új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kifosztás miatt keresnek a rendőrök egy 50 év körüli, bőrkabátos, kapucnis férfit. Az ismeretlen férfi még novemberben lökött fel egy nőt a nyolcadik kerüli Tömő utcában, majd elfutott a pénztárcájával, írja a Police.hu.

    1 49.png
    Fotó: Police.hu

    A rendőrök azt kérik, hogy aki felismeri a képen látható embert, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.

  • Steven Hyden az Uproxx újságírója megkísérelte összeszedni az idei év legrosszabb popdalait és a következőket találta:

    Az biztos, hogy nehezebb a legrosszabbakat kiválogatni, mint a legjobbakat, mivel sokkal több van belőlük.

  • Hát hogyne lehetne, csak direkt szarul kell leolvasni szájról a szöveget.

  • Új névvel, megújult arculattal, kibővült ellátási területtel folytatja tevékenységét a Down Egyesület, mostantól Rejtett Kincsek Down Egyesület néven.  A Down-szindrómás gyermekek fejlesztése és integrálása mellett az egyéb fogyatékossággal élőket, vagy csak lassabban fejlődő gyermekeket is támogatják, ennek a folyamatnak lesz a része a januárban nyíló, első budapesti integrált játszóházuk is.

  • jegesmedve klimavaltozas-1140x640

    Nem sok jóra számíthat, aki beleköt egy ennyire szívhez szóló, és ennyire vizuálisan is erős üzenetbe, de miután a felvétel bejárta a világot, több kutató is felemelte a hangját,  hogy árnyalják az egyoldalú és manipulatív történetet (nem kétségbe vonva, hogy a klímaváltozás valódi, és komoly veszélyt jelent ezekre az állatokra. Ez fontos.).

    A városi legendákkal foglalkozó Urbanlegends gyűjtött össze néhány véleményt az amerikai sajtóból, ahol kutatók természetes folyamatokkal is magyarázzák a borzasztó képsorokat. Szpojler: az állatok néha maguktól is éhen halnak, ehhez nem kell feltétlenül a klímaváltozás. 

  • DQ0N9xPUQAAbcv2

    James Corden amerikai műsorvezető azzal lett igazán híres, hogy bekamerázott kocsikban énekel együtt a legnagyobb sztárokkal.  Ilyen videókat egész évben forgat és mint most kiderült, mindenkivel elénekelte az egyik leghíresebb karácsonyi dalt is, de ezeket a felvételeket csak most, egy év végi videóban mutatta meg a közönségnek.

    A Santa Claus Is Coming To Townt először 1934 adták elő, de azóta Bruce Springsteentől elkezdve Justin Bieberen át rengetegen feldolgozták már. Corden ezt a listát bővítette most tovább olyan előadókkal, mint Miley Cyrus, Bruno Mars és Harry Styles.

  • A Libri könyvkereskedő december 1-je és 24-e között ezer könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten. Most éppen Varró Dani író, költő az, aki a Libri nevében köztéri szobrok lábánál, kávéházakban, pályaudvarokon bújtatott el jó pár kötetet.

    27 címet rejt az az 1000 könyvből álló könyvlista, amivel a Libri karácsonyra megajándékozza a könyvkedvelőket, pontosabban azokat, akik megtalálják az elrejtett köteteket.

    A különleges karácsonyi csomagolású könyvekben minden megtaláló egy rövid ajánlót talál a Libri szakértőinek tollából, amiben röviden felvázolják, hogy mi az, ami az adott könyvben számukra a legérdekesebb volt.

    A Libri karácsonyi oldalán egy térkép segíti az érdeklődőket, amelynek segítségével követhetik, hogy hol tart az 1000 ajándékkönyv elrejtése és megtalálása. A térkép folyamatosan frissül, kiegészülve a könyvekről szóló információkkal.

  • Valami szokatlan volt a levegőben a II. kerületi Trombitás úton, amikor Péter szerda reggel elindult otthonról. A kocsijánál aztán észrevette, hogy leaszfaltozták a környéket. Ez egyrészt váratlanul érte, hiszen nekik erről senki nem szólt. Mert ha szólt volna, akkor nem úgy parkolnak le aznap, ahogy szoktak, és ahogy szabályos is, fél kerékkel a padkára.

    Így viszont a munkások voltak kénytelenek kreatív megoldáshoz folyamodni.

    kerek.png

    Igen, körbeaszfaltozták a kereket.

    Csak gratulálni tudunk a kábelfektető aszfaltozóknak!

