új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Értelmetlen infografikák című sorozatunkban a Fidesz különböző politikai szárnyainak elnökjelöltjeit mutatjuk meg egy diagramon:

    A következő részben Tállai államtitkár telefonjának hatását ábrázoljuk a mezőkövesdi benzinárakra.

    Az előző részek:

    Lovasi életmű

    Németh Szilárd óvodái

    A Fidesz 1985-ös eredményei

  • Érdekes dologra hívta fel az egyik ismerősöm a figyelmemet. A jogosítványának lejárt az orvosija, meg akarta újítani. A szokásos EKG és egyéb vizsgálatok mellett még egy tesztlapot is ki kellett töltenie, amin olyan furcsa kérdések voltak, mint hogy szokott-e horkolni? Vagy a következő: hogy nagyon hangosan horkol-e? De a legcsodálatosabb a vége, ahol egy órát kellett lerajzolni, és bejelölni a rajta a háromnegyed hármat.

  • Értelmetlen infografikák című sorozatunkban Lovasi András életútját ábrázoltuk:

    A következő részben a Fidesz különböző politikai szárnyainak elnökjelöltjeit mutatjuk meg egy diagramon.

    Az előző részek:

    Németh Szilárd óvodái

    A Fidesz 1985-ös eredményei

  • A NASA elindította a Virginia állambeli Wallops-szigeten lévő űrközpontjából a Cygnus teherűrhajót, ami a Nemzetközi Űrállomásra visz a legénységnek 3,3 tonnányi ételt, tudományos felszerelést és alkatrészeket.

  • 2 137
    Fotó: Police.hu

    Szombat délután kaptak bejelentést arról a rendőrök, hogy a zuglói Rákos-patakban egy sérült hattyú van a vízben. A járőrök a legyengült és sérült hattyút kimentették a vízből, majd elvitték a Fővárosi Állat-és Növénykert Természetvédelmi Mentőhelyére.

    1 (2) 1
    Fotó: Police.hu
  • Értelmetlen infografikák című sorozatunkban összehasonlítottuk, milyen jellegű óvodákba járt  a Fidesz politikusa:

    nemeth.png
    Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

    A következő részben Lovasi András pályafutását ábrázoljuk majd.

  • A gyűlölködés nem egy könnyű sport. El is lehet benne rendesen fáradni, ahogy az történt a Trash of Pest csoportban felbukkant képen látható férfival is, aki gondosan ügyelt, hogy az emberek akkor se maradjanak megfelelő mennyiségű és minőségű információ nélkül, ha elbóbiskol. A főhős ráadásul az esztétika és a költészet legmagasabb szintjének oltárán mutatott be áldozatot pólójával, amire az van felírva, hogy: 

    fb img 1510417644648
    Fotó: Trash of Pest

    Turul madár, szállj, szállj,
    Vidd el a mi üzenetünket
    BRÜSSZELNEK MEG
    Soros Györgynek,
    hogy lesz még magyar nyár!"

  • Legófesztivált rendeztek Firenzében, az Obihall Színházban. A kétnapos kiállításra nem csak a gyerekek voltak kíváncsiak.

  • A 309 méter magas Shard (üvegszilánk) nevű épület nemcsak London, de az Európai Unió legmagasabb épülete is. A felhőkarcolóból nagyszerű kilátás nyílik a városra. Most képzelje el, mi lenne, ha 243 emelet magasságból hullámvasutazna le a brit fővárosba. A View elnevezésű virtuális hullámvasút egyszerű szerkezet: kell hozzá egy szoftver, egy VR-szemüveg és egy mozgó ülőke. Ez így együtt épp elég ahhoz, hogy átverje az emberek agyát és magukból kikelve sikítozzanak félelmükben.

    Virtuális hullámvasút Londonban
  • Tisztújító kongresszust tart a Fidesz, hogy ki, mit mondott, arról ebben a cikkünkben olvashat bővebben

    self

    Annyit elárulok, elnöknek csak Orbán Viktort jelölték. 

    A miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy rövid videót, megmutatva, mennyire is népszerű sajátjai között:

  • 300-nál is több tengeri teknős oszlófélben lévő tetemét sodorta partközelbe a tengeráramlás Salvadorban. A vizsgálatok után az is kiderült, mi okozta a teknőstragédiát, a felelős pedig Selma, a térségre október végén lecsapó trópusi vihar.

    DOTqD7rWAAAJjAS
    Fotó: @MARN_SV / Twitter

    A teknősök halálát a saxitoxin nevű idegméreg okozta, ami mögött pedig a mikroalga hirtelen elszaporodása áll. Utóbbi a vihar, illetve az általa felkavart tengeri üledéknek köszönhető. Az idegméreg az állatok májára és bélrendszerére hat végzetesen.

  • Nem véletlenül szokták az újságírók azt írni Gurbanguly Berdimuhamedow Türkemnisztán elnökéről, hogy keménykezű vezető. A türkmén elnök gyúrós, katonás önpromójához képest a dzsúdós, félmeztelenül horgászó Putyin egy huszadrangú csicska. 

