új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hét- vagy nyolcéves lehettem, amikor „véletlenül” megnéztem John Carpenter 1980-as filmjét, A ködöt.

    Nem kellett volna.

    Már aznap éjjel arra ébredtem, hogy a szobámban áll egy halott kalóz, és engem bámul vérvörösen világító szemével. Hosszú percekig csak arra tudtam gondolni, hogy ha megmozdulok, észrevesz, és nekem meszeltek. Teljesen leizzadtam a takaró alatt, mire rájöttem, hogy csak a rádiós ébresztőóra fénye világít.

    Azóta eltelt több mint harminc év, de a hömpölygő köd látványa mindig ezt az éjszakát idézi fel bennem. Köszönöm, Időkép!

    pre.gif
  • A Harvey Weinstein-botrány egyik hozadéka, hogy egyre több színész mesél arról, hogy őket is zaklatták korábban. Köztük olyanok is, akiket nem Weinstein, hanem más, nagyhatalmú hollywoodi filmesek molesztáltak. Most James Van Der Beek a Dawson és a haverok sorozat sztárja állt elő azzal, hogy fiatal korában nagyhatalmú, idősebb férfiak zaklatták. De hogy kik voltak, azt nem fedte fel.  Tweetje szerint markolászták a fenekét, és szexuális tartalmú beszélgetésekre kényszerítették. 

  • izmos

    Könnyű belátni, hogy miért.

    *kivéve az ausztrálok, ott ezek az izmos állatok a mindennapos látvány részei. 

  • Egy olasz nő kiharcolta a bíróságon, hogy fizetett szabadságként ismerjék el azt a két napot, amikor beteg kutyája mellett kellett otthon maradnia. A nő egy római egyetem alkalmazottja. Két nap nem tudott bemenni dolgozni, mert orvoshoz kellett vinnie a kutyáját, aztán pedig otthon ápolnia a beteg ebet.

    Az egyedül élő nő hiába érvelt munkaadójánál azzal, hogy ez halaszthatatlan családi elfoglaltságnak számít. Segítségére sietett azonban egy állatvédő szervezet, amelynek jogásza bebizonyította a munkaadónak, hogy ez igenis fizetett szabadságnak minősül. A jogász érvelése szerint a kutya otthoni ápolása is belefér a "halaszthatatlan személyes vagy családi okra" való hivatkozásba, amit a törvény ír elő. Azt is felvetették, hogy ha a nő nem gondoskodott volna a kutyájáról, akkor az állatvédelmi törvény szerint akár 10 ezer eurós büntetést vagy akár egy évnyi elzárást is kiszabhattak volna rá. Az állatvédő szervezet szerint ezzel precedensértékű döntés született a munkaadó részéről, így más kutyatartók is élhetnek ezzel a jogukkal Olaszországban. (via Spiegel

  • Magyarország nem csak lemaradt a jövő évi focivébéről, de az utolsó pár, igazából tét nélküli meccsén olyan kiábrándítóan játszott, hogy az már Vujity Tvrtkót kiborította. Pedig ez nagy szó, hiszen az ATV műsorvezetője elég nagy sportrajongó, és a kormány kritizálásától távol szokta tartani magát. De most annyira kiakadt a Facebookon, hogy azt érdemes itt is közzétenni:

    Tvrtko igazából ugyanazt mondja, mint minden épeszű magyar állampolgár. Üresen kongó focistadionok helyett rendbe kéne tenni az oktatást, az egészségügyet, az utakat, a védőnői hálózatot, emeljék a pedagógusok fizetését és támogassák az amatőr sportolást, illetve az utánpótlást inkább.

    Amíg ebben az országban van éhes gyerekszáj, addig nekem nem kell fűthető gyepszőnyeg sem!

    - markol bele minden magyar szívébe a tévés, majd hozzáteszi, hogy több nemzetközi szintű stadionunk van, mint nemzetközi szintű játékosunk, amiben az a vicces, hogy valószínűleg ez az állítás a gyakorlatban is megállja a helyét.

    ADÓMMAL NEM AKAROM TOVÁBB FINANSZÍROZNI A SZÉGYENT!

    - kiabálja bele az internet végtelenségébe, és valószínűleg ezzel kivételesen mindenki egyet tud érteni.

  • A vörös szőnyegen, a kamerák előtt kevert le egy jókora pofont az őt kérdező riporternek Eduardo Yanez mexikói színész, akit - legalábbis Iván Andris kollégám szerint - leginkább a Magyarországon is népszerű Megveszem ezt a nőt c. szappanoperából ismerik.