  • Az Airbus kívánt ezzel boldog karácsonyt mindenkinek, egy gépet teszteltek épp a leszállítás előtt.

    karácsonyfa
    Fotó: Koroknai Gergely
  • Három évvel a Sheezus című lemeze után, új dallal jelentkezett Lily Allen. Az énekesnő a Trigger Bang című számot egy Giggs nevű londoni rapperrel együtt jegyzi, és így szól:

  • lámpa.PNG
    Fotó: vrt.be

    Persze ha nálunk lenne, akkor sem lenne igazságos dohogni rajta, mert egy ilyen utcai lámpa köré épített ház mondjuk Oroszországban teljesen normális, ennél durvább példákkal van tele a net. A nagy szám ebben az, hogy ez Belgiumban történt, ahol azért "ily regényes dolgok nem történnek". Általában. De ha előfordul, akkor egyből riportot is forgatnak róla, itt lehet megnézni.

    Ehhez képest a Váci úti villanykaró sehol sincs

  • Ha valaki most menne látogatóba a Rio de Janeiro-i Nélson Hungria börtönbe, ne lepődjön meg, ha puccos plázákat simán kenterbe verő dekorációval és a legfullosabb hoszteszeket lepipáló, Mikulás jelmezbe bújt rabokkal találkozik. Az intézményben ugyanis 2010 óta hagyománnyá vált, hogy a foglyok saját kezűleg készített díszekkel dekorálják ki a cellákat és a karácsonyváró előadásra maguk is ünnepi szerelésbe bújnak.

    Ilyen a börtönélet a Nélson Hungriában karácsony környékén:

  • 25360647 10155970096839549 640940663 n
  • A képek a dalmát tengerpart legszebb városában, Dubrovnikban készültek a hét eleji viharok után. Nem is fűznék hozzá semmit, mert a látvány önmagáért beszél. 

    (Severe Weather Europe / Facebook)

  • Eltáv nevű civil felzárkóztatási programjában a Katona József színház a heves megyei Szúcs-bányatelep roma közösségével dolgozik a helyiek mentális és fizikai szegregációjának oldásán. A szerteágazó programban gyerekek és felnőttek, szúcsiak és budapestiek, színészek, nézők és diákok egyaránt részt vesznek. Most, karácsony közeledtével arra kérik a Katona nézőit és minden segíteni vágyót, hogy támogassák a szúcsi közösséget tartós élelmiszerrel, játékkal, könyvvel, tisztítószerekkel. A színház előcsarnokában elhelyezett gyűjtőládában december 8. és december 18. között lehet elhelyezni a felajánlásokat, melyeket még karácsony előtt eljuttatnak a szúcsi családokhoz. Az Eltáv nevű programról mi is írtunk. 

  • A Csörsz és az Alkotás utca kereszteződésében épülő Hillside Offices eddig leginkább a rejtélyes telekbiznisz, a tulajdonosi háttér, meg a furcsa hatásvizsgálat (vagyis annak hiánya) miatt szerepelt a hírekben. Most viszont kaptunk pár látványtervet róla, meg néhány fotót az építkezés állásáról.

    A külsejét eddig is ismertük. A Corvinus épületét is jegyző Oláh Mihály Zoltán épülete a látványterv alapján nem néz ki rosszul. Erre szoktam mondani, hogy jó lenne, ha ez lenne az átlag. És hát van, ahol tényleg ez az átlag, Budapesten viszont ez egy jó épületnek számít, ha a jelenlegi felhozatalra gondolunk. Viszi tovább a környék irodaház vonalát, még ha nem is olyan izgalmas ház, mint az Alkotás Point az út másik oldalán.

    Nagyjából ugyanez igaz a Bara Ákos  (Bara Design Stúdió) tervezte belsőre. Az biztos, hogy elég elegánsra lőtték be a mércét, simán elmehetne egy hotel lobbijának is a helyszín. Itt sem lesz semmi egyedi vagy egyéni húzás látszólag, de színvonalas megoldásnak tűnik.

    Persze mindezt pusztán látványtervek alapján mondom, amelyeknek hinni ugye nem szabad - belsőépítészeti megoldásoknál még annyira sem, mint a homlokzatoknál (épp pár napja szívtam meg nagyon egy szoborral).

    A többi képért katt a galeszba.

  • Ilyen az, amikor a valóság és a fikció egy kicsit kényelmetlenül találkozik egymással: az egykori gyarmatosító, a fél univerzumot meghódító birodalom uralkodói családjának fontos tagjai szemlét tartanak az univerzumot meghódító Birodalom filmes hadseregénél. Avagy máshogy mondva ugyanezt: Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fia és öccse, Harry herceg érkezik a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című film londoni premierjére 2017. december 12-én.

  • A világ legnagyobb kapacitású szervere se lenne elég az összes tahóparkolós fotó közzétételére – és akkor csak azokról beszélek, amik az én postafiókomban landolnak, mint államtitkár fia egy zsíros állami tenderen –, de néha igazi gyöngyszemek is előbukkannak.

