Klaudia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A police.hu az egyik legmeglepőbb hivatalos hírportál, mert két körözési fotó és lefülelt tolvaj között olyan kis színesek kerülhetnek be a hírfolyamba, mint a mai cukiság: a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai megmentettek egy bajba jutott madarat.

  Jó3 0

  Halász Szabolcs őrmester és Kardos Zoltán zászlós délelőtt fél 12-kor a Hejőbába és Szakáld közötti útszakaszon észrevettek egy, az út mentén sántikáló bíbicet. Látták, hogy a madár bal szárnya feltehetően törött, és egyik lábára sántít. Betették az állatot a szolgálati autóba, bevitték a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a Bükki Nemzeti Park munkatársát. Kibicnek semmi sem drága, de ennek a bíbicnek ez nyilván sokat jelentett, még ha nem is írta meg az esetet a BíBíCí.

 • Áprilisban lesz 10 éve, hogy a magyar jégkorongválogatott Japánban megnyerte a B-csoportos világbajnokságot Ukrajna előtt. (Csak a történeti hűség kedvéért: a másik hatosban Ausztria lett a legjobb.)

  A hősökről dokumentumfilm készült - a Sport1-en mutatják majd be áprilkis 17-én -, ebből itt van egy 15 másodperces jelenet, amelyikből kiderült, hogy a magyar kapus, Szuper Levente megtartotta azt a korongot, amelyikkel az ukránok ellen játszottunk a legfontosabb, 4-2-re megnyert meccsen.

 • Jeff Bezos Amazon-vezér, aki egy ideje a világ leggazdagabb emberének számít a cége részvényeinek szárnyalása folytán, szóval ez a jóravaló fickó a MARS robotikai konferenciáról jelentkezett be Palm Springsből ezzel a fotóval:

  Igen, jól látja, a négylábú robot mellette a Boston Dynamics robotkutyája, ami pár hete azzal lett az internet kedvence, hogy tök ügyesen tud ajtót nyitni, és a frászt hozni mindenkire, aki a Black Mirror legutóbbi évadából látta azt a részt.

  Hogy Bezos csak vicceskedik azzal, hogy ez az új házikedvence, vagy tényleg vett/kapott egyet, egyelőre nem tudni.

  (via)

 • 13,8 milliárd évet ölel fel egy 10 perces, YouTube-ra feltöltött timelapse videó. Egy másodperc 22 millió évnek felel meg, végigkövethetjük az univerzum evolúcióját: az ősrobbanástól az emberiség megszületéséig.