Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Túl sokat játszhatott az Assassin's Creed videojátékokkal az a 27 éves francia férfi, akit hétfőn tartóztatott le a párizsi rendőrség. A Franciaországhoz egyébként a francia Ubisoft kiadó révén erősen kötődő AC-játékok több történelmi korba is ellátogattak már, de a főhős minden esetben egy orgyilkos, aki csuklóra rögzített pengékkel orgyilkol. Az alkarról kipattintható, 8 centiméternél hosszabb pengehosszúságú, rejtett késekkel elkövetett, halált okozó testi sértés központi motívuma az Assassin's Creed sorozatnak - valószínűleg ezért sem tetszett a rendőröknek a jogtalan fegyverviselés.

  France-hidden-blade-arrest-565x410.jpg.optimal

  A férfi azzal védekezik, hogy ő csak egy ártalmatlan cosplayes, vagyis olyan film/képregény/videojáték-rajongó, aki szeret beöltözni, minél tökéletesebben megformálni kedvenceit. A párizsi sárgamellényes tüntetések miatt felspannolt rendőrség viszont nem feltétlenül hiszi ezt el, ha a pengék tulajdonosa menekülni kezd, amikor igazoltatni próbálják. És az sem segít, ha ilyenkor az igazoltatott katonai hátizsákjából további fura dolgok kerülnek elő, például egy fekete maszk, egy gyalogsági ásó, egy metszőolló és egy kamu rendőrségi jelvény. A férfi szerint ezek a tárgyak is cosplaykellékek, más jelmezekhez. A cosplayes civilben egyébként biztonsági őrnek készült, május végén lett volna a záróvizsgája. A történtek után lehet, hogy más karrier után kell néznie.

  (Game Rant a Le Point nyomán)

 • Az év politikai botrányát robbantotta ki az a rejtett kamerás felvétel, amin az - azóta lemondott - osztrák alkancellár mond elég meredek dolgokat (például azt, hogy átvenné valahogy az irányítást a legnagyobb napilap fölött, hogy aztán választások előtt irányba állítsa). Valaki jó poénnak gondolta feltölteni a felvételt az egyik legnagyobb pornóoldalra, a PornHubra - és lássuk be, ez tényleg jó poén. Nekem mondjuk úgy magyarázták el az egészet, mert eddig ennek az oldalnak a létezéséről sem tudtam, de pornóvideókat már látott ismerőseim szerint azért vicces ez, mert

  • az egykamerás beállítás és a sok duma a castingvideókat felvezető egyezkedésre emlékeztet (állítólag),
  • az egyik szereplő kikockázása is gyakori motívum ezekben a videókban (lehet, én nem tudom),
  • és az egészre felteszi a koronát a pornóvideó-clickbait (általam nem ismert) hagyományait követő cím: IBIZA CASTING COUCH: 2 DUMB WHITEBOYS THINK THEY GET $$$, GET FUCKED IN ASS. (Azaz kb.: Ibizai szereposztó dívány: 2 hülye fehér srác azt gondolja, nagy lóvét akaszt, de aztán seggbe rakják őket.)
  ibizaporno.png
 • A tanzániai kormány hivatalosan is megtiltotta a műanyag zacskók használatát, írja az AllAfrica. A tiltás június elsejével lép életbe az afrikai országban. A kormány külön hangsúlyozza, hogy a tiltás a turistákra is vonatkozik, már az országba sem hozhatnak be műanyag zacskót, a reptéren pedig külön részt különítenek el arra, hogy elkobozzák a zacskókat.

  A tiltás nem vonatkozik például az orvosi eszközök műanyag csomagolására, ipari termékekre, az építőiparra, a mezőgazdaságra, az ételek csomagolására, a tisztítószerekre és a hulladékgazdálkodásra.

  Ugandában már próbálkoztak hasonlóval, azonban megbukott az akció, és nem lett kevesebb a műanyag zacskó az országban.

 • hanyecz

  Laszlo Hanyecz, azaz nagy valószínűséggel Hanyecz László azzal került a hírekbe 2013-ban, hogy tízezer bitcoint adott két darab Papa John's pizzáért, azaz egész pontosan egy bitcoin-fórumon ennyi pénzt ajánlott fel annak, aki rendel neki két pizzát. A sztoriról mi is írtunk.

  Ez akkori szemmel oké, hát akkor ennyi virtuális pénz pontosan annyit ért, mint két pizza, csak mai szemmel annyira nem: Hanyecz újra és újra, évről évre előkerült aztán az újságokban. Az akkori árfolyamok szerint 2011-ben 300 ezer dollárt, 2017-ben 171 millió dollárt, mostani árfolyamon pedig 800 millió dollárt ér az a tíz rongyos bitcoin-rugó.

  Ennyi év után most sikerült először egy tévéinterjúra elkapni "Bitcoin Pizza Guy"-t, azaz Hanyeczet, Anderson Cooper kérdezi tőle, hogy milyen érzés ennyi pénzt két pizzára kidobni? A férfi pedig azt válaszolja, hogy nem feltétlenül tenne neki jót, ha így gondolkodna ezen.

  A műsorból ennyit meg lehet nézni: