Illés
17 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egyiptomi szövetségnek 50 ezer svájci frankot fizetnie a FIFA-nak, mert a válogatott olyankor játszott barátságos mérkőzést, amikor ezt nem tehette volna meg. A vb-n szerepelt játékosok védelme érdekében ugyanis május 21. és 27. közötti minden csapatnak kötelezően pihennie kell, az egyiptomiak azonban 25-én játszottak egy 1-1-es döntetlent Kuvaittal. 

  Ennél egyébként már csak akkor kaphattak volna nagyobb büntetést, ha nem Coca-Cola terméket isznak a vb-n.

 • Bean rossz volt, elszökött a gazdájától. Ez elég komoly bűn egy kutyánál, úgyhogy ennek megfelelően le is tartóztatták őt a New Jersey-i rendőrök:

  A hatóságok rács mögé dugták a megátalkodott ebet, és csak óvadék fejében kerülhetett szabadlábra: 

  Bean szerencséjére a gazdája megbocsátott neki, és kifizette az óvadékot: egy táskányi süteményt.

 • Most hétvégén rendezik meg a Német Nagydíjat a Forma-1-ben, aminek egyik valaha volt legemlékezetesebb momentuma az, amikor Rob Smedley, Felipe Massa versenymérnöke a következőket mondja a pilótája fülére:

   Fernando gyorsabb nálad. Meg tudod erősíteni, hogy vetted az üzenetet?

  Ezzel az azóta legendássá vált rádióüzenettel jelezték finoman a brazil pilótának, hogy el kellene engednie a csapattárs Fernando Alonsót. 

  Nem ez volt egyébként a Ferrari történetének egyetlen ilyen nyílt csapatutasítása, korábban Rubens Barrichello is kénytelen volt ilyesmit elszenvedni Michael Schumacherrel szemben:

 • Németországban érdekesen alakul a hagyományos nyaralási kellékek inflációja. A drágulás országos átlagban 2,1 százalék volt júniusban, a szezonálisan népszerű cikkek  többségének inflációja viszont alulmúlta ezt, például a hajóutak, a napszemüvegek, a napernyők és a fagylalt ára alig kúszott fel. A focilabdák nemhogy nem kerülnek többe, de közel 3 százalékkal olcsóbbak lettek, talán nem függetlenül a német válogatott leszerepelésétől a világbajnokságon. 

  Két népszerű nyári cikk inflációja ment csak érdemben feljebb az országos átlagnál, az egyik a teniszütőé, a fájdalmasabb pedig a klasszikus német kolbászé. A bratwurst ára  több mint 5 százalékkal lett több, mint tavaly ilyenkor. 

  (Bloomberg)