új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az ember álmosan autókázik napkelte előtt a kaliforniai munkahelyére, amikor hirtelen ezt látja:

    Screen Shot 2017-12-06 at 17.57.44.png

    A Los Angeles-i 405-ös utat azóta lezárták az egészen elképesztően kinéző tűz miatt: 

    A tűzzel kapcsolatos információkat itt találja a twitteren.

  • "Karácsonyi dalok pánsípon? Mit tetteeeem...?" - jajdul fel az East Park karácsonyi részében a metálos srác, de akkor már késő. Az ünnepek velejárója a sok, elviselhetetlenségig agyonjátszott fenyőfás, angyalkás, pásztoros ének, amiket persze még jobban agyonjátszanak. Küzdeni ez ellen felesleges, én ezennel meg is adom magam a száncsengős daltébolynak, és elindítom a Mindeközben ünnepi sorozatát: Karácsonyi Dalok Furcsa Hangszereken! (Avagy legyen az elviselhetetlenség még elviselhetetlenebb.)

    Kezdjük a leggyűlöltebbel: Last Christmas a Whamtől, előadja a Floppotron gépzenekar, azaz 64 flopiolvasó, 8 merevlemez és 2 lapszkenner. Hallgassák, varázslatos.

    Hogyan működik: Paweł Zadrożniak lengyel mérnök alkotta meg ezt a karácsonyi csodát, ami a lágy- és merevlemezmeghajtók, illetve a szkennerek léptetőmotorjait abuzálja. Az olvasófejeket mozgató léptetőmotorok különféle sebességeken pörögve más hangmagasságú hangot adnak ki, ezekből áll össze értő techkomponista kezei alatt az ájgévjumáhááárt.

    Az eredetihez képest: Mindenképpen előrelép(tet)és, főleg a frappáns lezárás.

    Ünnepi hangulat: 6/10

    (Felkészül: Csendes éj)

      Ismer nagyon furcsa hangszeres karácsonyi dalt? Küldje el nekem!

    floppotron.png
  • Sok-sok teaser után a Netflix végre bejelentette, mikor hozza ki népszerű sorozata, a disztopikus jövőképekkel rémisztgető Black Mirror negyedik évadát: az új részek december 29-én válnak elérhetővé az online csatornán. 

    A Black Mirror negyedik évada hat részből fog állni, és a megszokott módon minden epizód egy külön kisfilm különböző szereplőkkel, a részek nem kapcsolódnak egymáshoz, ahogy azt más sorozatoknál megszoktuk. 

    További információt az új részekről a Buzzfeed gyűjtésében olvashat, vagy megnézheti a hivatalos előzetest itt:

  • 1

    Japán pótolt egy nagyon fontos élményt a hondás pilótáknak, amikor a HRC - a Honda versenyrészlege - megrendezte nekik a MopedGP-t. Vicces hülyéskedés az egész, de a MotoGP-világbajnok és csapattársa nagyon jól érezték magukat. A befutó kicsit csalódás.

  • Én nem, de azt tudom, hogy az újabb és újabb generációk lassan úgy zabálják fel az abc-t, mint brit legénybúcsús bandák a kézműves hamburgereket. Szóval már nem is az y-nál járunk, hanem a z-nél, ha a világ vevő a magyar írásmód innovációjára, akkor van még egy zs-nk, de aztán valami újat kell kitalálni. De amíg a világ ezen gondolkodik, itt egy kevésbé bonyolult kihívás. Egy kvíz, amit egy nemrég megjelent regény kapcsán készítettek, van benne Shadows, kazettatekerés és kvarcjáték, és segít abban, hogy megtudd, valójában hány éves is vagy.

  • Legalábbis az alapján a két fotó alapján, amit az alkotó, Török Ádám küldött, nagyon ígéretes a Budapest Brut kezdeményezés. A képek hangulatukban engem erre a gyönyörű újpalotai magasház-poszterre emlékeztetnek.

    Az itt látható két fényképen amúgy a Szabó Ervin téren álló irodaház látható, és arról nevezetes, hogy itt működik a BKK Futár. Az a Dianóczky János tervezte, aki a tihanyi és a szántódi rév izgalmas épületét, vagy a nem kevésbé nagyszerű egri buszpályaudvart is.

