Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • majka.png
  Fotó: Majka official / youtube

  Hamarosan új klipet mutat be Majka és Curtis, a zenészek legfrissebb bejegyzése legalábbis erről árulkodik. 

  "Szavak nélkül" címmel érkezik Majka és Curtis új klipje, amelynek beharangozó videója már megtekinthető a YouTube-on. Az előzetesből arra lehet következtetni, hogy a zenészek ezúttal komolyabb témához nyúltak, a fájdalom és a gyász érzését boncolgatják majd a friss szerzeményükben. 

  A páros egyébként utoljára 2020 nyarán rukkolt elő új nótával: "A csúcson túl" című dalban már Nika, azaz Veres Mónika énekel, aki Kollányi Zsuzsit váltotta, miután az énekesnő bejelentette, hogy ismét anyai örömök elé néz. 

  Aki nyomon követi a két zenész pályafutását, jól tudja, hogy volt egy kisebb mosolyszünet közöttük. Majka 2018-ban a SZIN Fesztivál színpadán jelentette be, hogy Curtis drogproblémái miatt elválnak útjaik. Az újpesti rapper azóta megjárta az elvonót és rendezte a kapcsolatát Majorossal. A jóbarátok 2019 októbere óta ismét együtt zenélnek. 

 • tk3s visual 111176 008
  Fotó: MAID / VISUAL Press Agency / Northfoto

  Most már biztos, hogy a Fleabag című sorozatból is ismert színésznő és forgatókönyvíró Phoebe Waller-Bridge lesz látható Indiana Jones oldalán az épp készülő, ötödik részben.

  A hírt a Disney is megerősítette a Twitter-oldalán.

  Emellett bejelentették, hogy visszatér az 1981-ben megjelent, Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című rész többszörös Oscar-díjas zeneszerzője, John Williams is.

  Állítólag ez lesz az utolsó alkalom, amikor a világhírű kalandor szerepében láthatjuk Harrison Fordot. Ha minden a terv szerint halad, a premier 2022. július 29-én várható.

 • Van egy állandóan terítéken lévő téma: Dwayne Johnson elnökösködése. Már a 2020-as választásokra készülve is szórványozták a rajongók, hogy induljon, valaki a biztonság kedvéért be is jegyeztette a Run The Rock 2020 kampánybizottságot. Többször meg is kapta a kérést újságíróktól, hogy tervezi-e az elnökségi poszt betöltését, ő pedig többször válaszolt is. És egyszer sem válaszolta azt, hogy egyértelműen nem fog elnökként indulni.

  Mondta már sokat sejtetően azt is, hogy Trump elnöksége után bármi megtörténhet. 2017-ben Ellen DeGeneres műsorában már úgy fogalmazott, hogy komolyan gondolkodik a dolgon, majd egy Vanity Fairnek adott interjúban azt közölte, hogy ez rengeteg felkészüléssel járna, ami sajnos most nem fér bele a napirendjébe, így a 2020-as választást kihagyja ilyen szempontból. 

  Most elkészült egy felmérés, ami szerint az emberek 46%-a akarja, hogy Dwayne Johnson legyen az elnök. A színész-üzletember erre azt írta ki Instagramjára, hogy

  Szerintem az alapító atyák nem láthatták, hogy egy kigyúrt, kopasz, tetkós, félig szamoai, tequilázgató fickó egyszer majd csatlakozik hozzájuk – de ha ez majd megtörténik, részemről lesz megtiszteltetés szolgálni titeket, embereket, minket.

  Ebből a válaszból se derült ki konkrétan semmi, de még mindig nem arról szólnak ezek a megnyilvánulásai, hogy esze ágában sincs elnök lenni.

 • Vajon Szapphó tényleg a prekonzervatív stilisztikai terminológiát ágyazta be a késő klasszikus metódusrendszerbe, vagy szimplán csak szeretkezni akart? Miért írja le Babits annyiszor azt, hogy fekete? Ha nekünk szól az irodalom, miért maradtunk ki belőle? És miért tűnik úgy néha egy irodalomórai felelés, mintha vallatás lenne?

  Ezekre a kérdésekre keresi a választ az alábbi videóban Bárány Bence slam poetry előadó, Nagy Márk, a Radnóti Miklós színház színésze, Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és Karácsony Gergő, a Spirit Színház színésze. 

  De a legfontosabb kérdés mind közül, hogy

  vajon mire gondolt a költő?