új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy napra tiszteletbeli cheerleader lett a Houston Texans NFL-csapatnál a négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnok tornász Simone Biles, aki egy másik houstoni sportlegendával, a Houston Rocketsot 1984-2001 között erősítő kétszeres NBA-bajnok Hakeem Olajuwonnal pózolt a Texans vasárnapi meccse előtt.

    Biles 142 centi, Olajuwon 213.

    DQt1pW1UEAE34xt
  • Naná, hogy a választások előtt pár hónappal nemcsak Kucsák László, XVIII. kerületi fideszes képviselő elméjéből pattan ki a szikra, hogy teletöltse magával a helyi médiát, és nemcsak a pécsi fideszesekből lesz karácsonyfadísz. Hende Csaba mikulásosat akart játszani, aztán nyilván rájött, hogy nagyszakállú Télapóként senki nem fog ráismerni, ami marketingszempontból semmivel nem jobb ötlet, mint friss disznótorossal köszönteni a hanukát, hát inkább csak odaállt a Mikulás mellé. Vagyis, hogy pontosabbak legyünk, maga mellé engedte a Mikulást. Nézzék ezt a képet, minden szempontból remek címlapfotó. (via Nyugat.hu)

  • Értelmesen beszél, de a kérdésekre más választ ad – ki az?

    Azért jó (vagy rossz), ha az ember sokat olvas, mert minden hülyeségről eszébe jut valami hülyeség.

    Itt van például Orbán Viktor, a Nemzet Nagy Tréfacsinálója, aki ma a parlamentben – amit úgy is szoktak emlegetni, hogy az Ország Háza – egy ellenzéki képviselő elég fontos kérdésére válaszolt. Az elég fontos kérdés arról szólt, hogyan lehetséges, hogy a magyar miniszterelnök közelébe „terrorizmusért is körözött emberek” kerülhettek. Nos, Orbán válasza pedig (hogy pontosan mi volt, azt itt olvashatja), ezt az idézetet juttatta eszembe:

    - Ki ez a Szerkesztő úr?
    - Cödlinger, a bolond. Az orvos szerint a felelési centruma megbénult (...) értelmesen beszél, de a kérdésekre más választ ad.

    Egyébként aki ismeri a regényt, az tudja, hogy valójában két Cödlinger van, az egyik összevissza válaszol – bár „mindig érti, amit mondanak neki” –, a másik mindenre igent mond, és a Néma revolverek városában minden kívánságukat teljesíteni kell. Vagy ahogyan Rejtő Jenő fogalmazott: „rászabadítják a városra ingyenélőnek a két bolond Cödlingert, akik vagyonokat rabolnak”.

  • A madeirai reptér horror Ronaldója után azt gondoltuk, nehéz lesz nagyot gurítani elcseszett sportolószobrokban, de Indiában majdnem sikerült: felavatták ugyanis Diego Maradona egész alakos szobrát.

    Azt most hagyjuk, hogy Kolkatában miért állítanak egy 3,5 méteres (HÁROM ÉS FÉL!!) szobrot az 1986-os világbajnoki címet a vb-trófeával ünneplő Maradonáról, inkább nézzék meg a végeredményt. 

    Az eseményről készült videón egyébként maga Maradona is meglepettnek tűnik egy kicsit, aztán a jótékonysági eseményen elmondta, hogy ő sosem tartotta magát futballistenségnek, csak egy mezei sportolónak. (Szerkesztőnket a szobor feje egy magyar színészére emlékezteti gyerekkorából, talán egy Ötvös Csöpi-filmből – önt kire? Ha beugrik egy ismerős arc, írja meg, hátha rá gondoltunk.)

    Frissítés: Bobby, Bobby Ewing! Hát persze, a Dallas csodálatos hőse. Köszönjük olvasónk, Korcskutya megfejtését!

    Kit ábrázol a szobor?

  • De addig azért elment. Igaz, a zebrán sikerült megállnia, de hát ez van.

    UPDATE: Egy az autó tulajdonosát ismerő olvasónk írt, az autó műszaki hibás lett reggel, hárman nagy nehézségek árán tudták eltolni a zebráig.

  • Sok előnye és szépsége van az ausztráliai Észak-Queenslandnek, itt van a Nagy Korallzátony, sok homokos tengerpart, 70 gyönyörű nemzeti park, arról nem is beszélve, hogy mindig jó az idő. Viszont van egy nagyon nagy hátulütője, amivel az itt lakóknak már évek óta rendszeresen meg kell küzdenie:

    Az itteni kisvárosokat évente megszállja több százezer óriási denevér, akik szaresővel árasztják el a környéket. 

    Most éppen Charters Tower városáról lehet olvasni a világsajtóban, amelyet több mint 200 ezer repülőkutya árasztott el az elmúlt héten. 

    http  prod.static9.net.au   media 2017 12 11 12 43 1112trees4

    Amióta megérkeztek, azóta a városka lakói gyakorlatilag bezárkóztak a szag, a kosz és az átható visítozás elől, aki csak teheti, a négy fal között marad. 

