Mátyás
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Senki sem tudja hogyan, miért, de januárban egyszer csak megjelent egy narancsszínű cica a törökországi Izmir egyik általános iskolájának kertjében. Miután összebarátkozott a diákokkal úgy döntött, megnézi a tanórákat is, és beköltözött az egyik osztályterembe.

  GettyImages-922870172

   A macska, akit Tombinak neveztek el a gyerekek, azóta nem akar távozni – a harmadikos gyerekek legnagyobb örömére.

  A gyerekek osztályfőnöke eleinte azt gondolta, hogy a macska miatt kevésbé tudnak majd figyelni az órákon a gyerekek, de kiderült, hogy ennek pont az ellenkezője igaz.

  Az osztályközösség erősebb lett a teremben tartott állat miatt, a diákok elkötelezettebbek és a macska gondozását is együtt, csapatban intézik. Ráadásul mindig időben érkeznek az iskolába, hogy a becsengetés előtt foglalkozhassanak kicsit Tombival.

  Tombi történetét a török közösségi médiában rengetegen megosztották, és mára már egy mozgalom is szerveződött az országban, akik azt akarják elérni, hogy minden általános iskolai osztálynak legyen saját macskája. (Dodo)

 • lyrics-added-to-the-walking-dead-theme-song.gif

  Meg éneklést? Nem. Tessék:

 • Nonna Irma egy 93 éves olasz nő, aki úgy döntött, hogy itt az ideje Kenyába utaznia. Nem azért, mert már csak ez az egy ország hiányzik a kaparós világtérképéről, hanem mert úgy gondolja: van benne annyi, hogy hasznára legyen másoknak. Az idős nő a lányával együtt utazik az afrikai országba, hogy ott egy árvaházban (amit korábban többször is támogatott adományokkal) segédkezzen. 

 • Nem egyszerű a kígyóbefogók munkája, különösen Ausztráliában, ahol gyakorlatilag minden, ami tud harapni, képes megölni egy embert. Max Jacksonnak azonban most jó napja volt, ugyanis kivételesen egy nem mérges fajtával (Boiga irregularis) akadt dolga, bár azért azt el kell ismerni, még így is nagyon lazán kezelte az arcára pottyanó kígyó okozta helyzetet: