új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nehéz elhinni, hogy az alábbi képen látható izét tényleg az Irma hurrikán után vetette partra a víz, mi inkább valami átverésre gyanakszunk. De mi van, ha mégsem, és itt az első bizonyíték, hogy valami súlyos dolog lapul a tengerek mélyén, ami csak arra vár, hogy betegyük a lábunkat 1000 méter mélyre?

    kep
    Fotó: Preeti Desai

    Önök szerint kamu a szerzet vagy igazi? Szavazzanak!

    Kamu a lény?

  • 3400 lej (227 762 forint) bírságot kell kifizetnie egy Arad megyei motorosnak, aki tilosban áthajtott egy vasúti átjárón, majd még be is mutatott a mozdonyvezetőnek - írja a Maszol.ro.  

    Térfigyelőkamera felvételeiről sikerült azonosítania a rendőrségnek a motorost. A felvételeken látható, ahogy a motoros megelőzi a vasúti átjárónál várakozó autókat, áthajt a sorompók között, a túloldalon megáll, bevárja az érkező vonatot, és obszcén gesztusokat tesz a mozdonyvezetőnek.

    aradon
    Fotó: Aradon.ro
  • Keresse meg az egy apró hibát a képen!

    kapaszkodó

    (Olvasónk, Zsófi fotója a budapesti 1-es villamosról.)

  • Elképesztő kalandba botlottunk egy pár nappal ezelőtt a Farmosi Békamentők oldalán. A fotón elsőre annyi látszott, ahogy egy ájtatos manó (azaz imádkozó sáska) épp elfogyaszt egy békát, aminek a másik végét darazsak eszegetik. De amikor jobban megnéztük, már láttuk, hogy a rovar feje beleszorult a béka szájába! Vagy csak belülről rágja épp?

    21246522 10155122750953406 4160551116576553440 o
    Fotó: Kiss Tamás

    Szerencsére a fotókat készítő Tamás is kíváncsi volt a történet folytatására, így később visszament megnézni a küzdelmet és videót is készített róla:

    Hogy pontosan hogyan történt, azt nehéz megmondani, de a béka állkapcsa rászorult a Mantis fejére. Már legalább 40 órája így vannak. A Mantis amit elért ebben a helyzetben, azt szépen elfogyasztotta (napközben a darazsak is segítettek neki), de most már láthatóan szeretne megszabadulni a kolonc konctól.

    A küzdelemnek csak rossz vége lehett volna, így a segítőkész állatbarátok másnap visszamentek egy kisollóval.

  • Nem is rossz ötlet. Most kaptuk meg postán az Együtt 2018-as választási programját. A színes füzet, illetve mit füzet, MAGAZIN, méretében és tördelésében kísértetiesen hasonlít az IKEA-katalógusokra. 

    Az Együtt politikusai a címlapon egy Lack asztalka körül gyűlnek össze, belül Rády Magdolna az Együtt aktivistája egy Vimle kanapén piheni ki fáradalmait, a Működő Állam - Egészségügy című fejezetnél pedig egy ismeretlen úr egy Poang hintaszékben ülve olvas elmélyülten.

    Most legyen elég ennyi a külcsínről, a magazin tartalmát majd később elemezzük. Az mindenesetre nagy dolog, hogy egy pártnak van programja. Tudunk például olyan pártról, ami 2014-ben enélkül indult neki a választásoknak, mert úgy gondolta, elég az az egy szó a választók megnyugtatására, hogy „folytatjuk”.

    Frissítés: Az ötlet jó, de nem eredeti. 2016-ban a spanyol Podemos csinált hasonló választási programfüzetet. 

  • A jelenleg is zajló miskolci nemzetközi filmfesztivál, a Cinefest vendége volt Francesca Eastwood, aki ha már az ország keleti felében járt, akkor megnézte magának az ország egyik legjobb borászatát, illetve éttermét.

    A mádi Gusteau étteremben, illetve a Szent Tamás pincészetbe látogatott el a színésznő, illetve legújabb filmjének, A bosszú angyalának rendezője, Natalia Leite, számolt be róla a pincészet Facebook oldalán.

    A színésznővel, illetve rendezővel készített közös interjúnkat itt lehet elolvasni. 

  • Meghökkentőt posztolt a Római-partért Egyesület a saját Facebook-oldalára. Ez az a társaság, amely rögtön a partra húzná árvízvédelmi falat a Rómain, a Duna-parton. És vannak civilek és mások, akik viszont szeretnék megtartani mostani állapotában a Római-part hangulatát, faunáját és flóráját. A parti árvízvédelem ugyanis jelentős átalakítással, környezetpusztítással és fakivágással járna, ami szerintük nem annyira jó.

    zsidó.png

    Ez egy hosszú és összetett kérdés. A vitába azonban egészen új színt vittek az ottani ingatlantulajdonosok, egyelőre keresem az összefüggést. Mert szerintük azok zsidók, akik nem szeretnének fakivágást meg a védvonalat közvetlenül a partra, ami érthetetlen, ennyi évvel a holokauszt után.

    Miért van az az érzésem, hogy a posztot hamarosan törölni fogják?

  • Egy londoni divattervező, Ryan Mario Yasin és cége, a Petite Pil olyan gyerekruhát fejlesztett ki, amit 4 hónapos kortól egészen 36 hónapos korig hordhatnak a gyerekek, ugyanis az anyag képes akár 7 méretet nyúlni. Vagyis gyakorlatilag együtt nő a gyerekkel.

    A Petite Pil által használt futurisztikus anyag víz- és szélálló, gépben mosható, igazodik a gyerek mozgásához. Bár elég furcsán néz ki. 

    A feltalálok célja az volt, hogy csökkentsék a gyorsan kinőtt gyerekruhák kidobása miatti környezetterhelést, és hogy segítsenek a szülőknek spórolni. A gyerekkel növő ruha tömeggyártása hamarosan kezdődhet. 

    (Business Insider)

  • Az ausztrál Darwin Cityben hajmeresztő turistacsalógatót találtak ki azoknak, akiknek kéne egy kis adrenalinlöket. A "Halál ketrecének" becézett áttetsző falú ketrecben ülve közel 5 méteres, bordás krokodillal nézhet farkasszemet, akinek már csak ez az élmény hiányzik az életéből. Hogy még izgalmasabb legyen a mutatvány, a ketrec falán kívül húscafatokkal etetik a jószágot, így a krokodil csattogó fogait is megnézheti testközelből, aki befizet egy körre a Crocosaurus Cove-ban.

  • Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője a meccs utáni értékelésben azt mondta a Nemzeti Sportnak.

    Ha elmondom a véleményemet, nemhogy eltiltanak, egyenesen lecsuknak.

    A DVTK 3-1-re kikapott a Debrecentől, és a második Loki-gól előtt volt egy olyan jelenet, ami Bódogot felháborította. Alig várjuk az összefoglalót.

  • Olvasónk írta, hogy egy összetört limuzin akadályozza a 4-6-os villamos továbbhaladását a Podmaniczky utca - körút kereszteződésében.

    A kép alapján belehajthatott egy másik járműbe, de az nem látszik. Csak annyi, hogy a rendőrök épp helyszínelnek.