    Inkább beülnék egy disznóól közepébe, mint hogy a denevérek bűzét kelljen elviselnem

    - így jellemezte a helyzetet Snow Hearne, a városka egyik lakója.

    Ha nem lenne elég a guanoeső és hangzavar, a A denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek, az általuk terjesztett Hendra vírusban például 2009-ben négy ember halt meg Ausztráliában.

    http  prod.static9.net.au   media 2017 12 11 12 43 112tree1

    A környezetvédelmi minisztérium viszont nem ajánlja, hogy a lakók megpróbálják lelövöldözni a denevéreket, ugyanis annyian vannak, hogy egy-két lelőtt denevér nem oszt, nem szoroz. Valódi megoldás nincs nagyon a problémára, legfeljebb az, ha kivágják a város gyümölcsfáit, amelyek odavonzzák a denevéreket, viszont ennek valószínűleg a helyiek pont annyira nem örülnek, mint hogy évente ellepi a várost a denevérürülék. 

  • Minden szónál többet ér egy idézőjel, és utána töményen az, amit a magyar liberalizmus két lábon járó pártja közölt az MTI-vel:

    Fodor Gábor: az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok együttműködnek az Orbán-kormány leváltásáért.

    Ha eddig nyugodtan is aludt Orbán, most tuti megremegett a szotyolát tartó kéz.

  • A koreai hírügynökség tájékoztatása szerint Kim Dzsongun megmászta az Észak-Koreában szimbolikus jelentőséggel bíró Pektu-hegyet. A 2744 méteres csúcsra nemhogy oxigén nélkül jutott fel (vagy nem tudjuk, nincs infó róla), de a mellékelt fotó szerint semmilyen speciális felszerelést nem használt. Nem is volt rá szüksége. Még a lakkcipője sem lett havas. 

  • A délkelet-kínai Jünnan tartományban egy ázsiai elefánt odament egy országúton parkoló kisbuszhoz, előbb a fejével ütni kezdte a szélvédőt, majd a buszhoz dörgölőzött - délután 6-tól este fél 9-ig.

    Utasok nem ültek a buszban, csak a sofőr, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment. Mégpedig egy másik ott parkoló autóhoz, amivel addig játszadozott, hogy sikerült lelökdösnie az útról. 

    Az MTI szerint a vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 példány él Kínában, de az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újra növekedésnek indult.

  • A magyar munkavállalók többsége körében tabunak számít mások előtt, mennyit keres – derül ki a Fizetések.hu közleményéből. A portál által végzett felmérés szerint 60 százalék családja és barátai előtt nem titkolja, hogy mennyit keres, de a legtöbb munkahelyen tilos az alkalmazottaknak egymás között fizetésükről beszélni.

    Ráadásul az állást kínáló cégek mindössze 10 százaléka jelöli meg az álláshirdetésben a várható bér nagyságát, így sokan használják az online fizetés-összehasonlító oldalakat.  

    Az utóbbi években az IT-fizetések nagysága a legnépszerűbb keresési téma (idén az ágazatól 63 ezren töltötték ki a portál kereseti kérdőívét), de 2017-ben az autóipar, az építőipar, valamint a bank- és pénzügy béreire is sokan kíváncsiak voltak. 

    Magyarországon egyébként továbbra is az információs technológiák területén dolgozók keresik a legtöbbet, átlagosan bruttó 475 ezer forintot. Havi bruttó 400 ezer forint felett keresnek még a tanácsadói tevékenység, a telekommunikáció, a bank- és pénzügy, illetve a biztosítás területén dolgozók.

    A legkevesebbet az idegenforgalom és a vendéglátóhelyek, a postai és futárszolgálatok, az erdőgazdálkodás, valamint a szociális ellátás területén keresik.

  • Ha jobban megnézik közelről, kiderül, hogy tényleg.

    - De miért csinálja ezt az agyunk? 

    712191 81 71024  zdnW5dzU (1).png

    Mert az agyunk hajlamosabb lekerekítettnek elkönyvelni a formákat, ha a színezésük követi az ívüket, és szögletesnek, ha a színek inkább szakaszokat határolnak. A háttér színe sem mindegy, az illúzió csak ilyen, középszürke háttérrel működik, ami a legjobban kiemeli a sötétebb és világosabb szürke vonalakat. 

    - Jojózik a szemem. Mire jó ez az egész? 

    Az illúziót megalkotó japán kutatók a 3D-s modellezésben akarják hasznosítani a tanultakat, mert az, hogy az agyunk ilyen könnyen átverhető néhány árnyalatnyi színnel, sokat segíthet megérteni, mitől működik a térérzékelésünk, és hogyan lehet javítani rajta. 

    - Még mindig nem hiszem el!

