új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Méghozzá a terroristavezér pornógyűjteményének részletei. Az már anno 2011-ben kiderült, hogy Bin Laden rejtekhelyén jelentős mennyiségű pornót találtak, méghozzá VHS formátumban. Ezt nyilván alaposan átvizsgálták annak idején, hiszen elképzelhető volt, hogy a kazettákon az Al-Kaidával kapcsolatos fontos információk vannak elrejtve.

    Mike Pompeo CIA-igazgató a Foxnak adott tegnapi interjújában sietett leszögezni, hogy a pornógyűjtemény továbbra is, és valószínűleg az idők végezetéig titkosítás alatt marad, mert az "olyan jellegű tartalom, ami ezt indokolja". Elvileg ez lesz az egyetlen részlet a rajtaütésről készült domumentumokból, ami titkos marad. (via Newsweek)

  • Nehéz elhinni, hogy az alábbi képen látható izét tényleg az Irma hurrikán után vetette partra a víz, mi inkább valami átverésre gyanakszunk. De mi van, ha mégsem, és itt az első bizonyíték, hogy valami súlyos dolog lapul a tengerek mélyén, ami csak arra vár, hogy betegyük a lábunkat 1000 méter mélyre?

    kep
    Fotó: Preeti Desai

    Önök szerint kamu a szerzet vagy igazi? Szavazzanak!

    Kamu a lény?

  • 3400 lej (227 762 forint) bírságot kell kifizetnie egy Arad megyei motorosnak, aki tilosban áthajtott egy vasúti átjárón, majd még be is mutatott a mozdonyvezetőnek - írja a Maszol.ro.  

    Térfigyelőkamera felvételeiről sikerült azonosítania a rendőrségnek a motorost. A felvételeken látható, ahogy a motoros megelőzi a vasúti átjárónál várakozó autókat, áthajt a sorompók között, a túloldalon megáll, bevárja az érkező vonatot, és obszcén gesztusokat tesz a mozdonyvezetőnek.

    aradon
    Fotó: Aradon.ro
  • Kegyetlen érzés, amikor az ember egyszer csak rádöbben, hogy elhagyta a bérletét. Egy lánynak ez szerda délelőtt jött össze, de mielőtt teljesen kétségbe esett volna, egy becsületes megtaláló kitette a szelvényt a Facebookra.

    És alig kilenc órával később már meg is lett a bérlet!

    Taps, függöny!

  • A Ráday utcáról mindenki gondol valamit, viszonyul hozzá, véleménye van róla, de az ott élők azt gondolják, senki nem ismeri valójában, ezért idén először megrendezik a Ráday Korzót. A szeptember 22-23-án megrendezésre kerülő rendezvényhez mintegy negyven résztvevő csatlakozott, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet az utcában. Szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszín, egyete és hamburgerező is van a csapatban.

    Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak. Az esemény 100%-ban független, helyi és közösségi kezdeményezés, élén a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal. Részletes program itt.

  • Hiller István, ezzel az AS Roma-logós bőrönddel érkezett meg az MSZP kihelyezett frakcióülésére Hajdúszoboszlóra. Lehet, hogy mégsem oktatási, hanem inkább sportminiszter szeretne lenni a Botka-kormányban?

  • Egy kínai családról ír a Telegraph, akik hét lány után úgy döntöttek, a családi név továbbörökítése szempontjából akkor járnak a legjobban, ha vesznek egy fiúgyermeket. A történet állítólag Kuangtung tartományban esett, és a gyerekét 92 ezer jüant (3,6 millió forintot) fizettek.

    Kínában a cikk szerint évente tízezer számban tűnnek el gyerekek, akik általában emberkereskedők karmaiba kerülnek. A hírben szereplő pár most bíróság előtt felelhet a gyerekvételért, ők azt állítják, nekik megesküdtek, hogy a gyerek nem emberkereskedők révén kerül hozzájuk, találkoztak egy nővel is, aki a gyerek anyjának mondta magát. Nemcsak őket, hanem még hat másik embert is emberkereskedéssel vádolnak a hatóságok.

  • biketoljva

    Fogalmam sincs miből gondolhatta a tolvaj, hogy majd pont edzett kerékpárosok nem fogják utolérni, ha a versenyükön csór el egy bringát, de még csak ki sem alakult igazi üldözés, a béna akciót egy gyalogos vetődése zárta le.

    A mesterterv kezdőlépése azért még jónak is tűnt. A fickó akkor pattan fel és meg egy bringával, amikor az ausztrál Oceanway Ride indulói éppen a himnuszt hallgatták.

