Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jövőre véget ér a világ talán legsikeresebb sorozata, a Trónok Harca, de az író George R.R. Martin még az idén egy újabb sorozattal jelentkezik. Ez persze olyan távol áll majd a sárkányos-jégzombis politikai fantasytól, amennyire csak lehet, ugyanis az új sorozat, a Nightflyers a szerző leírása alapján egy 

  kísértetkastély-történet egy űrhajón, avagy Psycho az űrben.

  A sorozat G.R.R. egy 1980-as novellája alapján készül, és nem nagyon tudni róla semmit, csak hogy egy legénységnyi ember talál egy rejtélyes űrhajót, és nagyon megbánják. A sorozatot a Syfy csatorna készíti, de ahol ez a csatorna nem elérhető, például Magyarországon, ott a Netflixen lesz majd látható. 

 • Szombaton robbantásos módszerrel lebontották a használaton kívüli jekatyerinburgi tévétornyot. A Wikipedia szerint a 360 méter magasra tervezett tornyot 1983-ban kezdték építeni, de a Szovjetunió összeomlása után 231 méternél abbamaradt az építkezés. A 2000-es évekig bázisugrók használták az elhagyatott tornyot, amit pár halálos baleset után végleg lezártak. Nem tudom mennyire nőtt a helybéliek szívéhez a torony, de azért mindig kicsit szomorkás látni, ahogy eltűnik egy-egy városképet formáló épület.

 • A világ egyik legjobban futó kortárs képzőművészének 2016-os New York-i kiállítása, a „Roots and Branches” anyaga is felkerült az egyik legjobb kiállítás-appra.

  A Walter's Cube applikáció egyelőre csak telefonon működik, desktopos megoldás még nincs, de mobilról csak néhány kattintás (Google Play, App Store), vagy akár 3D-ben is járkálhatunk benne GR platformon, és ott lehetünk a Lisson Galleryben a kínai művész vaserdejében – vagy sok más kiállításon ízlés szerint.

 • Az elmúlt napokban mintha szárnyra kapott volna a kampányművészet, sorra kerülnek elő a művészettörténeti jelentőséggel bíró képek kormánypárti politikusokról. Ott volt a szervilista esztétika teljesen megmagyarázhatatlan remekművének számító kép Tállai Andrásról vagy szimmetriából és az abszurdból politikai tőkét kovácsoló Seszták Miklósról. De ezek közül egyik sem tör úgy a világhír felé, mint a következő, minden objektív mérce szerint tényleg gyönyörű kép arról, ahogy Pintér Sándor belügyminiszter megtekinti a rendőrség új autóit. 

  Ez a kép ugyanis bekerült a brit Guardian képszerkesztőinek pénteki összeállításába, amelyben a világ minden tájáról igyekeznek összeszedni a hét legjobb képeit. Máthé Zoltán képe az összeállításban kínai kommandósokról, japán cseresznyevirágzásról és földig bombázott szír utcákról készült képekkel szerepel együtt.