Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mentőcsapatoknak kellett kimenteniük egy kutyát egy befagyott folyóból az oroszországi Szibériában, nem messze a Csita nevű településtől.

  A kutya valamiért a jégen akart átkelni, és egy jó darabig ment is neki, végül valószínűleg megcsúszott egy hasadásban, ahova aztán be is ragadt.

  A mentőcsapatok videóra is vették, ahogy előbb egy légpárnás hajóval megközelítik a félig odafagyott állatot, akit végül sikerült kiszabadítani. 

   A kutya jól van, kicsit felmelegítették, kapott enni, sérülése sem lett a kis akciótól.

  (RT)

 • róka
  Fotó: Jenei Miklós

  Elég nagyot pörgött a videó az elmúlt napokban, amin egy nő rókával a vállán metróra várakozik Moszkvában. Hogy a róka is élvezi-e az utazást, az sajnos nem túl egyértelmű, de hogy egy jól elhelyezett élő róka a nyakban karakteres kiegészítője bármilyen öltözéknek, azt nehéz lenne vitatni.

 • Ha éppen Új-Zélandra tervezne utazni, jobb, ha tudja:

  minden odaérkezőt megkérnek, tegyenek fogadalmat, hogy ottlétük alatt vigyáznak a természetre.

  Ez az úgynevezett "Tiaki Ígéret". Tiaki  maori nyelven azt jelenti, védni, óvni valamit.

  Ez a fogadalom egyébként nem egy lista arról, hogy mit lehet csinálni vagy mit nem, és alá sem kell írni semmit. Egyszerűen csak elültetik az ember fülében a bogarat, hogy amíg ott vannak, addig legyenek kegyesek a természethez.

  Az ENSZ szerint egyébként Új-Zéland a nyolcadik legboldogabb állam a világon, többek között pont a természet közelsége miatt.

  (CNN)

 • Most hétvégén tartják a Budapest Sportarénában a Baba-Mama expót, amire érthető módon leginkább mamákat várnak, akik adott eseteben hozzák a babáikat is, jelentős részük babakocsiban.

  A látogatók viszont csodálkozva tapasztalhatják, hogy a helyszínre érve szimpatikus fiatalemberek ragadják meg a babakocsikat és viszik le azokat a lépcsőn a kiállítókhoz a küzdőtérre. Ez egy olvasónk például annyira meglepte, hogy azt gondolta, nem működnek a liftek az Arénában. 

  Az expó szervezői szerint a helyzet nem ennyire drámai: mint mondták, az Arénában három lift is van, amik működnek, viszont azok leginkább azért vannak ott, hogy kerekesszékkel le lehessen jutni a koncertekre. Arra viszont, hogy minden második látogató lifttel akarjon lejutni a küzdőtérre, ahogy ez előfordul, mikor babakocsis légiók szállják meg a helyszínt, nem annyira alkalmas a három felvonó, pontosabban óriási sorok lennének, ha mindenki liftezne.

  Ezért a szervezők állításuk szerint évek óta úgy segítik elő a babakocsis anyukák és a kiállítók találkozását, hogy alkalmaznak segítőket, akik azért vannak ott, hogy le és fel hordják a babakocsikat.