Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Magyarországon sem rózsás a posták és a postások helyzete, például a Magyar Posta kézbesítők, postai ügyintézők és logisztikai munkatársak hiányával küzd.

  De ha kicsit átnézünk a glóbusz másik felére, akkor talán kicsit megnyugodhatunk, a fű ott sem zöldebb:

  egy japán POSTÁS 2003 óta 24 ezer küldeményt nem kézbesített, azokat a saját otthonában halmozta fel.

  A 61 éves férfi azt mondta, 

  túl sok vesződség kézbesíteni a leveleket,

  és azt sem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön a fiatalabb kollégáinál,  ezért aztán nem is tette meg.

  A jokohamai postahivatal elnézést kért, és megígérte, hogy kiküldi a küldeményeket. Egyébként már tavaly elkezdtek a férfira gyanakodni, amikor pedig elismerte tettét, kirúgták.

  Ha elítélik, akár három év börtönt és 500 ezer jen, körülbelül 1,3 millió forintos pénzbüntetést is kaphat. (MTI)

 • Kábé két hete olvasztotta le az internet népének közös tudatát a színésznőből lett kártékony áltudományos kuruzsló életmódguru Gwyneth Paltrow azzal, hogy piacra dobott egy gyertyát, ami olyan illatú, mint a vaginája. 75 dollárért (23 ezer forint). Nyilván elkapkodták. Halálosan biztosak lehettünk abban, hogy mi lesz a sztori következő fejezete: egy kanadai cég ellengyertyával jelentkezett, ami egyrészt péniszillatú, másrészt 25 dollárral drágább.

  pocs.png

  A legjobb az egészben a magyarázat: az árazás figyelemfelkeltő demonstráció a munkahelyi nemi megkülönböztetés ellen. A pöcsszagú gyertya ugyanis pont annyival kerül többe, mint amennyivel arányaiban a férfiak többet keresnek Kanadában a nőknél, azonos munkakörben. A bevételt egyébként egy női egyenjogúságért küzdő alapítvány kapja. Itt lehet megrendelni, ha valaki ellenállhatatlan vágyat érezne rá.

  (via refinery29)

 • Különleges moziplakát promózza Guy Ritchie új filmjét a kaliforniai West Hollywoodban, vette észre a Kreatív.

  Az Úriemberek című film sztorija, ami az ígéretek szerint egy tipikus Ritchie-féle krimi piti bűnözőkkel és egyéb parodisztikus alvilági figurákkal, végig a fű körül forog. Az alaphelyzet szerint a londoni marihuánabirodalom feje úgy dönt, túlad a bizniszen.

  Ez adta az ihletet Zach “Jesushands” Fernandeznek, aki stílusosan a jelenleg futó Weedconon, azaz a kaliforniai fűfesztiválon mutatta be a film teljes egészében marihuánából készült plakátját. Az alábbi videó bemutatja a készítés folyamatát:

  Az alkotó elmondása szerint a műhöz a marihuánanövény minden részét felhasználta, a levelektől kezdve a száron keresztül a magokig.

  Forrás: Youtube
  Forrás: Youtube
 • A venezuelai államkincstár készpénzállománya aggasztó szintre csökkent, írja a Business Insider. A kasszában már kevesebb mint 800 millió dollár, illetve kb. 200 millió értékű, azonnal készpénzre váltható értékpapír porosodik. A helyzet súlyosságának érzékeltetésére a lap Jay-Z-t, illetve Kylie Jennert hozza fel példának, mint kb. ekkora vagyonnal rendelkező celebek, de nekünk van egy sokkal plasztikusabb illusztrációnk is. Ő:

  meszaros lorinc richie rich

  A Nemzet Gázszerelőjének a Forbes becslése szerint egymilliárd dollár a vagyona, de ez tavaly márciusi adat, a G7 novemberi cikke szerint inkább kétmilliárd lehet a reális szám. 

  A dologhoz azért hozzátartozik, hogy Venezuelának van még otthon 73 tonna aranya, és Londonban, a Bank of England pincéjében még bő 30 tonna, aminek összesen kb. 5,2 milliárd az értéke, de sajnálatos módon a különféle nemzetközi szankciók miatt ehhez vagy nem fér hozzá, vagy nem tudja legálisan pénzzé tenni. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezzel szemben mi van Mészáros Lőrincék pincéjében.

  A tanulság valószínűleg az, hogy most gyorsan kéne megvenni Venezuelát, mielőtt Soros György veszi meg.