikus, Touko Valio Laaksonen (1920-1991) nemcsak Finnországban, de világszerte a queer kultúra ikonikus alakja. A szűk ruhába öltöztetett izmos, szőrös meleg macsókat rajzoló Laaksonenről készült, idén bemutatott játékfilmet az egyik legsikeresebb finn rendező, Dome Karukoski jegyzi, Tom of Finland címmel.

  A filmet Magyarországon először a másodszorra megrendezett Humen Film Fesztiválon vetítik, szeptember 17-én. A budapesti Művész Moziban rendezett fesztivált a hazai LMBTQI és a melegbarát közösségnek szóló Humen Magazin rendezi, a részletes programját pedig itt lehet megnézni.

 • Pár hete mi is megírtuk, hogy Borbély József, a Magyar Apostoli Királyság önjelölt kormányzója elkezdte a felkészülést a 2018-as választásokra, és facebookos hirdetésben keres képviselőjelölteket. A modern technika ilyen szintű bevonása a nagypolitikába persze megosztó lépés, de hát a nagy formátumú államférfiak már csak ilyenek. A dolog nem is nyerte el mindenkinek a tetszését, nemrég például éles hangon elmebetegezte le a konkurens Apostoli Magyar Királyság kemény magja, szintén a Facebookon: 

  egy

  Szerencsére azért vannak a tagoknak mentőötletei az eszkalálódó belpolitikai krízis lecsendesítésére, mielőtt végképp kitör a Magyar Apostoli (vagy ízlés szerint Apostoli Magyar) Armageddon:

  ketto

  Annak eldöntésére nem mernénk vállalkozni, hogy melyik társaság az apostolibb, magyarabb és királyságabb, inkább nézzük meg közösen a Brian élete témába vágó részletét:

 • Igazi lájkvadász posztot rakott ki az OMSZ a Facebook-oldalára, egy mentősofőr a saját szülő feleségéhez szirénázott az éjszaka. Épp időben érkeztek a mentőegységgel, miután átadták a nőt a kórháznak, nem sokkal később megszületett a pár kisfia, Levente.

 • Fellőtték a bajkonuri űrközpontból az Amasonas 5 műholdat szállító Proton-M/Briz-M típusú orosz hordozórakétát. A műhold várhatóan a következő tizenöt évben Latin-Amerika lakosságának kényelméhez fog hozzájárulni; a műholdas tévézést (500 új tévécsatorna és 4K!) és a széles sávú internetkapcsolatot fogja szolgálni a Hispasat új űreszköze. 

 • És még szobrot is állítottak neki!

  Na jó, pontosabban csak egy viaszbábut. Macedóniában, a Küzdelem Múzeumában fotózta Dragomán György, világhírű magyar író. A képen, mint írja Vlado Csernozemszki viaszszobra szerepel, abban a pillanatban, amikor egy virágcsokorba rejtett pisztollyal épp agyonlövi Karadzsordzsevics Sándor jugoszláv királyt és Louis Barthou francia külügyminisztert. Az 1934-es merényletnek (ami az első filmen dokumentált ilyen támadás volt) magyar kötődése is van, derül ki Dragomán posztjából.

 • Az MTI Fotó 10:52-kor adott ki egy fotót, amin az látható, ahogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter tárgyal a török miniszterelnök-helyettessel, Recep Akdaggal.

  58 perccel később újabb kép érkezett, ami ugyanabban a szobában készült. A terítő, az asztali dísz, az ital- és ételkínálat ugyanaz, csak a zászló cserélődött ki a horvátra Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő tiszteletére.

  A kormány egyébként eléggé felpörgette a török-magyar diplomáciai kapcsolatokat, június végén Orbán Viktor járt Törökországban, akkor készült ez a felejthetetlen kép róla és Erdoganról.

 • Akinek épp most vitte el a házát az Irma hurrikán, az valószínűleg idegesen fogadná az olyan érveket, hogy ugyan, globális léptékkel mérve ez legfeljebb egy közepes kis forgószél volt. Sőt, talán seggbe is rúgná a vitapartnert, hogy Kansastől Óz birodalmáig repüljön, aztán relativizáljon a Gyáva Oroszlánnak meg az esztelen Madárijesztőnek.

  Pedig ez nem hibás érvelés. Ahogy a videóban is látszik, a mostani amerikai hurrikánok, hiába végeznek hatalmas pusztítást, alig-alig férnek be minden idők legnagyobb forgószelei közé.

  Persze, aligha vigasztal bárkit is, hogy a Szaturnuszon tízezer kilométer átmérőjű forgószelek borotválják a bolygófelszínt, és hogy az 1979-es Typhoon Tipnek Irma legfeljebb a kishúga lehet, mert az előbbi térben, az utóbbi meg időben van távol. De az összehasonlítás mégis magáért beszél.

  (Forrás: 9GAG)

 • A Magyar Tenisz Szövetség mindent elkövet, hogy népszerűsítse a pénteken kezdődő, Oroszország elleni Davis-kupa-meccset, amelyen a világcsoportba jutás lesz a tét, amely 21 év után sikerülhet a magyar válogatottnak. Ennek fontos momentuma volt a Hősök terén rendezett szombati flashmob, amely igazán látványosra sikeredett. A magyar válogatott meccsét a Kopaszi-gáton rendezik, jegyek még kapható az ismertebb irodákban.