    Úgy tűnik eltelt elég idő már, hogy kezdjen divatba jönni a 60-as 70-es évek későmodern építészete - már ami megmaradt ebből a korszakból. Akit érdekel a többi fotó is, az jövő hétfőtől január 9-ig nézheti meg azokat a skål tárlatán.

  • Nyolc nap intenzív keresés után megtalálták a múlt kedden a VI. kerületi Rippl Rónai és Szondi utca sarkáról ellopott kutyákat. Borzi és Maszat jól vannak, egy újszászi családi ház udvarán találták meg őket jó körülmények közt, egy rendes családnál. Köszönjük olvasóinknak is a segítséget. 

    kutyik
    Fotó: Facebook
  • Most szombaton tartják a feltörekvő magyar zenékre szakosodott Keret Blog saját kis tehetségkutatójának, a Kikeltetőnek a döntőjét a Kuplungban, ami egy remek alkalom arra, hogy az ember egy kicsit képbe kerüljön friss hazai zenékkel. A döntőben összesen négy zenekar lép fel. 

    Az egyik a lakóközösség-bosszantó garázsrockot játszó Fat & Cute, akik klasszik nyugati parti szörf/punk/garázs témákat játszanak jó hangosan à la Ty Segall vagy a Thee Oh Sees.

    A másik a szép nevű Analog Balaton, akiknek a zenéjét már jóval nehezebb definiálni, zenehallgatásra lustáknak kb. úgy kell elképzelni, mintha egy hajnal négyes levezető DJ improvizálna egy énekes-gitárossal. Az ilyen kombinációkból gyakran szoktak ritka béna dolgok kisülni, de az Analog Balatonnal sikerült megtalálni a tökéletes összhangot.

    Fellép még a Swamp Creatures, akik - nevükhöz hűen - kicsit mocsáribb hangzást kombinálnák pszichedéliával, miközben az egész olyan, mintha egy marék hippit átteleportáltak volna a 21. századba.

    A végére hagytam a személyesen kedvencemet, Krúbit, akinek a stílusán még van mit tekerni, és a produkció is meglehetősen kezdeti stádiumban van, de ettől függetlenül nyilván nehéz nem izgalommal tekinteni olyan számcímekre, mint az Orbán, Verd Ki A Ferinek, a Fogyassz Kábítószert Minden Nap vagy a SCHMUCK. És egyébként is, a hiphop még mindig rendesen alul van reprezentálva az ilyen versenyeken, ideje kicsit megfordítani a trendet!

  • Nem spameli tele a Youtube-ot a Columbovli, nagyjából egy-két évente jön ki egy új videóval, és ez összesen a harmadik. Rejtélyes okból elküldte nekem az alkotója a legújabbat Mikulás napra. Nem fordultam le a székről a röhögéstől, de azt be kell vallanom, hogy megmosolyogtatott.

  • Az amerikai Pew Research Center arról készített összeállítást, hogy a világban mit gondolnak arról az emberek, hogy a saját országukban jobb-e az élet, mint 50 évvel ezelőtt. A lista első helyén Vietnam végzett, ahol az emberek 88 százaléka szerint jobb élni, mint 50 évvel ezelőtt. A második helyen India végzett 69 százalékkal, a harmadik pedig Dél-Korea 68-cal. Magyarország a 28. helyen áll a felmérésben: a magyarok 32 százaléka gondolja azt, hogy most jobb az élet, mint 50 éve, és 39 százalék azt, hogy rosszabb a helyzet, mint Kádár alatt. A lista alapján Venezuelában a legnagyobb szívás az élet: a latin-amerikai ország Mexikó és Jordánia mögött lett utolsó a listán, itt az emberek 72 százaléka gondolja azt, hogy régen minden jobb volt. (Portfolio)

    Bar chart showing that globally, assessments vary on whether life is better or worse than 50 years ago
  • De azért mégis csak egyszerre sokkoló és elgondolkodtató, hogy ha az ember felteszi a tanácstalanság, kilátástalanság és kiúttalanság élethelyzetében elég gyakori kérdést (és nemcsak magának teszi fel, hanem az internetnek, vagyis hát ugye a Google-nak), hogy és akkor most

    mi a teendő?,

    a válasz – mármint a Google első találata – nem valamilyen life-coaching vagy életvezetési tanácsadó oldalra visz (na mondjuk lehet, azzal se lennénk sokkal előrébb). Hanem egy olyan helyre, ahol már nem érdekes semmi, ahol nem aggasztják az embert a legaggasztóbb kilátások, ahol a Mi a teendő? kérdésre már csak egy válasz van: semmi. Ide:

    bti
  • A Gólya presszó gyönyörű példája annak, hogyan szorult ki a pár évvel ezelőtti kocsmakultúra a belsőbb kerületekből a VIII. szívébe. Persze nem ez volt az első ilyen eset, a Facebook-oldalukon egy Krúdy-idézettel fogadják a látogatókat:

