Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója, az Apollo 11-küldetés viszont július 16-én indult, így a nagyszabású megemlékezéseket már kedden elkezdték Amerikában. Ennek részeként kedden este a Washington-emlékűre vetítették az Apollo 11 rakétáját, a Saturn V-öt.

  A 110 méter magas Saturn V egyébként kényelmesen elfért a hajszál híján 170 méter magas obeliszken.

  A holdra szállás szombati évfordulójára tengernyi érdekességgel készül az Index is, érdemes lesz akkor is visszanézni az oldalra.

 • Rövid időre őrizetbe vett az új-zélandi Wellingtonban a rendőrség két pingvint, miután az állatok tanyát vertek egy szusizós helynél. Úgy buktak le, hogy az egyik éttermi alkalmazott meghallotta a hangjukat, és egyből tudta, hogy azokat nem egy ember adja ki. A madarakat hamar szabad lábra helyezték, írja a Guardian.

  A wellingtoni rendőrség felszólította a lakosságot, hogy óvatosan közeledjenek a madarakhoz, bármennyire is cukik, ugyanis könnyen harapnak. Mondjuk nehéz komolyan venni ezt a felszólítást, mikor a rendőrség egy olyan kép fölé írja, amin a járőr épp fülig érő szájjal szelfizik a szusizóhoz költözött pingvinekkel.

 • Floridából kellett szakembert hívni annak az aligátornak a befogásához, amit még a múlt héten vettek észre először a chicagói Humboldt Park látogatói. A 1,5 méteres hüllő a park egyik tavában tanyázott, és hiába helyeztek ki csapdákat számára, egyikbe sem mászott bele. 

  Végül a város egy profihoz fordult, elhívták Frank Robbot, aki 24 éve foglalkozik aligátorok befogásával Floridában, ahol gyakori, hogy valakinek a kerti medencéjében felbukkan egy gigantikus példány. Robb vasárnap érkezett Chicagóba, és kedd hajnalra sikerült is befognia az időközben Chance (Esély) névre keresztelt aligátort.

  Chance lakóhelye valószínűleg a helyi állatkert lesz. 

  (AP)

 • Neymarnak saját magáról elnevezett kispályás futballtornája van Brazíliában, amelyen női és férfi csapatok is indulhatnak, bárhonnan a világból. A hétvégén játszották a döntőket, a férfiaknál magyar csapat győzött, a nőknél szlovák. Neymar adta át a kupákat, de a nőknél ennek nem lett jó vége. Mikor a lányok magasba emelték a serleget, a csapatkapitány durván eltalálta vele egyikük arcát.

  Eltört a játékos állkapcsa és a fogai is károsodtak, kórházba kellett vinni, haza sem tudott repülni a többiekkel.