Eleonóra
-1 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Untitled-1
    Fotó: Facebook/What If

    A What.If nevű oldal csinált egy kvázitudományos videót arról, hogy mi lenne, ha hinnénk a sok idiótának másként gondolkodónak, akik szerint lapos a Föld. Szerencsére túlléptek azon, hogy leesnénk-e a szélén, és sokkal érdekesebb dolgokat vettek elő. Például ön gondolt arra, hogy a Föld nevű korongon is középre húzna a gravitáció, így a szélén már rohadt nehéz lenne egyáltalán kifelé lépkedni? Íme a videó, kis angoltudás nem árt.

  • Bemutatták az első felújított belsőterű HÉV-szerelvényt. A felújítás során kék kárpitozást kaptak az ülések, kék színűek lettek az elválasztó paravánok, a kapaszkodók és a jegylyukasztó sárga festést kapott.

  • Pontosan 575 éve született Kolozsváron Hunyadi Mátyás magyar király, akit a magyar népmesék és mondák csak „igazságos Mátyás” néven emlegettek. Nem egészen pontosan 528 éve meg is halt, mert az élet igazságtalan, a halálról nem is beszélve.

  • Látványos videót készített a Magyar Közút Zrt. arról, hol dolgoznak a munkagépeik. A gépek GPS adóval vannak felszerelve, így a flotta menedzsment rendszeren keresztül nyomon tudják követni, hogy hol takarítanak a gépek. Hétfő óta már 15 ezer tonna sót szórtak szét.

    Hivatalosan egyébként a járdákat természetvédelmi okok miatt nem szabad sózni, a közutaknál azonban megengedett, mivel ilyen mennyiségben ez a legolcsóbb megoldás a síkosságmentesítésre.