    A száz méter előnnyel nem sokra ment, a tolvajozásra gyalogosok is üldözni kezdték, a nem túl sportosan tekerő férfit. Két üldözőt még lerázott, de egy másik útra kanyarodva már nem volt esélye. Ahogy egy rendes burleszknek le kell zárulni, vetődéssel döntötték le a biciklitolvajt. A többi melót már elvégezték a rendőrök.

  • Ez most nem egy ZS-kategóriás horrorfilm címe, hanem egy konkrét apáca Miamiból, Margaret Ann nővér, aki egy Facebookon körbeszaladt videó révén lett a hurrikán pusztítása utáni összefogás szimbóluma. Az apáca az amerikai közrádiónak azt nyilatkozta, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy segít, ahol csak tud, és ha éppen úgy tud, hogy a kidőlt fákat aprítja elszállításra alkalmas méretűre, hát simán láncfűrészt ragad.

  • Én már nagyon unom azokat a híreket, hogy Bécs mindig ott van a világ legélhetőbb városainak élmezőnyében, remek az orvosi ellátás, az oktatás, az infrastruktúra, a közösségi közlekedés, és csak az a kérdés, hogy az adott évben megelőzi-e Vancouvert.

    Mégis van egy dolog, ráadásul közlekedéssel kapcsolatos, amiben hét évet vertünk Bécsre. Nézzék csak:

    Moziznak az utasok a vezetőfülke nélküli 4-es metrón

    Budapesten 2016 nyarától lett vezető nélküli a négyes metró, Bécsben viszont várhatóan csak 2023-tól állnak forgalomba az első ilyen szerelvények a most épülő U5-ös vonalon. (A várhatóan szócska senkit ne tévesszen meg, ami odaát várhatóan 2023, az a valóságban is 2023 lesz.)

    De hogy ne legyen olyan jó a kedvünk: az első bécsi metróvonalat 1978-ban adták át, a hálózat hossza 78,5 kilométer. Az első budapesti vonalat, a kisföldalattit 1896-ban adták át, a vonal hossza viszont még mindig csak 38,2 kilométer

    A leghosszabb metróvonal, a hármas állapotát meg inkább hagyjuk. (Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája)

  • Bizony, a fenti képen, ami klikkre nagyobb lesz, van VALAMI, ami segíthet megfejteni a rejtélyt, amit persze azok, akik ismerik az Agatha Christie-regényt vagy látták az eddigi feldolgozásokat, már tudnak, de ez most mindegy, jó nyomozgatást!  A november elején érkező film szereposztása elég jó, Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Lucy Boynton és Sergei Polunin szerepel benne.

    Ha valaki megunta, itt kiderül a megfejtés.

  • Vasárnap kisebb baleset érte a pápát, az őt szállító pápamobil hirtelen fékezett a a kolumbiai Cartagenában, ő pedig csúnyán beverte az arcát.

    Behúztak egyet, de jól vagyok!

    – mondta viccesen a baleset után.

    A monokli három nappal később is lilának látszik, pedig ennyi idő után már halványulni szokott. Mindenesetre a pápát szemlátomást nem zavarja, vígan parolázik Tony Blair volt brit kormányfővel a Vatikánban.

  • Keresse meg az egy apró hibát a képen!

    kapaszkodó

    (Olvasónk, Zsófi fotója a budapesti 1-es villamosról.)

  • Őszinte előzetest kapott A Múmia, Tom Cruise karrierjének egyik legnagyobb baklövése, a film, amit senki nem értett, mert nem volt neki értelme, célja vagy története. A videón egyébként ahhoz képest még kesztyűs kézzel is bánnak vele.

  • Pár hete egy részben albínó, hím fekete rigó tűnt fel Pécsett, a Tettyén, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Oktatási Központja körül, olvasható a nemzeti park Facebook-oldalán. A szerencsések az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben figyelhetik meg a madarat, aki első pillantásra egyáltalán nem emlékeztet fekete rigóra.

    Bár a feje a megszokott sötét fekete, a teste többi részét borító tollak nagy része fehér, így beazonosítani inkább a jól ismert rigós mozgásáról lehet. A furcsa színezet valószínűleg a fajtársakat, és más fajokat is zavarja, mivel többször tapasztalható volt, hogy zargatták, kergették a fekete csuklyás Hófehérkét, akinek a feltűnő tollazata miatt eleve nehezebb feladat a rejtőzködés megoldása

    - írják a szakemberek, arra azonban sajnos nem térnek ki, hogy mennyire gyakori az albinizmus a fekete rigóknál, és hogy szegény Hófehérke mennyire tudja megvédeni magát a támadásoktól.

