Emőke
-4 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mario Garcia Montealegre egy nap felébredt és azt gondolta: de vicces lenne felrúgni egy nőt a zebrán, majd azt feltölteni a világhálóra, hadd nevessen egy jót mindenki. 

  Bármilyen hihetetlen, az áldozat ettől annyira nem volt oda. Így hát feljelentés történt, a férfi pedig önként feladta magát. Az eset 2015-ben történt, a támadó pedig most kénytelen egy 60 ezer eurós (18,75 millió forintos) kártérítést fizetni. 

  (Via)

 • A férfiak és nők közötti jövedelemegyenlőtlenség nagyon sok ország nagyon sok területén szinte általános jelenség: a nők gyakran kevesebbet kapnak ugyanazért a munkáért, nehezebben lépnek feljebb a ranglétrán, egyszerűen negatív diszkrimináció áldozatai. Persze azért akadnak kivételek: egy osztrák tisztviselő azért kapott 300 ezer eurós (93 millió forint) kártérítést, mert egy női kollégájával kivételeztek egy előléptetésnél még 2011-ben .

  Peter Franzmayr szerint unfair módon bántak vele a közlekedési minisztériumban, a fejesek ugyanis már a kezdetektől kivételeztek Ursula Zechnerrel. A bíróság neki adott igazat, így 317 368 eurós kártérítést ítélt neki, ugyanis ennyi pénztől esett el az elbukott pozíció miatt.

  (Via)

 • - áll ebben a hirdetésben. Ami engem illet, én egész biztos a "saját ízlés szerinti bővítés" mellett döntenék.

 • George Clooney a szombati washingtoni diáktüntetés előtt nyílt levelében dicsérte a parklandi diákok fegyveres erőszak elleni tiltakozó mozgalmát. A floridai Parkland gimnáziumban lezajlott februári lövöldözésnek 17 halálos áldozata volt. A tragédiát követően Amerika-szerte szerveztek iskolai demonstrációkat a fegyvertartás szigorításáért, az iskolák biztonságáért.

  A washingtoni March for Our Lives elnevezésű nagyszabású demonstrációhoz számos híresség is csatlakozott, a szombatra szervezett tüntetésen George Clooney és felesége, Amal Clooney is részt vesz, sőt, félmillió dollárral (127 millió forinttal) támogatták is a rendezvényt. Példájukat más hírességek is követték.

  A brit The Guardian amerikai kiadásának pénteki különszámát vendégszerkesztőként a parklandi Majory Stoneman Douglas középiskola újságjának szerkesztősége készítette. A diákok a lapban a felvonulással foglalkoznak, emellett a fegyvertartás szigorításának, az iskolai biztonság növelésének szükségességére hívják fel a figyelmet.

  Clooney nyílt levelében gratulált a parklandi diákok hihetetlen munkájához, és erőfeszítéseikhez, amellyel biztonságosabb hellyé teszik az országot.

  Megint büszkévé tettetek a hazámra

  - üzente nekik. (MTI)