    "A Józsefvárosban valamiképpen azok húzódtak meg, akik születésüknél és jellemüknél fogva tipikus belvárosi emberek lehetnének - de már nagyon modern nekik a város a Szarka utca és a Buda városának címzett csárda vidékén, elvándoroltak új hazát keresni. Ők tudtak mindenféle lehetetlenségeket Petőfiről..."

    Hát úgy néz ki, hogy a nagy modernség most ide is elér: a Gólya presszó épületét már árulják az ingatlan.com-on(kösz a tippet Bálint!). Aki leszurkol 299 milliót, az már meg is kapja a "lakóövezeti telket", ahová "16-25 méter építménymagasságú" házat lehet felhúzni, s egy "24 szobás diákszálló építésére" már meg is van az engedély.

    A presszó meg "elvándorolhat új hazát keresni".

    Persze egyelőre még csak a helyet hirdetik, bezárásról szó sincs. Szóval a szombati fergeteges Phantasy Bureau-koncertet ki ne hagyjátok!

  • Például ilyenekre:

    Beszarás.

  • A Mikulás eddig bírta. 

  • A Grand Theft Auto játéksorozatot bizonyára sokan ismerik, legalább hallásból. Őszintén megmondva fogalmam sincs, hányadik résznél tart már a játék, én a Vice Cityvel kezdtem és fejeztem be a GTA-s pályafutásomat. A GTA Budapestet azonban biztos, hogy kipróbálnám (a paródiavideót a Palóc Videotéka készítette):

  • Ezt a videót ma már nem nyomhatja le semmi. Ezzel az ajánlóval küldte át egy kolléganőm az alábbi videót. A helyszín a fővárosi állatkert, ahol délelőtt megfordult a Mikulás, és ha már ott járt, gondolt a nemrég született elefántra is. A Télapó ráadásul nem egyedül érkezett, vele jött a Krampusz is, és így már ketten élvezhették élőben a kiselefánt örömét. Most meg már ezrek nézhetik.

  • A hajnalban elhunyt francia sztár emlékére szerdán egész nap Johnny Hallyday dalai szólnak a brüsszeli metróban, írja az MTI. A hírt a  belga főváros tömegközlekedési vállalata, a STIB a Twitteren jelentette be.

    A francia Elvisként emlegetett Johnny Hallyday a belga apja miatt egy időben próbálta megszerezni a belga állampolgárságot, de végül feladta tervét. A tavaly márciusi brüsszeli terrortámadás után a biztonsági aggodalmak ellenére sem volt hajlandó törölni két belgiumi koncertjét.

  • fdv4f9veaz101

    A kártya a 2008-as kiadásból származik, a kérdés:

    Ki NEM volt még Batman? Ben Affleck, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale vagy Adam West?

    2016: Batman v Superman. Ben Affleck. Kérdést lehet kihajítani. (via

  • Belegondoltak már valaha, hogy milyen lenne az élet egy atomháború után? Vajon fel kéne adnunk emberi mivoltunkat, hogy a túlélési ösztöneinknek engedelmeskedve gyilkolásszuk egymást a végtelen, halott pusztában néhány löncshúskonzervért? Esetleg megpróbálnánk felépíteni valamiféle eltorzult társadalmat a valaha volt világ romjain? Vagy csak simán sütit sütnénk a műtőtisztaságú konyhában gázálarcban, mintha mi sem történt volna? A mai kedvenc stockfotónkat alkotó művész erre a kérdésre próbált meg választ adni, a kép címe hevenyészett fordításban pedig:

    Anya és lány élvezik a mogyoróvajas kekszet a konyhában, miközben gázmaszkot viselnek a posztnukleáris téli jövőben

    Sorozatunk korábbi részei:

    Androgün teniszgót

    Fiatal férfi szürke macskát nyal

  • Floridában ismét eljött a pitonvadászszezon, és szinte rögtön egy rekordnagyságú, 5,2 méteres burmai pitont sikerült megölniük a vadászoknak:

    Ez már bőven az a méret, amivel a hüllő képes végezni egy felnőtt emberrel. Azonban nem ezért irtják őket, hanem mert invazív faj, és súlyos károkat okoz az őshonos fajoknak, ugyanis az aligátortól kezdve a szarvasokon át bármit képesek felfalni.

