Valter
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szalakótáknak kirakott mesterséges odúkban gyakran nem szalakótákat találunk. Ezúttal egy füleskuvik család pislogott vissza álmosan

  - olvasható a Kiskunsági Nemzeti Park Facebook-oldalán.

  Most nézzék meg őket, hát látnak a szemükben megbánást?!

  37301762 1983469448353749 8118819732380975104 n
  Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

  Mindenesetre, ha már így történt, meggyűrűzték őket. Igen, ezt a pelyhes fiókát is: 

 • Különös lakója van az egyik révkomáromi panelnek: egy pár egy őzgidát nevelget a felvidéki városban. A Gáborka névre keresztelt állat egy hónapja ugrott a férfi és élettársa autója elé, súlyos lábsérülést szenvedett, egyik hátsó lábának egy részét amputálni kellett. Az állat rövid időn belül felépült és megszokta az embereket. Az őzgidát az illetékes hatóságok engedélyével panellakásukban nevelik megmentőik.

  A Bors cikke szerint Vendégh Gábor nem talált olyan helyet, ahol befogadták volna az állatot, ezért döntött amellett, hogy hazaviszi. Ha lány lett volna az őz, a Zsuzsa nevet kapta volna.

   A panel negyedik emeletén lakunk. Éjjel kettőkor cincogással jelezte, hogy éhes, akkor megszoptattuk üvegből, aztán visszafeküdtünk aludni. Reggel ötkor már megint cincogott. Óramű pontossággal ébredt

  – árult el részleteket az állat neveléséről.

  A banánon is tartott, a tévézésre is rászokó Gáborka azóta az érsekléli állatsimogatóba került, ám mivel Vendégh Gábor a helyi vadásztársaságnál hivatalosan is bejelentette az őzet, a nevelőjévé vált, és rendszeresen látogathatja az állatsimogatóban is.

 • Forrás: woof&brew
  Forrás: woof&brew

  Ha van kutyája, és nem tudta, hogy eddig mi hiányzott az életéből, most hátradőlhet: Magyarországon is kapható már a Bottom Sniffer, a természetes csirke aromával dúsított kutyasör.

  A Bottom Sniffert (magyarul ez kábé annyit tesz, mint Seggszaglászó) a brit Woof&Brew főzde készíti néhány éve. Alkohol- és szénsavmentes, fermentált sörcefre koncentrátumból készül, tartalmaz többek között hólyagmoszatot, bojtorjánt és természetes csirke aromát.

  Nem mondom, hogy összefutott a nyál a számban, de ha a kutyáknak ez kell, akkor egészségükre!

 • Július közepe van, és sehol a bénító 35 fokos hőség, és ez elég fura. De mi ennek az oka, teszi fel a kérdést az Időkép.

  Szerintük a válasz a kontinens időjárását irányító nagytérségi folyamatokban keresendő. Európa északi-északnyugati részén gyakorlatilag hetek óta egy magasnyomású légköri képződmény, azaz anticiklon helyezkedik el, mely újra és újra képes megerősödni, középpontja többnyire a skandináv államok fölött található. Ennek is köszönhető, hogy szokatlanul meleg, aszályos az idei nyár arrafelé, néhány napja a sarkkörön túl is 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet.

  Tehát,

  a tartós északi-északkeleti áramlás hárítja el a forróságot.

  És amennyire az előrejelzésekből látszik, ez a közeljövőben így is marad. Szerencsére.