Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Így néz ki Európa a kínai internetezők sztereotípiái szerint. A Foreign Policy térképén minden ország neve mellé azt a kifejezést írták, ami a leggyakrabban szerepel a kínai internetezők kérdéseiben. Az eredményeket a helyi legnépszerűbb kereső, a Baidu algoritmusa hozta ki a keresőbe írt csillió kérdésből, hogy aztán ezek alapján ajánljon keresési javaslatokat a felhasználóknak.

  A sztereotípiák szerint a hollandok például magasak, a dánok bálnákat gyilkolnak, a spanyolok részéről pedig érthetetlen, miért nem annektálták már rég Portugáliát.

  Magyarország pedig egyenlő a tartózkodási engedéllyel. Ami azért van egy országimázs, és valamit sejtet a letelepedésikötvény-biznisz méreteiből.

  A térkép 2015-ben készült, ezért megnéztük, ma mi a helyzet Magyarország vonatkozásában. Nos az országnevet beütve az automatikus javaslat a "Magyar nemzeti adósság bevándorlás" keresőkifejezést javasolja, szóval túl sokat nem változtak a dolgok.

  (Illusztrációnkon az FP térképét lefordítottuk.)

 • Sokat nem kell magyarázni a címet, a Bundesliga 2-es futballista nem rokona a svédnek, de ugyanolyan gólt tud sarkazni. A hétvégén a Bochumnak rakta be sarokkal.

 • Régóta szeretne magának vagy szeretteinek új állapotúnak mondott csillagrombolót? Itt az esély, ne késlekedjen!

  29433217 1877223339002447 4718369832079196160 n
  Fotó: Facebook
 • A válogatott szünet miatt nem rendeznek a héten futballbajnoki meccseket. Az egymással rivalizáló klubokból most hazatértek a játékosok, így a brazilok is összetartáson vesznek részt. Egy sajtótájékoztatón arról faggatták Casemirót, a Real Madrid játékosát, hogy mit tenne, ha honfitársa, a Juventusban játszó Douglas Costa a Real-Juve BL-meccsen, a 85. percben megindulna a kapu felé, és csak Casemiro állna vele szemben, gondolna-e a közelgő világbajnokságra. A madridi védő néhány pillanatot gondolkodott, majd határozottan ennyit mondott:

  Ketté fogom törni