Bernadett
-2 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az El Toro az egyik legismertebb deszkás spot az Egyesült Államokban. Nemrég egy tíz éves fiú tolt le egy laza boardslide-ot a lépcső melletti korláton. 

 • Macska a római Largo di Tore Argentina téren
  Macska a római Largo di Tore Argentina téren
  Fotó: Google Street View

  A római Largo di Torre Argentina téren négy ókori római köztársaság korabeli templom romjai állnak. A tér nevét Argentinusról, a XVI. századi pápai tisztségviselőről kapta (az úriember eredeti neve Johannes Burckardt volt, és Strasbourgból (latin nevén Argentoratum) érkezett.

  Miután 1929-ben megkezdték a lelőhely feltárását, kóbor macskák telepedtek a romok közé. A helyiek elkezdték etetni őket, mígnem az ötvenes években egy közeli raktárban, ahol a régészek a cuccaikat tárolták, menhelyet alakítottak ki a macskák számára.

  A raktár kulcsa állatvédőről állatvédőre szállt, mígnem formálisan is menhelyet alakítottak ki a téren. Az egyesület célja a kóbor macskák beoltása és sterilizálása, hogy így akadályozzák a fertőző betegségek terjedését, és fékezzék a kóbor macskák szaporodását. 

  Ma nagyjából 150 macska él a romok között, és évi 125-öt örökbe is adnak közülük. Noha a menhely már régóta üzemel, azért vált most egy csapásra világhírűvé, mert valaki felfedezte az egyik lakót a térről készített Google Street View képen. Az állat meglehetős kameraérzékenységről tett tanúbizonyságot.

  Forrás: IFL 

 • John Pfaff New York-i professzor szülei padlásán talált egy Apple lle számítógépet, amit bekapcsolt, és működött.

  Erről az örömteli felfedezésről posztolt a Twitteren:  

  Az Apple IIe az Apple II sorozat harmadik modellje, és 1983-ban jelent meg. Ez a verzió olyan funkciókat tartalmazott, mint a kis- és a nagybetűk használata, valamint Shift és Caps Lock billentyű is volt már rajta. A számítógép gyártása 1993-ban szűnt meg.

  Pfaffnak sikerült visszaállítania egy 1978-as Adventureland mentését is, emellett több más játékot (Millionware, a Neuromancer és az Olimpiai Decathlon) is talált a lemezeken.

   A gyerekeinek is megmutatta a gépet, akiknek a reakciója az volt, hogy

  ez egy számítógép?

  (CNN)