Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ambrus Attila, a Viszkis néven híressé vált egykori bűnöző a Bors szerint feldúltan nyilatkozott nekik arról, hogy utaztak rá a román határőrök.

  Az történt, hogy családostul akartak volna menni Romániába, de a kislányának, Annának nem volt útlevele. 

  Nyilván én is szétszórt voltam, de eszembe sem jutott, hogy a gyereknek is kell útlevél, hiszen van lakcím- és adókártyája is, és nyilván ott volt mellette az édesanyja, Réka is

  – magyarázta. De ezek a románok nem engedték be lakcím-, és adókártyával se, mert nekik nem ez kellett. Úgyhogy vissza kellett fordulniuk. Emellett fuvaroztak egy másik autónyi terméket is, aminek ráadásul elkérték volna a szállítólevelét is. Úgy, hogy korábban másik határátkelőnél nem kértek szállítólevelet, csak most.

  Ambrus úgy gondolja, hogy mindez nagyon erős volt, szándékosan vegzálták a román határőrök korábbi rablókarrierje miatt.

  "Ugyanakkor ami történt, nem engem minősít, hanem a román hatóságokat. És az zavar, hogy én egykor tettem valamit, és emiatt most kitolnak az egész családommal" – panaszkodott. Egy dolgot viszont biztosan megtanult a külföldi utazásokról:

  A tanulság az, hogy kell Annának útlevél...

 • Méghozzá a királynő 007-es ügynöke, James Bond. Ezen a napon, 1989. augusztus 24-én volt ugyanis az első magyarországi James Bond-filmbemutató: az egyébként 16. Bond-filmet, A magányos ügynököt láthatták először a magyar nézők.

  Aligha meglepő, de a Bond-sorozat egyik legrosszabb darabja volt, egy középszerű akciófilmnél alig több valami, Timothy Dalton második, egyben utolsó 007-es szerepével (ezután hat évig nem is készült Bond-film, és a következőben, az Aranyszemben már Pierce Brosnan volt a főszereplő).

  Pontosítás: A Filmátvételi Bizottság 1968-1989 közötti jegyzőkönyveiről könyvet is író Gál Mihály a poszt megjelenése után levélben hívta fel a figyelmemet arra, hogy A magányos ügynök valójában csak az első olyan Bond-film volt, amit a bemutatása évében a hazai közönség is láthatott. Őfelsége titkos ügynökének egy történetét, A kém, aki szeretett engem című 1977-es Bond-filmet (Roger Moore főszereplésével) viszont már júniusban bemutatták több hazai moziban, „a Duna, a Fórum, a Hunyadi, a Kőbánya, a Május 1., a Puskin és a Vörös Csillag vetítette az első héten” – írta, megjegyezve: ezekből mára már csak a Puskin maradt.

  James Bond - A magányos ügynök
 • Éjszaka elloptak egy autót Barcson, de reggelre meglett. Az egyik árokban.

  A rendőrök elfogták pár óra alatt a feltételezett tolvajt, egy 23 éves csokonyavisontai férfi az, előállították. A rendőrség honlapjára kitett beszámolóból ez nem derül ki, de valószínűleg nem autóversenyző az illető.

 • A Soroksári út-Ipar utca sarkán hét elején pusztító óriástűz utáni takarítási munkák miatt szombaton megint lezárták a Soroksári utat a Dandár és a Tindódi utca közötti szakaszon, méghozzá mindkét irányba – írta kollégánk a helyszínről. Ezek a határszakasz utcák fogadják a forgalmat. A 2-es villamos és a 23-as busz viszont mindkét irányba jár a Soroksárin. Kollégánk egy fotót is csinált a néptelen Soroksári útról.

  A laikus szemmel botrányosnak tűnő bontásról forgattunk is:

  Így bontják a leégett Soroksári úti ház tetejét