Egy dél-budai kisvendéglő váratlan húzással vette ostrom alá a három Michelin-csillagot: zacskós leves, zacskóban kiszállítva, háziasan!
Nagy kajarendelő vagyok, de ilyet én még nem láttam. De tényleg. Soha. Elképzelni se tudtam. A XXII. kerületi Faluvégi Kiskonyhában a világ legnagyobb punkja lehet az üzletvezető. Vagy épp tegnap rúgták ki, és még felfrissítette gyorsan egy váratlan fogással a netpincéres étlapot.
Leves – mindössze 490 forintért. „Az ár – árnak – képtelenül alacsony”, ahogy a költő mondta volt. De a szolgáltatás, vagy mi, ahogy az @vivavikusz twittjéből kiderül, egyből iszonyúan túlárazottá teszi.
Ma nincs kedvem főzni, gondoltam rendelünk valamit... #gourmet #wtf pic.twitter.com/cCSXZb0GsK
— Zádori Viki (@vivalavikusz) 2017. december 29.
Igen, ez tehát egy zacskós leves, amit még csak meg sem főznek, hanem kihozzák zacskóban a levesport és a tésztát, te meg csináld meg magadnak. Végül is nem nagy ügy, vizet kell hozzá forralni, csókolom.
Tényleg hibátlan gondolatmenet, és remélem, nem állnak meg itt: hamarosan jön a hamburger, amihez elküldik a fagyasztott húspogácsát, zsömit, csalamádét, majonézt, ha extrát fizetsz, sajtot, gombát, aztán csak ügyesen. Majd jöhetnek kicsit keményebb fogások, mondjuk Levin kedvence, a marinírozott halszelet Turbigo módra kétfelé vágott tojással, egész kevés vörösborral párolva. És máris felfedeztük a hazai ízekben gazdag kézműves házhozszállítást – éljen a gasztroforradalom!