Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Japánok építették, a neve Aspark Owl, és hogy miért éppen egy bagolyról nevezték el, az rejtély. Ennek ellenére a gyorsulása egészen lenyűgöző, ahogy a videó is tanúsítja (mondjuk nem utcai gumik voltak a járgányon): 

  A gép a tavalyi frankfurti autóshow-n mutatkozott be koncepció formájában, és ez az első éles bevetése. A végsebessége 280 körül van, és ami a legmeghökkentőbb, hogy az egész autó alig 850 kiló (egy Suzuki Swift 1050, csak hogy legyen mihez viszonyítani). Egy feltöltéssel kb. 150 kilométert gurul majd el a kocsi, ha egyszer megjelenik - de hogy ez mikor lesz, azt egyelőre nem tudni. Mindenesetre jobb ha igyekszik, ha szeretne egy ilyet, mert összesen 50 darabot gyártanak majd belőle. Az ára rongyos 4,4 millió dollár (1,1 milliárd forint), ez nyilván nem lehet akadály.

 • A Fotóművészeti Alkotótelep tagjai tavaly Egerben jöttek össze, hogy a napi munkát félretéve néhány napot együtt és "örömfotózással" töltsenek. A Szebeni András vezette műhely munkáiból ma este nyílik kiállítás 18 órától a Fészek Művészklubban.

  A falakon a mai magyar fotográfia olyan elismert alkotóinak képei lesznek láthatóak, mint Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és Szántó György. 

  Az műhely 2015-ben alakult, azóta minden évben két hétre összejönnek az alkotók, hogy közösen gondolkodjanak fotográfiáról, és a napi kötelező feladatok helyett inkább olyasmit és olyan módon fényképezzenek, ami inkább saját magukról és a személyes érdeklődésükről szól. A kiállítás a tavalyi év legjobb munkáit mutatja be.

 • $-8

  A Lego nemcsak a Star Wars- hanem az Avengers-franchise jogait is megvette, így a karácsonyi készülődésben (már február van, ideje elkezdeni) lesz min törni a fejünket, Millennium Falcon, vagy Hulkbuster Iron Man? Utóbbi lent, nagyon állat. Ára nem ismert, de a Lego árképzését ismerve el lehet kezdeni a spórolást már ma.

 • A különféle filmek 8 bites, azaz réges-régi videójátékokra emlékeztető látványvilágú feldolgozása eleve azért olyan őrülten sikeres, mert a nosztalgiát mindenki imádja. De most ráadásul a Sebhelyesarcú 8 bites változatát készítette el a Cinefix csapata, szóval a nosztalgia olyan méreteket ölt, hogy kiég a monitor. Íme: