Illés
17 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valószínűleg a világtörténelem egyik legnagyobb powermove-ját húzta elő az az amerikai férfi, aki elhívott randizni egy nőt, majd

  a randi közben ellopta a kocsiját, amivel aztán rögtön elvitte a csaj kereszttesóját egy másik randira.

  Egészen pontosan az történt, hogy a férfi meghívta ebédelni a nőt, akivel még középiskolából ismerték egymást, de aztán kocsi nélkül jelent meg nála, úgyhogy kénytelenek voltak a nő autójával menni.

  Menet közben aztán megálltak egy benzinkútnál, ahová a férfi beküldte a partnerét egy szivarért, mire azonban a nő kiért, se a férfi, se a kocsi nem voltak sehol, úgyhogy felhívta az anyját, aki elment érte a benzinkútra.

  Rövidesen sikerült is bemérniük a GPS-t, így meg is találták az autót egy autósmoziban, benne a férfivel, és a nő kereszttestvérével. Kellemes családi találkozó persze a körülményeket tekintve nem lett a dologból, helyette inkább kihívták a rendőröket, akik letartóztatták a memphisi Casanovát.

  (ABC13)

 • Hát még akkor, amikor a portéka egy Twitteren éppen nagyot hasító videó (9,5 millió nézője van éppen) egy kétéves kiskölyökről, aki egy kutyát apportíroztat. Van a sztoriban egy csavar is, tessék:

 • 37531226 1989888331045194 390122629798821888 n
  Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

  A Kiskunsági Nemzeti Park a Facebookon dicsérte meg a vaskúti Szőlőfürt Vendéglő tulajdonosát, aki teljes körű felújításba kezdett vendéglőjén, de közben a bejárati ajtó felett molnárfecskék raktak fészket és kezdtek költésbe.

  A vendéglős ezután úgy döntött, hogy sebaj, körben felújítják a vendéglőt, a fészek környékét viszont nem bolygatják. Ez így is lett, az épület már elkészült, most a fiókák kirepülésére várnak, hogy befejezhessék a felújítást. Ráadásul a tulajdonos azt mondja, jövőre is várni fogja a fecskék visszatérését és bízik benne, hogy újra fészket raknak majd az eresze alatt.

  A molnárfecske Magyarországon védett állat, eszmei értéke példányonként 50 ezer forint. A hatályos jogszabályok szerint éppen ezért  fészkei, tojásai és fiókái a kifejlett madarakhoz hasonlóan törvénytelen cselekedet.

  Tehát az épület tulajdonosa tulajdonképpen „csak” a törvény szerint járt el, mégis mindenképpen dicséretes ez a hozzáállás, és ezúton is köszönjük neki!

  - írja a nemzeti park.

 • A népszerű brit természettudós a BBC Radio 4 egyik műsorában pénteken azt tanácsolta honfitársainak, hogy egy időre feledkezzenek meg a brexitről, meg világ minden más politikai történéséről, helyette inkább

  üljenek ki egy csendes helyre, ahol süt a nap, és számoljanak pillangókat.

  Attenborough nem véletlenül pont most hozakodott elő ezzel, éppen pénteken kezdődött az általa elnökölt Butterfly Conservation nevű, a pillangók megmentésére koncentráló szervezet idei nagy pillangószámoló projektje.

  A pillangók számolása amellett, hogy remek kikapcsolódás, még hasznos is, ugyanis a pillangók rendkívül gyorsan reagálnak a környezeti változásokra, így a számuk csökkenése általában azt jelenti, hogy a vadvilágban hamarosan további veszteségek jöhetnek.

  (Politico)