Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sokféle vadállatot lehet vásárolni Oroszországban, de a barna medve nem veszélyeztetett, tartása még engedélyhez sem kötött – írja a Russia Beyond The Headlines.

  A népszerű orosz webkereskedelmi oldalakon, elsősorban az Avitón több ajánlat is van, egy barnamedve-kölyök 800-1000 dollár, míg a felnőtt állatok ennek töredékéért is megvehetők. A fiatalabb egyedek azért drágábbak, mert ők könnyebben idomíthatók, ami leginkább azt jelenti, hogy jó esetben még sohasem ettek húst, és nem alakultak ki a vadászszokásaik sem.

   A felnőtt medve, amit az oroszok leginkább a 100 kg-os testtömeg felett tartanak annak, akár  már 200 dollárért is elérhető.

  A medvetartás költsége körülbelül 100 dollár havonta, a medve mindenevő, naponta kétszer eszik, és tápláléka évszakfüggő. A télhez közeledve az ételnek már változatosabbnak és gazdagabbnak kell lenni, hogy a felhizlalt medve könnyebben átaludja a telet. Az otthon tartott állatokat elsősorban zabkásával, hallal, dióval és gyümölccsel javasolt etetni. A szakértők azt mondják: jobb, ha egyáltalán nem kapnak húst.

 • Egy hete megnyitotta első szerbiai üzleteit a Lidl. Nem aprózták el, rögtön tizenhat egységgel kezdtek, amit például Szabadkán is nagy örömmel fogadtak. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, megjelentek az ügyeskedők, akik felvásárolták az akciós csirkét, majd rögtön piacra is dobták. Egy újvidéki kereskedő beismerte, hogy fél tonna cukrot vásárolt, azzal a céllal, hogy azt majd a kisboltjában eladja.

  A Vajdaság Hub nevű viccoldal most egy versenyt hirdetett szilveszterre, ami két részből áll: 1. boksz, 2. árusítás.

  Idézzük:

  1) A szabály egyszerű: 1 perces menetek lesznek, egymás testi épségére fokozottan ügyeljünk, övön alul nem ér, gyerekek és idősek kizárva a játékból. Ha odajön pár alak, és biztonságinak adják ki magukat, ne higgyetek nekik, beavatott emberek és ők a bírók. K.O. vagy pontozás során tudsz nyerni.

  2) Akik nem túl erősek az első részben azok sem csüggedjenek, mert ez a rész több pontot ér: Az nyer aki a legtöbb csirkét eladja a piacon. A helyszínt te választod meg, százalékban számoljuk az elért pontokat, minimum 20 és maximum 100 csirke választható. Rokonok nem vonhatók be a játékba, akit csaláson kapunk, az kizárásra kerül a játékból és felkerül a szégyenfalra!.

 • Oké, elspoilerezem a videót: a híd nem fog leszakadni. De attól még elég ijesztően néz ki, képzelem, milyen lehetett belső nézetből.

  Az eset az USA-ban, Arkansas államban történt, a híd 1949-ben épült fából, és most le is zárták, míg alaposan megvizsgálják, milyen kárt tett benne a busz.

  (via)

 • Nem tudom, hogy bárki szeretne-e ilyet tenni, de kétségtelenül lehetséges: a Warriors kosarasai az Oklahoma City Thunder elleni szezonnyitón kapták meg a bajnoki címért járó gyűrűiket, az egészben pedig az a pláne, hogy

  az NBA történelmében először meg lehet fordítani a gyűrűk tetejét.

  Ha tehát Steph Curry éppen megunta az egyik oldalon lévő zafírok bámulását, akkor elég lesz csak megfordítania a panelt, és máris gyönyörködhet a túloldalon található gyémántok látványában, ami kétségtelenül rendkívül hasznos időtöltésnek tűnik.

  giphy.gif
  Fotó: Twitter / @warriors

  A drágakövekből amúgy mindkét oldalon 74 van, és a csapat előző idényben elért győzelmeinek számát hivatottak szimbolizálni (mármint a rájátszással együtt ugye). A gyűrű tetejét teljesen le is lehet csavarni, alatta a Warriors szlogenje olvasható.