Lenke
17 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy néhány napja mi is megírtuk, a régészek végül felnyitották azt a kétezer éves, hatalmas, lepecsételt, fekete gránit szarkofágot, amelyek még július elején találtak Alexandriában, és nagy vita előzte meg, hogy mit kezdjenek vele. Aztán amikor felnyitották, kiderült, hogy semmilyen mélységes titok nem lapul benne, csak három ázott csontváz, meg valami szennyvíz, amiben áztak.

  Kapcsolódó

  Három elázott csontvázat találtak a titokzatos egyiptomi szarkofágban

  Egy négyezer éves fazekasműhelyet is feltártak.

  A change.org nevű petíciós oldalon viszont indult egy petíció, ami arról szól, hogy az aláírói hadd igyák meg a pirosas folyadékot az "elátkozott sötét szarkofágból valamilyen szénsavas energiaital formájában, hogy magunkévá tehessük a hatalmát és végre meghalhassunk".

  Megkockáztatom, hogy a petíciót indító Innes McKendrick skót játékproducer szándékainak komolysága nem éri el a 100 százalékot, de a kezdeményezés ezzel együtt megállíthatatlanul robot a 25 ezres kitűzött cél felé: ennek a posztnak az írásakor már 18 429-en írták alá. Elképzelni is rossz, milyen sötét óegyiptomi jóslat fog beteljesülni, ha a számláló eléri a 25 ezret.

 • De ezúttal nem a Nébih-rovatunk következik olvasónkkal, aki pórul járt, mert penészes volt a szalámi, amit megvett (két csomaggal is), hanem a napi hülye-áruházi-címkézések rovatunk. László vasárnap ezt a remek szalámit vásárolta a Lidlben.

  szalami1

  Amúgy tényleg finom, legalábbis ezt írta. És tényleg van rajta penész, de nemespenész, ami nem feltétlenül baj, sőt, bizonyos esetben kifejezetten jó. Tulajdonképpen, ha jól emlékszem, mintha a Pick szalámin is lenne valami hasonló fehéres penészszerű réteg.

  Az áruház azonban némi leegyszerűsítéssel úgy vitte fel a számlázási rendszerébe a terméket, hogy a neve láttán az egyszeri fogyasztónak annyi kedve marad megenni, mintha a fővárosi csapvizet a Tisztított szennyvíz a Dunából és dunai kutakból márkanéven hoznánk forgalomba.

  szalami2
 • Olvasónk küldte a képet arról, hogy mit művelt a délutáni zuhé Dél-Pesten. 

  lurdy
  Fotó: Olvasói fotó / Index
 • Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2019 év madaráról. A legtöbb szavazat a gólyatöcsre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyvédelmi lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik kiemelten a jövő évben. A második legtöbb szavazat a nagy pólingra érkezett, a gulipán a harmadik helyen végzett.

  golyatocs fekvokep apaj 20150730 orban zoltan 0001
  Fotó: Orbán Zoltán / mme.hu

  Mint az MME írja, a 2019 év madara címet elnyerő gólyatöcs kopár, sekély vízborítású helyeken, laza telepeket alkotva, és egyesével is költ. Magyarországon rendszeres fészkelő, a költőpárok száma az adott év csapadékviszonyaitól függően 200-1000 pár között alakul. Főleg vízi rovarokat és más gerincteleneket szedeget össze a víz színéről és a partról. Tavasszal, március-áprilisban érkezik meg a trópusi Afrikából, a költési időszak végén korán útra kel, többségük augusztusban el is hagyja hazánkat. Fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint.