Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Lakatos Márk stílustanácsadó és blogger Dúró Dóra öltözködését elemezte keresetlen szavakkal egy lapunknak adott szombati interjúban A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese erre gyorsan reagált is, de nem maradt védelem nélkül: Tibi atya vasárnap közzétett írásában meglehetősen élesen bírálta Lakatos Márk véleményét. 

  Szerinte írásával a stylist egyenesen testszégyenítést követett el, amit több okból is visszásnak tart: egyrészt felidézi, hogy Lakatos korábban épp maga állt ki a bodyshaming ellen. Másrészt egyfajta kettős mércét vélt felfedezni, ha a bírált személy nem ért egyet a progresszív világnézettel, úgy a testszégyenítés is legitim eszközzé válik.

  Tibi atya a nőjogi véleményformálók kiállását is hiányolja.

 • Idén tavasszal kezdtek el arról pletykálni, hogy Iggy Azaleának gyereke született. Az ausztrál rappernő júliusban váratlanul meg is erősítette ezt az állítást, akkor úgy fogalmazott, a fia létezése nem titok, csupán a megfelelő pillanatra várt, hogy meséljen róla a rajongóinak.

  Onyx Carter nevű fiáról azóta sem árult el sokat, csupán annyit lehetett tudni, hogy a baba apja Playboi Carti amerikai rapper, akivel Azalea két évig járt együtt.

  A rappernő a minap úgy döntött, elérkezett a megfelelő idő, és Instagramon mutatta meg a hét hónapos bébit, akit azonnal körbe is rajongtak a követői.

 • Tegnap este részt vettem a Ferencváros-Újpest mérkőzésen. A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt. A maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez

  – írta Farkas Örs miniszteri biztos, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Facebook-oldalán.

  Tegnap este részt vettem a Ferencváros-Újpest mérkőzésen. A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt,...

  Közzétette: Farkas Örs – 2020. október 25., vasárnap

   Korábban beszámoltunk arról, hogy a politikus szombaton a FTC-Újpest mérkőzéséről maszk nélkül jelentkezett be a közösségi oldalán, miközben péntektől már a stadionokban is kötelező a maszkviselés. Az eredeti bejegyzés azóta elérhetetlenné vált Farkas Örs oldalán.

 • A Nyíregyházi Állatpark, ahol a Jack nevű afrikai elefántbikának már 2 borja is született, 2 évre kölcsönadta a bázeli állatkertnek az apaállatot, hogy az Európai Fajmegőrzési Program keretén belül teljesítse ott is tenyészbikai feladatát.

  Mától Jack érkezésével újra kiegészült az afrikai elefántok (Loxodonta africana) tenyészcsordája, amelyben az ivarérett bika mellett 2 tenyésznőstény és 2 borjú él Nyíregyházán. A három méter magas, öt tonna súlyú, Jack névre hallgató állat jól viselte az utazást, és amint újból megszokta belső és külső kifutóit, megkezdődik az összeszoktatás az elefántcsalád többi tagjával. Mivel az elefántok a világ legintelligensebb állatai közé tartoznak, nem kérdés, hogy a 2 éves távollét után megismerik-e egymást a korábban együtt tartott ormányosok.

  Jack, az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett újra Nyíregyházára, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy újabb szaporulat jöjjön a napvilágra. Jack és párja a Svédországból érkezett Kwanza (19) 2013-ban párosodtak először a Nyíregyházi Állatparkban, és 22 hónapra rá világra jött első közös utódjuk Kitó, 2018-ban pedig a bikaborjú húga, Kimani. Az elefántházban a szakemberek felkészültek a 27 éves ereje teljében lévő bika érkezésére: az épületben külön „bikabiztos” részt alakítottak ki. A készültség nem véletlen. A felnőtt korba lépő bikákban időközönként hormonális változások játszódnak le - az úgynevezett muszt - amikor a tesztoszteronszintjük a normális tízszeresére emelkedhet, az állatok viselkedése pedig rendkívül agresszívvé és veszélyessé válhat. A minimum három héten át tartó, ám akár hosszú hetekre is elnyúló állapot levezénylésére is felkészültek a szakemberek.

  A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg öt afrikai és három ázsiai elefánt él, az országban afrikai faj csak itt látható. Európa több száz állatkertjéből a nyíregyházi mellett csupán három olyan akad, amely egyszerre tart ázsiai és afrikai elefántfajt.