    21752099 10154596485086353 4958171701000236268 n
    Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park

    Mindenesetre, ha olvasóinknak sikerül nemcsak megpillantaniuk, hanem le is fotózniuk Hófehérkét, kérem, küldjék el nekem, köszi!

  • Ne tessék kérem viccelődni, hogy értelmezhető nemzetközi eredménye, meg rendes nézőszáma, itt komoly dolgokról van szó.

    Hivatalos bora, na az nincs.

    Márpedig a nemzetközi trend, legalábbis az amerikai az, hogy ilyesmi jó ha van. Egy nagy borimportőr most kötött 3 éves szerződést az amerikai fociszövetséggel, mármint nem az amerikaifoci-, hanem az amerikai európaifoci-szövetséggel, aminek értelmében 2020-ig az argentin Trivento az MLS liga hivatalos bora.

    Bárcsak lenne Magyarországon is valami zseniális nagyvállalkozó, aki érdekelt a borüzletben és a fociban is...!

  • Screen-Shot-2017-09-12-at-4.32.02-PM-1505248375-compressed.png

    Gene Simmonsnál nagyobb kurvája nemigen van a zeneiparnak, mindenre hajlandó a pénzért, kismillió realityben szerepelt, a Kiss zenekarban alakított Démon figurájából már eddig is betegre kereste magát, de ezek szerint nem eléggé, mert mostantól házhoz megy jó pénzért.

    Simmons 50 000 dollárt, azaz kb. 13 millió forintot kér el egy vizitért, amiben benne van egy The Vault című, tíz CD-s díszdoboz is, eddig kiadatlan szólófelvételekkel megtöltve, de ha csórók vagyunk, akkor 2000 dollárért is odaadja, kézbe, a világ 21 országában tartandó közönségtalálkozón, ahol a forintban 1,2 millióba kóstáló élményben egy ötperces trécselés is benne van.

    A Kiss magyar származású legendája gondolt a közepesen jómódúakra is, akiknek 25 000 dollárjuk éppen még akad ilyen frivol dolgokra, a 7,5 milliós gázsiért egy stúdiólátogatás jár és egy órányi pofavizit, de persze az igazi az 50 000-es móka, hiszen akkor házhoz viszi a cuccot a pali, és két órát tölt el nálunk, sőt, ha van egy gitár a környéken, akkor, ha olyan kedve van, zenél is majd nekünk. 

  • Alex "Infowars" Jonesról van szó természetesen, aki Amerikában meghökkentően népszerű rádióműsorokban, illetve online videókban osztja az észt háttérhatalomról, gyíkemberekről, globális összeesküvésről és hasonlókról. Hősünk Trump elnök nagy tisztelője (és viszont!), így komoly dilemma elé került, hogy hogyan leplezze le, és magyarázza a szupertitkos és szupergonosz kormányzati machinációkat, ami miatt minden rossz a világban.

    Jelentem, megvan a megoldás.

    Alex Jones ugyanis megoknyomozta, hogy a gonosz háttérhatalom túljárt Trump eszén, és a teáján keresztül folyamatosan bedrogozza, hogy engedelmes bábbá váljék. Kiderült az igazság, ezt neked háttérhatalom! Az mondjuk kicsit zavaró szál a sztoriban, hogy ha a gonoszok Trumpot be tudják drogozni és így manipulálni, akkor Alex Jonest vajon miért nem.

    A teljes tényfeltáró adást itt nézheti végig.

  • Jövő héten jelenik meg a The Killers új albuma, a Wonderful Wonderful, amiről három dal már hallható volt, és most itt van egy negyedik is. A The Calling című számot egy londoni koncerten játszották el tegnap, Woody Harrelson közreműködésével, aki nem énekelt, hanem beszélt a dalban.

  • A 256 gigás csúcsmodell ára Amerikában 1149 dollár. Az forintban 295 327. Itthon ugyanez a készülék 437 ezer forintba kerül. A különbség 141 673 forint.

    Vajon lehet ennyiért repülőjegyet kapni New Yorkba?

    A Cheapoair.com szerint Budapestről egy véletlenszerű novemberi dátumon a British Airways 489 dollárért visz el oda-vissza, londoni átszállással. Az 125 692 forint. Számoljuk még hozzá a metrójegyet, nehogy már a reptéren vegyünk telefont, és ha már ott vagyunk, dobjunk hozzá még két hotdogot meg egy doboz üdítőt, ez így összesen legyen mondjuk 15 dollár, vagyis 3855 forint.

