Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A tanzániai kormány hivatalosan is megtiltotta a műanyagzacskók használatát, írja az AllAfrica. A tiltás június elsejével lép életbe az afrikai országban. A kormány külön hangsúlyozza, hogy a tiltás a turistákra is vonatkozik, már az országba sem hozhatnak be műanyagzacskót, a reptéren pedig külön részt különítenek el arra, hogy elkobozzák a zacskókat.

  A tiltás nem vonatkozik például az orvosi eszközök műanyag csomagolására, ipari termékekre, az építőiparra, a mezőgazdaságra, az ételek csomagolására, a tisztítószerekre és a hulladékgazdálkodásra.

  Ugandában már próbálkoztak hasonlóval, azonban megbukott az akció, és nem lett kevesebb a műanyagzacskó az országban.

 • hanyecz

  Laszlo Hanyecz, azaz nagy valószínűséggel Hanyecz László azzal került a hírekbe 2013-ban, hogy tízezer bitcoint adott két darab Papa John's pizzáért, azaz egész pontosan egy bitcoin-fórumon ennyi pénzt ajánlott fel annak, aki rendel neki két pizzát. A sztoriról mi is írtunk.

  Ez akkori szemmel oké, hát akkor ennyi virtuális pénz pontosan annyit ért, mint két pizza, csak mai szemmel annyira nem: Hanyecz újra és újra, évről évre előkerült aztán az újságokban. Az akkori árfolyamok szerint 2011-ben 300 ezer dollárt, 2017-ben 171 millió dollárt, mostani árfolyamon pedig 800 millió dollárt ér az a tíz rongyos bitcoin-rugó.

  Ennyi év után most sikerült először egy tévéinterjúra elkapni "Bitcoin Pizza Guy"-t, azaz Hanyeczet, Anderson Cooper kérdezi tőle, hogy milyen érzés ennyi pénzt két pizzára kidobni? A férfi pedig azt válaszolja, hogy nem feltétlenül tenne neki jót, ha így gondolkodna ezen.

  A műsorból ennyit meg lehet nézni:

 • st3 clk
  Fotó: youtube / Netflix

  Kijött egy másfél perces jelenet a Stranger Things című szupernépszerű Netflix-sorozat harmadik évadából, amiben a 2. szériában megismert Bobby éppen úszómesterként ügyködik a helyi uszodában, a helyi hölgyek nagy örömére.

  A Stranger Things harmadik évada július 4-én érkezik a Netflixre, itt az előzetes hozzá.