    Ilyen ennek a budaörsi Seatnak a története is: olvasónk, Péter elmondása szerint a sofőr a parkolóból kitolatva nekihajtott a korlátnak, majd szépen otthagyta pihenni az autót. Tudják, mint melósok a műszak vége előtt negyedórával a munkapad mögé esett szerszámokat, ottsszamegazúristen felkiáltással. A kissé hányaveti parkolássá vált béna tolatás eredménye egyébként az lett, hogy a parkoló belsőbb részei álló autósok csak egy le nem fizetett vizsgabiztossal lefutott rutinvizsga nehézségeit idéző módon tudnak kitolatni a parkolóból, derül ki olvasónk leveléből.

    Frissítés: Több olvasónk szerint valójában az történhetett, hogy a seatos nem húzta be a kéziféket és sebességben sem hagyta az autót, így az egyszerűen csak kigurult a parkolóhelyről.

  • Gondolom, ismerős az érzés, hogy az emberrel napokig nem jön szembe Bayer Zsolt, aztán végül addig hajtja a kíváncsiság, hogy nem bírja tovább, és belenéz az Echo TV-n néhány napja indult Bayer show-ba.

    Az újságíró az új műsorában felolvas egy hírt, aztán beszél öt percet arról, hogy Soros gonosz, a migránsok aljasak, Európa pedig elvesztette az identitását, szóval olyan, mint egy egyszemélyes Heti hetes, csak a nézők itt nem nevetnek, hanem döbbent rémülettel hallgatnak. Aztán jön egy vendég, az első műsorban Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, akiről a liberalizmus kártevéséről beszélgettek. 

    Ez a részlet mondjuk egy elég jó példa:

    Részlet a Bayer show-ból

    De hogy miért írok erről három nappal a műsor után? Azért, mert ezután Schmidt Mária arról beszél, hogy sajnos ma az látszik, hogy

    a kommunikáció ellehetetlenítéséről van szó - ez egyébként a totális diktatúrák sajátja.

    Oké, szóval ma tébolyult liberálisok kisajátították a nyelvet, miközben a magyar kormány és holdudvara nyitott lenne a vitára. És akkor ezek után emlékezzünk meg arról, hogy mi történt hétfőn a Parlamentben, amikor Orbán Viktorral próbáltak meg vitázni.

  • Az a helyzet, hogy a brutalizmus elég megosztó stílus, de ez a Brüsszel közeli üveg-acél-beton villa valószínűleg a szokásosnál is nagyobb vihart vált majd ki az olvasók között.

    A Villa C névre hallgató épületet most 995 ezer euróért hirdetik eladásra (vagyis valamivel több, mint 310 millió forintért). Három fürdő, öt szoba. Garázs nincs. Erre valószínűleg senki sem kapja fel a fejét. Talán még arra sem, hogy Peter Tachelet tervezte Andó Tadao stílusában - tekintve, hogy Pritzker-díj ide vagy oda, még az utóbbi név se túl ismert nálunk.

    Ám akik most elképzelnek egy sztárépítész stílusában készült millió eurós villát, azok lelki szemei előtt valószínűleg nem ez jelenik meg:

    Nem is írok semmit, akit érdekel talál róla egy csomó tényleg gyönyörűen elkapott képet még a hirdetés galériájában. (via Spaces)

  • dfhn

    A Tonight Show szerkesztőinek köszönhetjük ezt a hibátlanra sikerült mashupot, amiben mindenki kedvenc BA DO BOP - BA DO BAP dalát vágták össze a Csillagok Háborúja párbeszédeiből. 

    Ha már a kezében morzsolgatja a holnapi mozijegyét, mindenképp nyomjon a lejátszás gombra. Vagy ne nyomjon. De ne csak próbálkozzon. 

  • Mei Xiang, a washingtoni állatkertben élő panda élete egyik legboldogabb napját élhette át, amikor is leesett a hó. Csak nézze meg a videót és felejtse el a gondokat, ahogy Mei Xiang is teszi:

  • Még a jó 4-5 méteres pitonoknak is. Az sem érv, ha te történetesen rendőr vagy: aki becsületes és tisztességes, az megvárja, míg őhosszúsága áttekereg az úton.

  • Sarah és Evan Carroll friss házasként élvezték a nászútjukat a Karibi-térségben, és ha már ott voltak, elmentek úszni egyet a cápákkal. Ez egy teljesen szokványos program arrafelé, csakhogy most az egyik cápa rossz passzban volt, ugyanis megtámadta az úszó nőt, amit a férje videóra is vett.