    Yo-compro-esa-mujer-1

    A riporter azzal húzta ki a gyufát, hogy Yanez fiáról kérdezett, aki közösségi finanszírozásból próbálja megjavítani az autóját egy baleset után. A riporter arra volt kíváncsi, hogy miért nem a színész fizeti ki a szerelést, miért nem hozzá fordul a fia pénzügyi segítségért. Yanez ezt kicsit zokon vette, hogy a riporter csak botrányt akar, és egyébként is, ha aggódik a fiáért, akkor küldjön ő neki pénzt. Az újságíró az indulatossá váló színész láttán szabadkozni kezdett, hogy csak a munkáját végzi, mire Yanez annyira bedühödött, hogy szitkozódni kezdett, mert egy akkorát lekevert a riporternek, hogy beleremegett a vörös szőnyeg.

    Az újságíró könnyű testi sértés miatt bepereli a színészt.

  • 21740176 10155774510913408 1784560380996602629 n

    Újabb magyar zenekar indult el arra, amerre ugyan nagyon sokan zizegnek ugyanabban a témában, de ha tehetséges vagy és keményen dolgozol, akkor, legalábbis a hiedelem szerint, előrejutsz, és megcsinálod a szerencsédet. A Ozone Mama keményen dolgozik, és a tehetségük is nyilvánvaló, most meg egy amerikai kiadójuk is van, a stoner/pszichedélikus/doom rockban utazó Ripple Music, szóval hajrá. Az új lemezük Cosmos Calling címmel jövő januárban jön ki, de egy nóta már itt meghallgatható.

  • Ebben a rohanó, kilátástalan, sötét, széthúzó világban lassan nincs olyan program, ahol ne lennénk állandó veszélynek kitéve. Egy brit férfi például majdnem megfulladt, amikor játszadozni kezdett egy hallal, mire a hal fogta, és jól beleugrott a szájába.

    Annyira jól, hogy a fickándozó, 14 cm hosszú hal a férfi torkán akadt, és kénytelenek voltak mentőt hívni. Ha a barátai nem segítenek, a férfi megfulladt volna a mentők kiérkezéséig.

    A mentők viszont rájöttek, hogy a férfi nem élné túl a kórházba szállítást, ezért kifeszítették a száját, és a hal uszonyánál fogva, óvatosan húzni kezdték. Ez sem volt egyszerű, mert a hal kopoltyúja folyamatosan beleakadt a férfi torkába, és a mentősök attól féltek, hogy ha letörik egy darab az uszonyból, akkor a hal még mélyebbre csúszik a férfi torkában, és megfullad.

    Végül csak a hatodik próbálkozásra sikerül kihalászni az állatot a férfiből, ekkora derül ki, hogy egy 14 centis közönséges nyelvhalról van szó. (Guardian)

  • - Mi a szellemek elleni leghatásosabb gyógymód?

    - A homeopátia!

    Napok óta lázban tartja az internetet, hogy vajon átverést láthatunk-e azokon a képeken, amik az írországi Cork városának egyik régi iskolájának éjszakai életét mutatja be.

    Van itt minden, dühös ajtócsapkodás, szekrényborogatás, egyszerűen fogalmazva minden olyan, amit egy szellem csak csinálhat, ha fel akarja magára hívni a figyelmet.

    Nézze meg a videót, aztán szavazzon.

    Szellemjárást vagy átverést látunk?

  • Egy dunaújvárosi behajtócég próbál az egykori helyi szemétszállító, a hatvani Bio Pannónia nevében pénzt szerezni a makóiaktól, írja a Délmagyar.

    A felszólítólevelekkel elég vehemensek lehetnek, ha például még egy 11 éve halott nagymamát is lerántanának. De többen jelezték, hogy eleve valótlan, de biztosan sok éve elévült követeléssel lépnek fel, akár pár ezer forintokkal. 

    Azt nem tudni, hogy átverés-e az egész, de Hatvanban például nyáron ugyanennél a módszernél Szabó Gergely ügyvédi irodájára hivatkoztak. Ő viszont akkor nem akart semmit mondani az egészről. 

    Annyi biztos, hogy

    a legrosszabbul akkor járhat, ha befizeti

    a vitatott követelést, minden más megoldás ezerszer jobb lehet.

  • Ez itt Az utolsó Jedik IMAX-installációja, amit az amerikai mozikban tuti, nálunk az Arénában meg talán felállítanak, és ami a nagy truváj rajta, hogy Luke mindkét oldalán látható, az egyértelműen jó és kimondottan gonosz felén is, MI LESZ ITT, KÉREM???