    És még így is 12 ezer forinttal jobban jártunk, mint ha itthon vettük volna meg a telefont.

    UPDATE: Amatőr hibát követtem el, nem számoltam az amerikai áfával, ami New York államban 8,875%. Ezzel együtt a telefon kinti ára 321 819 forintra módosul, így csupán 115 811 forintunk marad repjegyre, és a végén nem nyerünk 12 ezret, hanem bukunk 14-et.

    AZ ISTEN SZERELMÉRE, FORDULJANAK VISSZA FERIHEGYRŐL, AMÍG TUDNAK!

  • whiskey-river-soap-company4?w=750

    Olyan illata van, mintha még mindig anyádékkal élnél egy alagsori szobában. Nem olcsó (9 dollár), a szállítási költség Magyarországra pedig teljesen indokolatlan (50 dollár), de viccesnek vicces. Pláne, hogy egy teljes kollekció része, amiben van szappan egészen változatos módokon idegesítő felebarátaink számára, a szelfimániásoktól a napközben piálókon át a nyelvtannácikig és a kézművessör-hipszterekig. 

  • Képernyőfelvétel (275).png

    Aszongya, hogy ez itt fent egy 

    260Pcs Military Falcon Building Block Educational Toy for Intelligence Development Birthday Gift

    Mert azt már nem merték leírni, hogy Millennium Falcon. (via)

  • Esküszöm, halál komolyan, betűről betűre ezzel a címmel esett be a hét legjobb sajtóközleménye. És nem, nem fogom részletezni, ki küldte és mi van benne. Inkább hallgassunk egy kis témába vágó remek muzsikát.

  • Az eseményre 6-10 ezer érdeklődőt, és Amerika legjobb barbecue-mestereit várják. A szabályok szigorúak (az ételhez felhasznált hús 80%-ának organikus, GMO-mentes, vadon nevelt, 100%-os mókushúsnak kell lenni), az első díj 1000 dollár.

    Északnyugat-Arkansas-ban egyébként a mókusfogyasztás nagy hagyományokkal bír, a helyiek erdei szalonnának és fáramászó csirkének is hívják a jószágot. A nevezési határidő sajnos már lejárt, de maga az esemény csak szombaton lesz, még gyorsan meg lehet szervezni az utat az érdeklődő ínyenceknek.

    A korábbi bajnokságokon mókusos ravioli, mókusfasírt, és mókus-empanada (ez egy spanyol húsos töltött tészta) nyert.

    noooo.png
  • Szép mérföldkőhöz érkezett a német kancellár, tíz nappal a Bundestag-választások előtt 2,5 milliósra hízott hivatalos Facebook-oldalának tábora. Angela Merkel pedig egy karakteréhez passzoló kézzel írott üzenettel köszönte meg: 

  • Gémesi György gödöllői polgármester hivatali macskája, Bürgi avagy teljes nevén Frau Bürgermeisterin von Gödöllő a szokásos nézzétekmaismilyencukivagyok-poszt helyett elég meglepő kijelentéssel köszönt be rajongóinak:

    Jó reggelt kívánok. Ma kicsit morcos hangulatban talált ez a nap. Azt hiszem látszik rajtam. Sajnos elolvastam néhány "kedves" hozzászólást, amit rólam írtak.

    Nem tudjuk, ki ráncigálta meg a bajuszát, de ezt a tekintet elnézve jobb, ha visszavesz az arcából:

    (Ha fogalma sincs, hogy ki Bürgi, olvassa el korábbi posztjainkat itt.)

  • Persze az autók 99,99999999999%-a számára már maga a 400-as sebesség is teljesen értelmezhetetlen - és ez így is van jól -, de ha az ember alatt 1500 lóerő várja a padlógázt, és pont a rendelkezésére áll egy tök egyenes és tök üres autópálya-szakasz, és mellékesen tud is egy kicsit vezetni, mondjuk van a háta mögött már F1-, Indy500-, és Daytona-győzelem is, szóval akkor csak megpróbálja. Az eredmény pedig 42 másodperc.

  • Három napja elsüllyedt egy tartályhajó a Pireuszhoz közeli Szalamina-szigetnél, a hajóból azóta szivárog a tartalma: 2200 tonna fűtőolaj és 370 tonna gázolaj. Ezeket a képeket az EPA fotósa lőtte a sziget partjainál kedden:

  • Kicsit kell hozzá érteni angolul. Mondjuk az a rész a nagy bejelentésből, ahol a színpadon élőben animáltak kaki-emojit, már önmagában egy paródia volt.