Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A virtuális valóságról nekem valamiért mindig ez a legendás Yu-Gi-Oh-s videó ugrik be, ami tökéletesen példázza

  • azt is, hogy mennyire röhejes jelenleg ez az egész,
  • meg azt is, hogy mennyire jó lehet egyszer, ha nem kukázza ki minden fejlesztő az ötletet egy szép napon.

  Az mindenesetre biztos, hogy általában rettentően bizarr környezetbe helyezik az embert a VR-szemüvegek, egy Greg Madison nevű csávó viszont a feje tetejére állította a koncepciót azzal, hogy 

  lemodellezte a saját lakását, és ebbe ugrott fejest egy VR-szemüveg segítségével.

  Elsőre hülyeségnek tűnik, de van értelme a dolognak: egyrészt így teljes immerziót lehet elérni a virtuális valóságban is, másrészt pedig a lakás összes felületéből interaktív érintőképernyőt lehet csinálni. A végeredmény abszolút sci-fibe illő, tényleg elég menő kézmozdulatokkal bekapcsolni a tévét, vagy a fotel karfájának virtuális gombjait megnyomva felhozni a YouTube-ot a levegőbe.

  (via)

 • Úgy, ahogy Lil Nas X előadta, nem sok volt, lássuk be – bár azért azt muszáj hozzátenni, hogy így is ez lett minden idők leghosszabb ideig listavezető száma.

  lilnas.PNG
  Fotó: YouTube / Doritos

  Bezzeg ha Sam Elliott, A Kovbojság Élő Szobra tolja prózában(!!!), akkor még azt is elnézzük neki, hogy egy Doritos-reklámról van szó, amit a februári Super Bowlra forgattak, de a cég már most fel akar vele ülni a hypevonatra.

  És ha már itt tartunk, a Netflixen megy Elliot és Ashton Kutcher (tudom, tudom) főszereplésével a The Ranch című sitcom, ami úgy tud drámaibb lenni mint egy annak szánt sorozat, hogy közben észre sem veszed, hogy két perce még sírtál a röhögéstől, ráadásul üdítő színfoltként a tévés palettán úgy szól a kőrepublikánus, trumpista, vidéki Amerikáról, ahogy egy sorozat sem mostanában.

 • A Dane County Humane Society menhelyének munkatársai nagyon aggódtak amiatt, hogy senki nem fogja majd örökbe fogadni Ladyt (teljes nevén Lady in a Fur Coat), ugyanis miután decemberben bekerült hozzájuk, egy súlyos fertőzés miatt el kell távolítani mindkét fülét, vagyis annak külső részét. Az állatvédő szervezet egyik munkatársa, Ash Collins úgy döntött, hogy megpróbál horgolni két pótfület védencüknek, hátha ezzel megnőnek majd Lady esélyei, már ami az adoptálást illeti. 

  82059826 10156412950666148 7953988877654425600 o
  Fotó: Dane County Humane Society

  Ugyan szükség volt a jutalomfalatok meggyőzőerejére, de Lady elfogadta a horgolt fejdíszt, még azt is hagyta, hogy lefotózzák benne. A küldetés pedig sikeres volt, a macska azóta gazdára talált. 

   (Forrás: CNN)

 • A szibériai Tomszkban kórházba került egy 3 éves kisfiú, akit erős gyomorfájásokkal szállítottak be. 

  Mágneses gyöngyök a 3 éves kisfiú röntgenképén
  Mágneses gyöngyök a 3 éves kisfiú röntgenképén
  Fotó: Orosz Egészségügyi Minisztérium

  A röntgenkép alapján megállapították, hogy a 31 gyöngy közül az egyik már bejutott a bélbe, és néhány órán belül a többi is követte volna. A gyomorba és a bélbe került golyók valószínűleg mindkét szerv perforációjához vezethettek volna. 

  Ezt a sebészeknek végül úgy sikerült megakadályozniuk, hogy egy erős mágnessel kihúzták a gyöngyöket kihúzták a gyermek gyomrából. 

  A fiú gyomrából kiszedett mágneses gyöngyök
  A fiú gyomrából kiszedett mágneses gyöngyök
  Fotó: Orosz Egészségügyi Minisztérium

  A tomszki mentőkórház orvosai szerint be kellene tiltani az ilyen típusú mágneses játékokat, mert a kisgyerekeknél és a tizenévesek körében is növekszik a hasonló balesetek száma. Az utolsó négy évben több mint tíz alkalommal szállítottak be beteget hasonló balesettel hozzájuk, egy esetben egy 12 éves gyerek 87 mágnesgolyót nyelt le.

  A hároméves kisfiút kielégítő állapotban engedték ki a kórházból, derül ki a Siberian Times cikkéből.