  • 2WfrRnm

    Igen, a fotó pontosan azt ábrázolja, amire először tippelt, de aztán elhessegette a gondolatot, mert mekkora hülyeség már: ez a fa belülről ég. A Kaliforniától egészen Kanadáig honos redwood fenyők jellegzetessége, hogy a kérgük szinte elpusztíthatatlan, ellenáll a gombáknak, a rovaroknak, a termesz se rágja meg, és a tűz sem fogja. Mégis előfordul néha, hogy egy villámcsapásnál az elszáradt ágakon át, vagy erdőtűznél a gyökérzeten keresztül a tűz bejut a belsejébe, és üregesre égeti a fát. Egy ilyen, lángoló szívű faóriást kapott le az ismeretlen fotós Napa környékén, és tette fel a Redditre, hogy mindenkinek meglegyen a napi hátborzongató-adagja a természet erejéről.

    Megdöbbentő, de a fa ezt is képes túlélni. A kormos, fekete üreget, amit a tűz hagy maga után, "burn cave"-nek, vagyis égetett barlangnak hívják, és néha akkora, hogy több ember is elfér benne; ha kirándulás közben elkap az eső, simán meg lehet húzódni benne.

  • Szerda este nyolc óra körül ellopták Sophie-t, a francia buldogot Budapesten. A VI. kerületi Eötvös utca 46. elől tűnt el egy fekete terepjáróból. Sophie 14 hónapos, vöröses barna színű.

    Amikor ellopták, aranyszínű lánc volt a nyakában. A mellkasán fehér, karácsonyfa mintázatú folt található. A gazda feljelentést tett a rendőrségen, ott is nyomoznak, és azt írja, a tolvajoknak nem véletlenül esett a választásuk Sophie-ra. 

    Ha bárki látja ezt a kutyát, vagy eladásra kínálják neki, az hívja a +36-20-229-4520-es számot.  A tulajdonos egymillió forint díjat ajánlott fel a megtalálónak, a nyomravezetőnek pedig 300 ezret. 

  • Tegnap este filmkritikának álcázott migránsozó propagandacikk jelent meg az Origo Filmklubján, aminek hatására a rovat úgy, ahogy volt, felállt, mert ezt már az ő gyomruk sem vette be ezek szerint. Erről a rovatvezetőjük a Twitteren be is számolt, linkelte azt a Facebook-bejegyzést, amiben kifejti, hogy ne csináljanak már Krisztusból bohócot az ő farkát a csalánba verve – és ez a tweet most éppen az Origo Filmklubjának tetején díszeleg, mert a propagandacikkeket elhelyezni nagyszerűen tudó lapvezetésben senkinek nincs annyi esze, hogy a Twitter-dobozt leszedje onnan. #epicfacepalmbazdmeg

  • Az NFL-es Denver Broncosban játszó Jake Butt valószínűleg az összes segges (butt=segg) poént már hallotta a családneve miatt, de azért az egyik tévétársaságnak sikerült így is újat húznia, és feszes seggként bemutatni a 22 éves amerikaifutballistát. 

    Butt ugyanis tight end poszton játszik - támadójátékoknál blokkoláshoz és passzoláshoz is tudják használni - és a sajtótájékoztatójáról készült anyagot feliratozó tévés munkatársat a tight (feszes) és a butt (segg) szavak zavarhatták össze, így kerülhetett a feszes segg felirat abba a sávba, ahol a játékosok posztját szokták jelezni. 

    Amikor amúgy Butt egyetemi játékosként felkapott lett, a családja igyekezett brandet csinálni a nevükből: egyedi pólókat gyártottak, és különböző seggekként vonultak fel a srác meccseire, az apja volt például a fősegg. 

  • Hát a banán, a zsömle és a fogkefe. Az Aldi először tavaly nyitott üzletet a Szigeten, idén meg már öt, úgynevezett pop-up boltot állítottak fel a Volt Fesztiválon, a Duna Aréna mellett és a Margitszigeten a vizes vébé alatt, Balaton Soundon és újra a Sziget Fesztiválon. Most készült el az összesítés arról, hogy a fesztiválozók miből vették a legtöbbet. Döbbenet, de a friss zöldségek és gyümölcsök fogytak a legjobban, közülük is a banán, a koktélparadicsom, az alma és a nektarin.

    Emellett eladtak egy csomó császárzsömlét, virslis táskát, sajtos pogácsát és vajas croissant-t. A tejtermékek közül a kakaó, az ivójoghurt és a mozzarella snack vitte el a pálmát. Az élelmiszereken kívül a legtöbbet fogkeféből, füldugóból és felfújható matracból adtak el. A Sziget minden nyolcadik látogatója vásárolt az Aldiban, míg a Volton minden negyedik fesztiválozó. 