    A videót az állami média készítette, viszont a vágásért és a kellemes zongoraszóért már a helyi ellenzék a felelős  a BBC szerint.

    Akinek nem elég a biciklizve kosárlabdázó diktátor, annak itt egy korábbi, militárisabb mű, amiből kiderül: a Türkminátor a késdobálásban is otthon van és a fegyvereket sem veti meg. Az aláfestő zenét itt is az ellenzék választotta, és ők vágták be a jeleneteket Schwarzenegger Kommandójából is.

  • Hamarosan megkezdődik a Fidesz tisztújító kongresszusa. Nyilván mindenkit az izgat most, hogy újraválasztják-e Orbán Viktort a Fidesz elnökének, és hogy ő lesz-e a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a 2018-as választáson. 

    Arra még kicsit várni kell, hogy ez kiderüljön, addig is a hangulatról annyit, hogy a kongresszusra érkező pár ezer küldöttet egy-egy Magyar Idők várja a székén, címlapon egy "ütös" Gulyás Gergely-interjúval. A Fidesz frakcióvezető kerek-perec kijelenti: a Fidesz készen áll a választási küzdelemre! 

    Bónusz: a küldöttek védjük meg Magyarországon feliratú Fidesz-táskát is kapnak. 

  • Aki látott már a köztévén sportközvetítést, annak biztosan ismerős Berkesi Judit, aki a meccsek szünetében vagy után szokott interjúzni sportolókkal, edzőkkel. A Nemzeti Sport  szombaton egy vele készült interjúban csodálkozott rá, hogy 2017-ben ebben a szerepkörben már nők is dolgoznak. 

    Azt most hagyjuk, hogy mondjuk az amerikai sportadókon legalább annyi nő dolgozik sideline riporterként, mint férfi, sokkal dermesztőbb, hogy mennyire ostobán szexista kérdéseket sikerült feltenni. Az interjú eleve így indít:

    – Pontosan milyen poszton játszott?
    – Szűrő voltam.
    – Emlékeim szerint a hölgyekkel folytatott beszélgetésekben inkább a tésztaszűrő került szóba, de látom a tendenciát a női futball fejlődésével kapcsolatban. Jóllehet szenvedélyes kapcsolat fűz a futballhoz és a nőkhöz is. De külön...
    – Sajnálom, hogy így gondolja, mert egyre több tehetséges lány futballozik Magyarországon is. 

    Ezután azzal folytatódik a beszélgetés, hogy milyen nehéz elképzelni sportfelszerelésben, mert hát a képernyőn olyan csinos (mellette képaláírás: Szeretné, ha a sportriportert látnák benne – ez nem mindig könnyű), aztán szó esik arról, hogy a férfi sportolók mennyire nyomulósak, de azt hiszem, ez a mélypont: 

    Úgy gondolja, önt komolyan veszik a magyar futballedzők, amikor odaáll egy vesztes bajnoki meccs után és a tolódásról, a lescsapdáról, a követő emberfogásról kérdezi őket?

    Vagy nem is tudom, inkább ez?

    Annyi szép munka van, énekelhetne bárban, dolgozhatna szövőgyárban, működtethetne körhintát, de ön inkább megmártózik a futball világában.

    A kamaszos hangulatú kérdezgetés ott teljesedik ki, amikor arról faggatják, hogy a párja szokott-e féltékenykedni, amiért férfi sportolókkal dolgozik, de aztán az utolsó két kérdésnél kibukik az emberből egy hangos miafasztolvasok: 

    – És arról tud, hogy Claude Makelele elkérte az ön telefonszámát?
    – Na, ezt meg honnan tudja?
    – Téma volt a szerkesztőségben, de valamennyien arra tippeltünk, hogy a korábbi francia klasszisjátékos szigorúan szakmai alapon érdeklődött...

  • A gabonasikló nem mérgeskígyó, de azért nyilván nem sokan örülnének neki, ha egy kölcsönzős kisbuszban találkoznának egy 1,5 méteres példánnyal:

    98680713 snake1fubar976

    Hogy hogyan került a kisbuszba a hüllő, nem tudni biztosan. Egy Gavin Burnett nevű illető szerint a kígyó az ő Mushuja, amit pár hónapja vesztett el egy Hertzes kisbuszban. Elég valószínűtlen, hogy ennyi ideig kibírta volna az állat étlen-szomjan, ráadásul úgy, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy ott van.

    A kalandból egyébként senkinek nem származott baja, a kígyót pedig szakemberek kiszabadították. 

    (BBC)

  • A Don Pepében kapható egyébként.

    unnamed
  • Értelmetlen infografikák című sorozatunkban részletes térképen ábrázoltuk a Fidesz országos és budapesti eredményeit:

    fidesz.png
    Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

    A következő részben Németh Szilárd kommunista illetve polgári óvodákban eltöltött éveinek számát ábrázoljuk egy grafikonon.