Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy 21 éves norvég férfi, Robert Michelsen szerint a pénz nem lehet akadálya annak, ha valaki világot szeretne látni. A fiatalember legalábbis – állítása szerint  úgy indult el felfedezni a világot, hogy az első hónapban jóformán semmire sem költött. 

    Első állomása Portugália volt, ahol egy farmon talált szállást magának. A fekvőhelyért cserébe vállalta, hogy megfeji a teheneket, így nem kellett költenie. Később egy sátorban húzta meg magát a strandon, amelyet egy félreeső helyen állított fel. Lisszabonban már fizetett a szállásért – 17 fontot (körülbelül 7800 forintot) éjszakánként–, Algarve felé indulva azonban rábukkant egy barlangra, ahol ingyen pihenhetett. Az ezt követő hat hónapban Spanyolországban, Franciaországban, Monacóban, Olaszországban, Horvátországban, San Marinóban, Montenegróban, Lengyelországban, Bulgáriában és Szerbiában is megfordult, miközben azzal spórolt, hogy a szabad ég alatt aludt, s többnyire nyers tojást és zöldségeket fogyasztott. Éttermekbe csak elvétve járt.

    Extrém spórolási módszerei azonban  nem veszélytelenek: többször ki akarták rabolni Michelsent, és megesett, hogy farkasok kergették meg, mégsem csinálna másképp semmit. Állítása szerint a 18 országot minden spórolással együtt 6 ezer fontból (2,7 millió forintból) utazta be.

    A kényelmetlenséget el kell viselni a szabadságért cserébe. Látni akarom a világot, és szerintem a pénznek nem kellene megállítania.

    Nem sokkal azt követően, hogy hazautazott Norvégiába, újra útnak indult: további 1700 fontért (784 ezer forintért) Budapesten, Szlovákiában, Ausztriában, Angliában és Marokkóban is járt.