  • Puerto Rico jelentős része áram nélkül maradt a Maria pusztítása után. A szigeten sok helyen valószínűleg idén már nem is lesz áram, ami nagyon durván hangzik, ha belegondolunk, mihez kezdenénk hónapokon át, ha még a lámpát sem tudjuk felkapcsolni, amikor besötétedik. 

    A NASA nemrég közreadott néhány képpárt, ami a sziget városainak esti fényeit mutatja a vihar előtt (első kép) a vihar után négy nappal (második) és október 8-án, 18 nappal a vihar után. A Washington Post kerekített az adatokból egy nagy cikket. Nekünk meg volt egy nagyképünk nemrég a hurrikánszezon legkeményebb hónapjáról.

  • A német különleges egységek tagjai tűzoltókkal, mentősökkel és orvosokkal együtt egy bioterrorista támadást szimuláltak Berlinben. A gyakorlaton 300-an vették részt. A vegyvédelmi ruhás orvosoknál csak a gázmaszkos rendőrök ijesztőbbek.

  • A véletlen reneszánsz fotózás nagy rajongójaként majdnem könnybe lábadt a szemem, amikor megláttam ezt a képet. De valószínűleg bármelyik romantikus tájképfestő is elégedetten csettintene, ha maga festette volna. Caspar David Friedrich egyenesen vonyítana is. Tökéletesen összeállnak rajta a színek, a fények, a pillanat meg minden. Megbabonáz.

    A kedden készült képen egy An H-2A rakéta indítása látható, ami egy japán műholdat, a Michibikit szállította Föld körüli pályára. 

    A véletlen reneszánsz az index legeldugottabb és legritkábban frissülő tematikus sorozata, kész csoda, hogy rátalált! De ha érdeklik a hasonlóan festményszerű hírfotók, nézzen körül erre!

  • sydneyi Melissa Hatheier nem hogy nem ijedt meg attól, hogy egy ragadozó van a sziklamedencében, hanem megragadta és nemes egyszerűséggel kidobta a cápát a nyílt tengerbe. 

    Igaz, megkönnyítette a helyzetét, hogy egy még nem teljesen kifejlett példánnyal volt dolga: "Csak egyméteres volt" - mondta az egyébként ingatlanügynökként dolgozó Hatheier . "Ha nagyobb fogai lettek volna, nem nyúlok hozzá." 

    Ettől ez még ugyanúgy becsülendő teljesítmény. És milyen érzés megfogni egy cápát? "Nem volt túlzottan nehéz, viszont a bőre olyan durva volt, mint a smirgli. 

  • A türkmén elnök adott neki szerdán egy közép-ázsiai juhászkutyát, ha minden igaz. A kaukázusi juhászoknál is robusztusabb fajta jellemzője wikipédiáról:

    A közép-ázsiai juhászkutya sohasem ugat ok nélkül, nyugodt, de ha kell, vonakodás és mindenfajta előzetes figyelmeztetés nélkül támad. Rendkívül önálló, domináns, fejlett rangsor- és territoriális érzékekkel rendelkezik, szakértő irányítást követel meg.

  • thor-ragnarok
    Fotó: marvel

    Hulk karakterének elég hányatott a sorsa, készült belőle annak idején egy film Eric Bana, illetve Edward Norton főszereplésével is, de egyik sem sikerült túl jól. A Marvel filmes univerzumából így sem maradt ki, csak lecserélték Nortont Mark Ruffalóra, aki tökéletes választás volt a szerepre, viszont a jogi problémák miatt a Marvel nem készíthet filmet vele a főszerepben.

    Viszont akarnak építeni az egyik legismertebb karakterükre, így a novemberben érkező Thor: Ragnarök filmben szinte főszerepet kap majd. A filmnek kedd este volt a díszbemutatója, ahol Ruffalo beszélt arról, hogy mire számíthatnak Hulk rajongói.

    "Annyi történt, hogy félrehúzott Kevin (Feige, a Marvel filmes univerzumának atyaúristene, akivel interjúnk itt olvasható) és megbeszéltük, hogy mi szerepelne szerintünk egy önálló Hulk-filmben. Majd erre Feige azt mondta, hogy ezek mind meg is fognak történni, csak nem egy filmben, hanem három különbözőben" - nyilatkozta Ruffalo.

    A Thor harmadik része az első fejezet, ez folytatódik a Bosszúállók: Végtelen háborúban, és a Bosszúállók egyelőre alcím nélküli negyedik részében fejeződik majd be.