 • Az Irma hurrikán miatt ki kellett telepíteni a tampai vadaspark 12 ezer állatát, köztük 250 flamingót is. A kecses szárnyasok engedelmesen battyogtak arra, amerre menniük kellett. Ahogy hallom, csak néhányan méltatlankodtak közülük a kényelmetlenségek miatt.  

 • De, a Stohl András. Így néz ki ugyanis a színész az Alföldi Róbert által rendezett Hegedűs a háztetőn című előadásban, amit a hétvégén mutattak be a Sportarénában tizenvalahány ezer ember előtt, elég nagy sikerrel. (A bemutató most országos turnéra indul, mi is írunk majd róla.) Stohl András méretes álszakálla mellett pedig Éder Enikő gyújt épp gyertyát a sábesz bejövetele miatt; vele hosszan beszélgettünk is a bemutató előtt.

 • Elképesztő kalandba botlottunk egy pár nappal ezelőtt a Farmosi Békamentők oldalán. A fotón elsőre annyi látszott, ahogy egy ájtatos manó (azaz imádkozó sáska) épp elfogyaszt egy békát, aminek a másik végét darazsak eszegetik. De amikor jobban megnéztük, már láttuk, hogy a rovar feje beleszorult a béka szájába! Vagy csak belülről rágja épp?

  21246522 10155122750953406 4160551116576553440 o
  Fotó: Kiss Tamás

  Szerencsére a fotókat készítő Tamás is kíváncsi volt a történet folytatására, így később visszament megnézni a küzdelmet és videót is készített róla:

  Hogy pontosan hogyan történt, azt nehéz megmondani, de a béka állkapcsa rászorult a Mantis fejére. Már legalább 40 órája így vannak. A Mantis amit elért ebben a helyzetben, azt szépen elfogyasztotta (napközben a darazsak is segítettek neki), de most már láthatóan szeretne megszabadulni a kolonc konctól.

  A küzdelemnek csak rossz vége lehett volna, így a segítőkész állatbarátok másnap visszamentek egy kisollóval.

 • Az Irma hurrikán mostanra már "csak" trópusi vihar, előtte azonban több mint 11 napig volt hurrikán és közel 6000 kilométert tett meg, közben letarolt pár karibi szigetet és még legyengülten is jó sok fejfájást okoz Floridában.

  Átélni biztosan nem volt túl jó, egy 30 másodperces videóban végignézve viszont elég érdekes.

 • Úgy tűnik, Szerbia vonzza a színészeket. Tavaly az akciófilmjeiről ismert Steven Seagal kapott állampolgárságot, most pedig a többek közt Voldemortot is alakító Ralph Fiennes lett hivatalosan is szerb állampolgár.

  Fiennes az utóbbi néhány évben többször is járt a szerb fővárosban, 2010-ben itt forgatta első rendezését, William Shakespeare Coriolanus című tragédiáját, idén júniusban pedig részt vett Aleksandar Vučić szerb elnök beiktatási ceremóniáján.

  Most is Belgrádban van egyébként, Rudolf Nurejevről, a múlt század egyik legnagyobb és legismertebb táncosáról forgat filmet.

 • Sokat foglalkoztunk az elmúlt napokban az Irma hurrikán által okozott pusztítással, és lényegében a most következő történet is erről fog szólni, csak kicsit másként.

  Történt ugyanis, hogy 1989 szeptemberében, mikor a Hugo névre hallgató hurrikán tombolt ott, ahol most az Irma, a dél-karolinai Folly Beach városába - Hugo hathatós közreműködésével - beköltözött egy csónak.

  A Folly Boatnak keresztelt ladik az évek során igazi helyi látványosság lett, leginkább annak köszönhetően, hogy a helyiek elkezdték üzenőfalnak/táblának/papírnak/bárminek amire rajzolni lehet használni az oldalát.

  Egyes politikusoknak ez nem annyira tetszett, főleg mikor profán üzenetek kezdtek megjelenni rajta, a rengeteg személyes élmény, rajz és bejelentés miatt azonban semmit nem mertek vele kezdeni.

  Az idők során aztán annyi festék került rá, hogy elkezdett leperegni, hogy aztán nem sokkal később az egész elölről kezdődhessen.

  Mindez egészen hétfőig zajlott, amikor is jött Irma, aki pont úgy vitte el a hajót, ahogy Hugo hozta annak idején. Egyelőre nem tudni, valóban elmegy-e a hajó a kisvárosból, az azonban biztos, hogy rengetegen nagyon sajnálnák, ha így lenne.

  A Folly Boatnak egyébként saját oldala is van, ahol az évek során rákerült alkotásokat is meg lehet szemlélni, ehhez ide kattintsanak.

 • Természetesen KÉT Guinness-rekorder macska, Lauren és Will Powers pedig éppen ebben a valóságban él, ugyanis nemcsak a néhány napja általunk is emlegetett leghosszabb farkú macskát tudhatják magukénak, hanem a legmagasabb macskát is.

  Utóbbi Arcturus Aldebaran Powers névre hallgat, fajtáját tekintve Szavanna macska és közel fél méter magas, ami miatt több hozzászóló is feltette a kérdést, véletlenül nem egy tigrist fogadtak-e be a házukba Powersék.

  Arcturus Tallest%20Cat 3688 tcm25-487520.png
  Fotó: Guinness World Records

  (Guinness World Records)