Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az iráni celebek és privát oktatók között elterjedt egy igencsak pofátlan módszer a forgalmi dugók elkerülésére: egy iráni magánmentő-szolgáltatást nyújtó cég vezetőjének beszámolója szerint bérelt mentőautókkal szirénáznak végig Teherán zsúfolt utcáin. 

  A jelenség olyan elterjedtté vált, hogy a főváros főügyésze is figyelmeztetett a mentőautók használatát szabályozó törvények szigorúbb betartatására, ám a privátmentős Dr. Lohsrabi szerint a rendőrség ezidáig túlságosan leterhelt volt, nem tudtak úrrá lenni a jelenségen. A férfi sejtelmesen azt is megjegyezte, hogy a jogosulatlan mentőhasználat nem korlátozódik hírességekre és magántanárokra, de részletekbe nem bocsátkozott. 

  Az iráni közösségi médiában érhető módon nagy a felháborodás a mentős visszaélések miatt. Vannak, akik attól félnek, hogy ezek után esetleg akadhatnak olyanok, akik vonakodni fognak attól, hogy elálljanak a szirénázó mentők útjából, és arra figyelmeztetik az embereket: félrehúzódni a mentőautó elől akkor is kötelesség, ha akár csak 1 százalék esély van rá, hogy egy valóban bajban lévő pácienst szállít. 

  (BBC)

 • Floridában kapták lencsevégre ezt az igen akrobatikus aligátort, amint szombaton átmászott jacksonville-i Naval Air Station-höz közeli kerítésen.

  A videón látható, amint a hüllő épségben átér a kerítés túloldalára, így akadály nélkül folytathatta útját.

  Lehet valaki Jumanjit játszott Floridában? Teszi fel a kérdést posztjávan Roger Light Jr. Ugyanis múlthéten egy utcán úszkáló példányt filmezett le:

  68793456 2906518806036808 3012965359675244544 o
  Fotó: Christina Stewart / Facebook

  via Daily Mail

 • Bielefeld német város Berlintől nyugatra kb. 330 kilométerre, több mint 300 ezren lakják. 1214-ben alapították, gazdag történelme van, a második világháborúban a szövetségesek lebombázták egy részét, ma ilyen takaros a régi piactere:

  Bielefeld emellett internetes nevezetesség, amennyiben az egyik legrégibb online konteó kapcsolódik hozzá: többen egyszerűen nem hisznek a létezésében. Ennek eredete egy poén, amit 1993. május 16-án posztolt egy Achim Held nevű egyetemista a német Usenetre. Held egy bielefeldi júzerrel viccelődött, azt állítva, hogy nem hiszi el, hogy a város létezik. Hiszen nem volt Bielefeldben, nem ismer bielefeldieket, sőt olyan embert sem, aki volt Bielefeldben - tehát akkor a város léte kamu. Held poénja aztán elterjedt a német neten, és nemzetközileg is ismert mémmé vált, ami 26 éve tartja magát, pár éve még Angela Merkel is tréfálkozott vele. És ahogy az az összeesküvés-elméletekkel lenni szokott, van, aki komolyan veszi.

  Ezt elégelhette meg - vagy éppen lovagolta meg turisztikai célokra - a városvezetés, mert szerdán kihirdettek egy pályázatot: egymillió eurót kap az az ember, aki minden kétséget kizáró bizonyítékot szolgáltat arra, hogy Bielefeld márpedig nincs.

  bielefeld-6jai5l

  A pályázat persze maga is egy 22-es csapdájába oltott vicc, hiszen ha a város nem létezik, akkor a városiak sem léteznek, és hogy bizonyít be nekik bárki bármit? Ennek ellenére lehet próbálkozni, a városvezetés szerint "a kreativitás határtalanul szárnyalhat", viszont a bizonyítéknak megcáfolhatatlannak kell lennie. Szóval lehet próbálkozni. (Egyébként azt tudták, hogy Százhalombatta és Kisújszállás sem létezik? Ezeket a neveket Réz Ádám találta ki A Gyűrűk Ura fordításakor, csak aztán a jobban hangzó Völgyzugolyt és Vasudvardot használta helyettük.)

  (AP News)

 • A szájba repülő sült galamb minősített esete, ami a 27 éves Miranda Hollingsheaddel történt pénteken. Az amerikai nő az arkansas-i Crater of Diamonds State Parkban pihent családjával, és éppen árnyékban ülve nézett egy YouTube-videót arról, hogyan kell gyémántokat keresni, amikor megpillantott maga előtt egy fényes kavicsot. A kavicsról kiderült, hogy egy 3,72 karátos sárga gyémánt (egy karát a gramm egyötöde), aminek az értéke akár tízezer dollár is lehet.

  A nemzeti park a honlapján adott hírt a leletről, ami nagyon ritkának számít arrafelé: idén már 320 kisebb gyémántot találtak ott, de ezek közül csak 13 érte el az egykarátos határt. Hollingsheadnek azért volt különösen nagy szerencséje, mert a napokban esőzések voltak a térségben, és a vízfolyások fellazították a talajt, ilyenkor pedig felszínre kerülhetnek értékesebb drágakövek is. Ekkor pedig nincs más teendő, mint leülni a kő elé, és észrevenni, ahogy megcsillan rajta a napfény - igazából bárki meg tudja csinálni.

  ( Gizmodo )