Benedek
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ezek szerint politikai festővé avanzsált színész megfestette már Trumpot és Sarah Huckabee-t, most az éppen az új Facebook-botrány közben lapító Mark Zuckerberget vitte vászonra megint.

  Carrey egyébként már februárban bejelentette, hogy otthagyja a Facebookot, és azt is egy Zuckerberg-festménnyel tette.

 • Egy 1950-ben készült Jackson Pollock-festményt bocsát áruba a Rio de Janeiró-i Modern Művészetek Múzeuma (MAM), hogy a következő három évtizedre biztosítsa a jövőjét. Ez bevett gyakorlat az európai múzeumoknál, de Brazíliában példa nélküli.

  A No. 16 című absztrakt képért, amelyet Nelson Rockefeller ajándékozott a MAM-nak 1954-ben, 25 millió dollárra (6,3 milliárd forintra) számít az 1948-ban alapított intézmény.

  A múzeumokért felelős brazil közhivatal (IBRAM) meglepődött az eladás hírén és azt kérte a MAM-tól, hogy álljon el az eladástól, és inkább valamilyen alternatív megoldást keressenek. A brazil kulturális minisztérium ezzel szemben üdvözölte a MAM döntését, szerintük ugyanis ezzel a múzeum kevésbé lesz kitéve a válságoknak és a szponzori adományoknak. (MTI)

 • DYyaqWKUQAAuQbr
  Fotó: Twitter

  Marx 1818. május 5-én született a Németország nyugati részén fekvő Trier városában, és 17 éves koráig élt itt, ezért Karl Marx-fejű közlekedési lámpákkal ünnepli a társadalomtudós születésének 200. évfordulóját a szülővárosa. Az első lámpákat hétfőn mutatták be, de a néhány hét múlva felszerelnek még egy újabb adag lámpát is Marx gyerekkori otthonánál, ami most múzeumként üzemel.

  Az évfordulóból egyébként kisebb botrány lett, ugyanis a város önkormányzata megszavazta, hogy elfogadják a kínai állam ajándékát, egy bronz Marx-szobrot. Ezt a tervek szerint májusban fogják felállítani a városban, ugyanakkor sokan úgy gondolják, hogy a szoborállítás nincs rendben a Marxra referenciapontként tekintő huszadik századi elnyomó rezsimek által okozott szenvedés miatt. (BBC)

 • Ide kell tennem a makákó majmok fürdőzését. 

  Nagyjából száz példány él a fajtából a Nagano prefektúrabeli Jamanoucsi Dzsigokudani majomrezervátumban.

  A makákók éjszakánként a közeli hegyen tanyáznak, nappal pedig leereszkednek egy kicsit lazulni a közelben lévő meleg vizű forrásba.