Emma
-2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • The Last of Us (Forrás: Sony)
  The Last of Us (Forrás: Sony)

  A The Last of Us című nagysikerű, horror témájú akció-kaland, 2013-ban exkluzívan jelent meg PlayStation 3-ra, majd 2015-ben PlayStation 4-re és most tévésorozat formájában újjászületik, konkrétan az HBO képernyőjén. Ezt az információt már március óta rebesgették, viszont most vált biztossá, hiszen a csatorna már be is rendelte az adaptációt.

  Eddig ugyanis az alkotók révén már lehetett tudni, hogy lesz egy ilyen sorozat, az HBO-val viszont még tárgyaltak erről. Az HBO viszont november 20-án jelentette be, hogy zöld utat adtak a projektnek, amely a Sony Pictures Televisionnel koprodukcióban, a PlayStation Productions, a Word Games és a Naughty Dog gyártásában készül. Neil Druckmann lesz a sorozat írója, a Csernobilt is készítő Craig Mazin pedig a vezetői producere a The Last of Us-nak, mellette Carolyn Strauss (Trónok harca, Csernobil) lát majd el még produceri feladatokat. Elvileg Johan Renck, a Csernobil rendezője áll majd a kamerák mögé az első résznél, viszont a hivatalos közlemény róla nem ejtett szót, csak a producerekről és az írókról.

  A sorozat sztorija elvileg követi az első játékét, viszont azt még nem tudni, hogy a főszereplőket kik alakítják majd. A történet húsz évvel a modern civilizáció megsemmisülése után játszódik. Joelt, egy harcedzett túlélőt felbérelnek, hogy Ellie-t, egy 14 éves lányt kicsempésszen társával az karanténzónából. Ami eleinte csak rutinmelónak indul, az hamarosan brutális, szívszorító utazássá válik, mely során együtt kell keresztülutazniuk az Egyesült Államokon – teljesen egymásra van utalva –, hogy túléljék a véres kalandokat.

 • A mű vagy eredeti fenyő kérdése mindig hálás vitatéma téma, de most van egy érvünk, amitől a műfenyőpártiak lesznek teljességgel oda.

  Ennek a fának az érdekessége, hogy alkalmazkodik a belmagassághoz, ugyanis a mérete távirányíró segítségével állítható be az ideálisra. Külön jó pont, hogy a fények is fel vannak applikálva a fenyőre, így azok felrakosgatásával sem kell bíbelődni.

 • Akik emlékeznek még a Budapest sínjein futó  hannoveri villamosokként ismert (TW 6000) járművekre, tudhatják, hogy ezek kettős üzemű járművek voltak. Magasperon mellé érve nem nyílt le a lépcső, ahol viszont szintben lehet beszállni ott lenyílt.

  A kiválasztott, korszerűnek nem nevezhető (1982-től gyártott) példány ugyan sosem volt a BKV állományában, de a Fehér úti Vasúti Járműjavítóban (egykor alkatrésznek vásárolt darabot) kísérletként most átalakították. A gyakran meghibásodó lépcsőket fixre építették, a visszapillantó immár optikai kamera és légkondi is került az utastérbe. Bár az időseknek és babakocsival közlekedőknek nem lesz könnyebb a ki- és beszállás, a tesztelés alatt álló szerelvény bárhol feltűnhet a budapesti forgalomban. Hogy mi vele a BKV terve, azt egyelőre nem tudni.