Diána
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy Urbanista-olvasó, Tibor küldött fotót és egy rövid levelet a Millenárisról. Mint a múlt héten írta:

  "Tavaszra felújították a park egész területét.  

  Sajnos a több napos fesztiválokkal májusra ezt sikerült elég szépen leamortizálni a frissen lefektetett gyepszőnyeget. A fűre telepített bódék elbontása után megbarnult hiányos maradt a terület. Ennek helyreállítása mind a mai napig nem történt meg rendesen. Több helyen foltokban hiányzik a fű és a többi részen sem egységes a színe.

  Azért a nyár közepére már lehetett használni napozásra, piknikezésre és a többi olyan dologra amire egy parkot szoktak használni a környék lakói.

  Amiért erre a levél írására rászántam magam az az a probléma, hogy a hétvégén ismét lesz egy fesztivál a parkban aminek a bódéit most telepítik a fűre!

  Ezek nagy  száma és elhelyezése szerintem  azt foglya eredményezni az előzőekben tapasztaltak alapján, hogy tönkreteszik a füves terület nagy részét. Felháborítónak tartom, hogy felújítanak gondolom nem kevés pénzért egy parkot és meg sem próbálják ezt ebben az állapotban tartani, hanem annak ellenére, hogy tapasztalatból tudhatják mit okoz egy ilyen több napos fesztivál mégis erre használják a park füves területét. Miért újítanak fel valamit ha nem akarják azt megtartani a legszebb állapotában? Ennyi erővel le is betonozhatták volna az egészet."

    Majd ma ezt a képet küldte hozzá:

  A helyzet persze még így sokkal jobb, mint volt a felújítás előtt, szóval reménykedjünk benne, hogy mindez csak átmeneti zavar.

 • Jól jönne egy speckó Buddha-szobor a nappaliba, a süllyesztett jacuzzi mellé? És unja már a lepattant Royce-ot? Van megoldás! Íme:

  A fenti műalkotást a Grand Basel 2018 autókiállításon láttam, ahová azért kerülhetett, mert egy 1981-es Rolls-Royce Corniche alkatrészeiből készült. A művész, a bázeli Nikolai Winter egyik műgyűjtő kuncsaftjától ajándékba kapta az alapanyagul szolgáló luxusautót. A jelek szerint nélkülözéstől nem szenvedő művész épp Herman Hesse Sziddhárta című könyvét olvasta akkortájt, és úgy döntött, hogy az anyagi javak és jólét autóba öntött szimbólumát a szellemi javak és megvilágosodás jelképévé transzformálja. Winter két év alatt készítette az ülő Buddhát a szétvágott autóból, miután korábbi távol-keleti utazásai alatt nagy benyomást tett rá egy Hong Kong-i Buddha-szobor. Az eredmény nyolchengeres, krómozott nirvána a javából.

 • Pedig tökre úgy néz ki, de nem, ez egy rendőrségi fotó, amit tegnap készítettek a rendőrök, miután négy román férfi összepakolt egy csomó mindent egy áruházban, de a fizetésnél már közel sem voltak ennyire lelkesek.

  A négy férfit hamar megtalálták a rendőrök, aztán az is kiderült, hogy tényleg marha sok cuccot sikerült elvinniük, ráadásul ránézésre egészen véletlenszerűen összeválogatva, fúrógéptől elkezdve a guriga sajtokon keresztül a mosószerig volt itt minden, mint a búcsúban.

  haha
  Fotó: Police.hu
 • Oroszország nagy ország, és hát egy ilyen nagy országban sokféle ember él. Ez a szép ország a pornón kívül egyértelműen a kreatív buherás videókkal járul hozzá legnagyobb arányban a világ internetes össztermeléséhez. Ezt az eszement ruszki találékonyságot előszeretettel mutatja meg a világnak az English Russia nevű oldal, ez a videót is onnan származik. Tehát: vegyen egy könyökcsövet, egy pepsis flakont és mellé stílszerűen egy doboz Coca-Colát, vágjon, fúrjon, és nézze meg, mi lesz belőle. Zseniális!