Vilhelmina
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Baltimore Orioles kedd este a Toronto Blue Jays csapatával játszott az észak-amerikai baseballbajnokságban, és jól ki is kaptak, ezzel beállítva a franchise korábbi, 107 vereségig tartó negatív rekordját (és hol van még a szezon vége).

  Legalább egy pozitívumot azért emlegethetnek majd a meccsel kapcsolatban, az Orioles lett ugyanis az első profi csapat Amerikában, aminek a mezén

  Braille-írással szerepeltek a nevek.

  Ez amúgy elég hülyén hangzik, mert a Braille-írás pont azoknak van, akik nem látnak, de úgy már rögtön van értelme, ha hozzá vesszük, hogy az ottani vakok országos szövetsége épp 40 éve költöztette át a központját Baltimore-ba.

  A csapat egyébként már bejelentette, hogy a mezeket el is árverezi majd, a befolyt összeget pedig a szövetségnek ajánlja fel.

  (via)

 • Szeptember 23-án lesz Magyarország első kutyadietetikai rendezvénye Dunakeszin. A meghívó külön kiemeli, hogy a rendezvény a gazdiknak szól, jelentsen ez bármit is.

  "Egyre több kutya szenved civilizációs ártalmaktól. Nő az allergia, ételintolerancia és ízületi problémák száma, miközben csökken a kutyák várható életkora. A rendezvény célja, hogy segítsen az egészséges kutyatáplálás szemléletének elterjesztésében. A kisállat dietetika hazánkban még gyerekcipőben jár. A gazdik többségénél hiányzik a tudás, amely ahhoz szükséges, hogy kutyáikat egészségesen táplálják" - áll a meghívóban.

  Lesz kutyaséf-show, kutyamasszázs, ügyességi- és szépségverseny a kutyadietetikai előadások mellett.

 • Beiktatták a cselgáncsozó Hírességek Csarnokába az 1992-es olimpián 95 kilogrammban aranyérmes Kovács Antalt. A sportág első magyar olimpiai és világbajnokának a tízszeres vb-győztes Teddy Riner adta át az oklevelet a csütörtökön kezdődő bakui világbajnokság helyszínén.

     (Via MTI)

 • A diogenes1001 tumblr egy friss posztjában jelent meg a fotó, amin egy Orbán Viktor nevére szóló parkolóhely van, keresetlen kifejezések hosszabb sorával és háttérben az ikonikus felcsúti arénával kísérve.

  Szerkesztőségünk tagjai sajnos a sokak által talán optimálisnak gondoltnál ritkábban járnak hazánk egyik (ha nem a) legdinamikusabban fejlődő kistérségében, szóval saját szemünkkel egyelőre nem tudtunk meggyőződni a kép valódiságáról. Képszerkesztő kollégánk, a messze földön híres Szarvas első ránézésre azt mondta, a kép nem fotosoppolt, de pontosabban még nem elemeztük ki.

  Erős gyanúnk amúgy, hogy ha valódi is a fotó, nem állandó parkolóhelyről lehet szó, hanem valami alkalmi eseményen készülhetett, legalábbis a háttérben, néhány pixelnyi méretben látható emberek úgy tűnnek, mintha ünnepségre jöttek volna. 

  Frissítés: Már meg is van a megfejtés, a képet a Reuters fotósa készítette, 2015-ben ebben a cikkben már szerepelt. Ez azt a gyanút erősíti, hogy a 2014-es felcsúti stadionavatón készülhetett a kép.