  • Vasárnap ismét Mikulás Kocogás lesz Budapesten, ahol félmeztelenül rohanhatunk 3,5 kilométert egy nemes cél érdekében. Ezúttal a Suhanj Alapítványt támogathatjuk pucérkodásunkkal, közelebbről a végtaghiányos gyerekek úszásoktatását. Az alapítvány rejtélyes okból idén a tetkósokat célozta meg, de azért elég engedékenyek: az se baj, ha nincs tetoválás, az se baj, ha felöltözve jössz, sőt az se baj, ha nem jössz el - a lényeg a támogatás.

    A tavalyi, amúgy 13. futás elég kellemes időben zajlott, itt van róla a galériánk. Reméljük, az idei sem lesz túl hideg!

  • Még a legmorcosabban ébredő gyerekek is jó kedvűen kelnek fel december 6-án reggel. Ezt onnan tudom, hogy például a kisebbik lányomhoz reggelente hosszú percekig nem szabad hozzászólni, de a Mikulás reggelén ez mindig megváltozik.

    IMG 7210

    Ez az írás itt csak egy felhívás, hogy ha ön reggel lefotózta a gyereket, amint felfedezi a csizmában, bakancsban, kis zsákban elrejtett csomagot, a fotót küldje el nekünk (tema@mail.index.hu), este a képekből készítünk egy mosolygós gyermekes összeállítást.

  • Mindig meg tudok lepődni, mire költik el a nagyon gazdagok a rengeteg pénzüket. Nemrég például valaki megvett 51 millió forintért egy eredeti Gustav Vigeland miniatűr szobrocskát, amit a szobrász a saját Dühös fiú szobráról mintázott. Vagyis Vigeland készített egy szobrot egy dühös fiúról, amiről aztán csinált 34,5 centiméteres miniatűr verziókat, amik most kifejezetten sokat érnek. 

    Akárhogy nézem, ha lenne fölös 51 millióm, biztos, hogy nem egy ilyen szoborra költeném. Egyébként érdemes rákeresni a szobrász nevére az interneten, kifejzetten bizarr szobrokat készített.

    (Via)

  • WaYRcjtk14E S4twZc6fsgUkIGGViXJNspDiE9EqKcA

    Azoknál a finneknél, akik Mészáros Lőrinc vidéki online lapjai szerint katedrálisokat gyújtogatnak és tömeggyilkosságokat követnek el. Ez itt az a starter pack avagy kezdőcsomag, amit a kis Matti születése után nyomnak az anyuka kezébe a kórházban, és olyan dobozban adják, aki egyben egyfajta vészbölcsőként is használható. Mert erre van szükség. Mert ez kell. (Stadiont csak később kapnak.) (via)

  • A redditen olvastunk Hamill legfrissebb jófejkedéséről, ami azért bőven túlment a szokásos "híresember gyerekekkel beszélget, és lefotóztatja magát" körön, sőt. Egy filmiparban dolgozó férfi írta le a történetet, miszerint az egyik barátjának a kisfia gyógyíthatatlan beteg, és volt egy kívánsága: Luke Skywalkerrel találkozni.

    A filmipari haver felhívta Hamill ügynökét és elmesélte neki, hogy van egy kiskölyök, aki minden nap Star Wars-filmeket néz, és nem Hamillal, a színésszel, hanem Skywalkerrel, a karakterrel szeretne találkozni, mert sajnos a betegség miatt egyre kevésbé tudja elválasztani a fikciót a valóságtól. Az ügynök nagy morogva megígérte, hogy megkérdi Hamillt, aki másfél perc múlva visszaszólt, hogy természetesen találkozik a sráccal és megadta a címét, hogy vigyék el hozzá.

    El is vitték, és órákon át beszélgetett vele Luke-ként, nem egyszer ugyanarra a kérdésre válaszolva újra és újra, mert a kisfiú nem emlékezett, hogy már feltette őket. Kedves volt, együttérző és türelmes, írja a férfi, én meg itt ülök a gép előtt és bőgök. 

    nhd7pote7y101