Timót, Xénia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Összesen öt érmet – egy aranyat és négy ezüstöt – szerzett a magyar csapat az első jég-sárkányhajó világbajnokságon a kínai Duolunban. Az összesen 27 ország részvételével tartott január közepi vb-n 4, 5 és 12 fős csapatok vettek részt, a magyar csapat alapját a váci Dunai Sárkányok Klub adta.

  A magyarok a 12 fős hajók mezőnyében 100 méteren első, 200 méteren a második helyen végeztek. Az ötfős hajók mezőnyében 100-on és 200-on is ezüstérmet szereztek, akárcsak a négyfős egységek 200 m-es versenyében.

  jegsarkany
  Fotó: NVESZ

  A versenyen plusz nehezítést jelentett a mínusz 28-38 fok közötti különbség, illetve a 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasság, áll a Nemzeti Versenysport Szövetség hírlevelében.

 • Az alábbi videóban ugyanis a Sno-Go Bike nevű járművel csodálhatja meg, ami gyakorlatilag egy sílécekre szerelt bicikli, illetőleg egy pár biciklire szerelt síléc. Elég menőn néz ki, az biztos, és állítólag  a használata is könnyű: 

  dgdg

 • A massachusettsi Suttonban kedd hajnalban nem volt épp problémamentes az iskolakezdés: az iskolabusz 20 gyerekkel együtt elkezdett megállíthatatlanul lefelé csúszni a tükörjégen, elkapott egy autót, majd egy postaládát letarolva állt meg:

  A korábbi hetek extrém hidege után egyébként a keleti-parti államban enyhe, nulla fok körüli nappali átlaghőmérséklet uralkodik.

 • A robotok élete nem csak játék és mese.

  Fabio egy Pepper típusú emberszabású robot. Az utóbbi időben a Margiotta nevű skót szupermarketben vette el az emberek munkáját a Heriot-Watt Egyetem kísérletének keretében, de úgy tűnik, ennek most vége.

  Fabio ugyanis bolti asszisztensként dolgozott az üzletben, de nem végezte valami jól a dolgát. Az egy dolog, hogy nem tudott elég hatékonyan segíteni a vásárlóknak, de a vesztét éppen az okozta, hogy túl emberi próbált lenni, amivel a frászt hozta az emberekre. Nem díjazták például, amikor "Helló, gyönyörű!" felkiáltással üdvözölt idegeneket, vagy amikor kéretlenül ölelgetni kezdte őket.

  Nagy baj azért nincs, mármint a robotok szemszögéből: a Pepper-robotok gyártója, a japán Softbank szerint már most is több mint 10 ezer Fabióhoz hasonló kreálmányuk dolgozik világszerte, és egyre többet terveznek csatasorba állítani.