Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Amazonas vidékén napok óta súlyos erdőtüzek pusztítanak a magas hőmérséklet, a csapadékszegény időjárás, a szárazság, valamint az erdőirtások miatt. A NASA Earth Observatory által 2019. augusztus 24-én közreadott térkép a brazíliai erdőtüzekről a Terra és az Aqua MODIS műholdak által 2019. augusztus 15. és 19. között megfigyelt területeken. A látható és infravörös tartományban működő képalkotó eszköz, a VIIRS (Visible Infrared Imager Radiometer Suite) által készített éjszakai felvételen a tüzet a narancssárga színek jelzik, a városok fehérek, az erdős területek feketék, a trópusi szavannák szürke színűek.

 • A Youtube ellentmondásos sztárjának elég jó hete van, pár nappal ezelőtt elvette feleségül barátnőjét, Marzia Bisognin, pénteken pedig a csatornája begyűjtötte a  százmilliomodik feliratkozót.

  PewDiePie, azaz Felix Kjellberg öt éven keresztül volt legnépszerűbb Youtube-csatorna tulajdonosa, az év elején azonban fordult a kocka. Egy indiai cég, a T-Series ugyanis még tavaly azt tűzte ki célként, hogy letaszítják a trónjáról a Youtube-császárát. Ez 2019-ben februárjában össze is jött nekik, a feliratkozók számában beelőzték Kjellberget. És hiába a 100 milliós álomhatár, még mindig ők vannak előnyben, a Social Blade szerint ugyanis jelenleg több 109 millió feliratkozójuk van.

 • Az USA-ban 1939. augusztus 25-én mutatták be az Óz, a csodák csodája című filmet, ami azóta több generáció meghatározó családi filmje lett.

  A Google ennek örömére egy apró figyelmességgel készült. Keressen rá a Wizard of Oz szókapcsolatra a Google-ön, és a jobb oldali keretben látni fog egy cipőt, ezzel indítható el a különleges funkció.

  Ha lusta keresni, meg nyomkodni, akkor nézze meg a lenti videót!

  Google Óz megemlékezés
 • Ki tudja, miért, de szerencsére elkészült a fenti videó, aminek a lényege, hogy a Nirvana gigaslágere, a Smell Like Teen Spirit hallható rajta azzal az extrával, hogy minden ütem minden második negyedét gondosan törölte a készítő. Így az eredetileg kb. négy és fél perces számból lett egy durván két perc húsz másodperces.

  A végeredmény pedig úgy hangzik, mintha egy finn polkazenekar próbálna punkot játszani, legalábbis a Reddit szakértő közönsége szerint. Mindenesetre meglepően szórakoztató.

  nirvana

  Annak sem kell hoppon maradnia, aki egyébként arra kíváncsi, hogy hogy hangzik a szám akkor, ha nem minden másik, hanem minden egyik negyedet törölnek belőle, ugyanis gondos kezek ezt a változatot is elkészítették.

  Kevésbé pattogós, a minden második negyedet törlős változat egyértelműen élvezhetőbb. Egyébként a hétvégén alakult új, egyelőre gyakorlatilag egy számból álló stílus hirtelen létrejött rajongótábora szerint az igazi hatást akkor lehet elérni, ha a két verziót egyszerre indítja el az ember.