Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Újból nekifutottak, majd történelmi vereséggel zárult, hogy leszavazták Theresa May brexitmegállapodását a brit alsóházban. Jelen pillanatban egy rakás forgatókönyv lehetséges, akár még új tárgyalások is jöhetnek. Az biztos, hogy az EU-s vezetők aggódva és türelmetlenül reagáltak a brexit-megállapodás londoni bukására. Juncker azt mondta, hogy a briteknek világossá kéne tenniük, hogy mit is akarnak.

  A brexitmegállapodást megelőzően, még hétfőn tartott egy előadást Dr. Victoria Bateman. A brexit ellenes aktivistaként is tevékenykedő professzor a beszéd közben levetkőzve szemléltette szóban is vázolt elméletét, hogy

  a Brexit után Anglia teljesen meztelen lesz.

 • A romániai analóg fotózást értékeit kívánja átmenteni a Szőcs Edgár, Furó Lóránd-Félix és Fülöp Lóránd által létrehozott Azopan Fotóarchívum, derül ki a Transindex cikkéből.  A kitalálók a Transindexnek elmondták, hogy a rengeteg Index-cikkhez is gyakran használt Fortepan mintájára hozzák létre az Azopant.

  Az Azopan önkéntes szerkesztők és segítők munkájára épül, de bárki hozzájárulhat a saját fotóival, amennyiben a kurátorok úgy ítélik meg, hogy a nagyközönség számára is érdekes lehet. Az Azopan Fotóarchívumot ezen a linken lehet elérni, itt pedig az archívummal lehet felvenni a kapcsolatot.

 • Ha elküldték önt melegebb éghajlatra, mutatjuk merre menjen!

  hőmér
 • Aki kertes házban él, biztos találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a szomszéd fája átlóg, a kertbe hullik a gyümölcs, ami elrohad a szép zöld gyepen, odajönnek a méhek, meg amúgy is túl öreg az fa, látszik, hogy korhadtak az ágai, egy nagyobb vihar ki is döntheti, stb.  Hasonló esettel kellett megküzdenie a 81 éves Javes Damiesnek, aki jobban szereti, ha középső nevén, Mikenak szólítják. Mike szomszédja nem gondozta, nem vágta vissza a telkén lévő sövényt.

  A 4,5 méterre megnőtt növény már eltakarta a napot. 

  Mikenak elege lett abból, hogy a 60 éves David Lyons miatt nem éri természetes fény a hátsó kertjét, így bíróságra ment az üggyel. Ezzel most három éve tartó sövényháború ért véget. A bíróság 2000 fontra (729 ezer forintra) bírságolta meg Lyonst, akit még a sövény levágására is köteleztek. És most már nem jöhet olyan kifogásokkal, hogy nincs megfelelő szerszáma, de azt se mondhatja, hogy madarak fészkelnek az ágak között, így kénytelen nőni hagyni a 4,5 méteres növénymonstrumot.