    Tessék, Nagy Attila az Index techrovatából csinált egy animációt, ahol lehúzta a világos színeket az ábrából:

    csalo.gif
  • Budapesten forgat Antonio Banderas, Picassót alakítja egy filmben, ilyen fejjel.

    Hasonlít?

  • Ő itt a dél-koreai fejlesztésű DRC-Hubo humanoid robot, ami december 11-én kapta meg a téli olimpia lángját a Szöultól 164 kilométerre, délre levő Tedzsonban, hogy egy darabig fusson vele.

    Reméljük, innen már nem végig a robotnak kell elvinnie Phjongcshangba, mert nem biztos, hogy odaérne a lánggal február 9-ig.

  • Ráadásul egy angol postás, aki nem átall rövidnadrágban caplatni egész nap a szakadó hóesésben. Már a látványtól is kiráz a hideg.

  • trump

    - Na jó, ezt biztos nem kell megmagyarázni!

    Pedig de. A montázsokat készítő Nancy Burson grafikus az amerikai választások előtt még szimpátiával készítette el a fekete, ázsiai és az indiai  Trumpot, most viszont, egy Trump-évvel később, már egészen más volt a fejében, amikor a fenti két kép elkészült: a tökéletes rakétaembert akarta összerakni, aki az ismert világ legnagyobb, nukleáris nemezise. Egy igazi főgonosz a filmekből.

    - Uh, akkor ez nem csak vicc, hanem ilyen művészet? 

    Olyasmi!

  • 24899977 10155929655737378 7643122783389848735 n

    A bullying, avagy szekálás/megfélemlítés az, amikor a nagydarab Jani elveszi a nyüzüge Sanyika briósát, és a fejére önti a tejet, aztán meg kiröhögi, hogy béna, és az ehhez hasonló irtózatos gyökérségek elég nagy traumát tudnak okozni az emberben. Egy amerikai kiskölyök, egy a naponta zaklatott ezerből, egy Facebook-videón panaszolta el, hogy az iskolában azért bántják, mert egy műtét miatt sebhelyek vannak az arcán. 

    De tényleg miért? Mi értelme van engem bántani?  

    Keaton Jones sztorija a naponta több ezer sorstársában megfogalmazódó kérdést feltevő videónak köszönhetően pillanatok alatt a net egyik felkapott témája lett, 22 milliós megtekintés, trending hashtag a Twitteren és a srác mellé álló celebek lett a következmény, Chris Evans (Amerika kapitány) meghívta a következő Bosszúállók-film bemutatójára, profi sportolók, rapperek, színészek és írók álltak ki mellette, Mark Ruffalo, aki mostanában Hulkot alakítja, azt üzente, hogy őt is bántották az iskolában, és kitartás, meg azt, hogy Hulk mindig a barátja lesz az elkámpicsorodott arcú srácnak. #nezrikálj

  • d9bgsrbnxu1wins28zey.png

    - Hú, én is pont egy egyszemélyes, lakatlan szigetre vágyom. Merre?

    A fenti jelenetet például Írországban forgatták. A premier után biztos sok lesz a turista arrafelé, de több száz apró sziget közül válogathatsz.

    - Van valami közelebb is?

    Igen, a horvátországi Dubrovnikot is sci-fi várossá alakították a filmben. Oda csak pár óra az út!

    - És a többi?

  • Demény, a celeb eb, akit közel 60 ezren követnek, már régen segít bajba jutott társain, állatvédelmi szervezetekkel közösen. De ezúttal nem állatokon, hanem idős embereken segítenének. Az Eszkuláp Egyesület felhívásában olvasható, hogy sok idős ember nem fűt, nem eszik, sokuknak családja sincs. Rajtuk szeretnének segíteni, ehhez keresik támogatóikat, de várják azok jelentkezését is, akiknek tudomásuk van rossz körülmények között élő, idős emberekről.

    "Segítsetek, hogy nagyot szóljon ez a december. Most az emberekért, az idős, szociális ellátáson, figyelmen kívüli idősekért. Egy átmelegedős karácsonyért" - írják

  • clk

    (Unilad)

  • Nyugat-Európában elég nagy gondot okoz a havazás, Angliában és Hollandiában is komoly mennyiségű hó esett. A Roda JC és a Gröningen vasárnapi meccsén például a Roda-kapus Hidde Jurjusnak kellett lapátolnia, hogy a kapuja előtti vonalak láthatók maradjanak.

    via FOX Sports NL

  • Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál. A fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja. A Pride of Kent nevű hajó a két ország közötti legfontosabb kikötőből futott ki Dover felé, de egy hirtelen, erős szélroham a parthoz vágta, ahol megfeneklett.

    000 V167E
    Fotó: Bernard Barron / AFP

    A forgalom egy időre leállt a La Manche csatornán. Két vontató sietett a komp segítségére, de még nem sikerült kimenteni. A levontatásával a dagályra várnak. A szél sebessége elérte a 120 kilométert óránként. Az utasokat egy másik hajóra szállították. (MTI)