Szilvia
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyedülálló szakmai siker, világritkaság született a Debreceni Állatkertben! - kezdi posztját az állatkert a Facebook oldalán. Mint írják, tavaly december közepe óta magyarországi állatkertek közül egyedül a Debreceni Állatkert, mint alapító tag vesz részt a Fülöp-szigetekről származó leopárdmacskák (Prionailurus bengalensis heaneyi) Európai Fajmentő Programjában.

  46086805 1959522771009856 7607041664296681472 n
  Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - Nagyerdei Kultúrpark

  Az erőfeszítések sikert hoztak, ma az állatkert bemutatta az új jövevényt, egy hét hetes, hím Fülöp-szigeteki leopárdmacskát. 

  A kicsi egészséges, jó étvágyú és a szülei féltő gondoskodását élvezi. A Magyarországon csak Debrecenben bemutatott ritkaság jó idő esetén már látható a nagyközönség számára az állatkert Kisragadozó-házában.

  Egyébként természetes élőhelyük szűkülése és az illegális kereskedelem miatt a leopárdmacska szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján és a Washingtoni egyezmény (CITES) függelékében is.

 • A Guardian vetette fel ezt a kérdést, és egy felmérésre hivatkozva azt állítják: a vonaton utazók 56 százaléka inkább áll vagy másik helyet keres, ha a lefoglalt helyén valaki más ül, ahelyett, hogy szólna az illetőnek, hogy a helyünkön ül. És ennek az oka, hogy sokszor előfordul, hogy valaki rosszul reagál egy ilyen észrevételre, és ezért inkább elkerüli az ember az ebből adódó lehetséges konfliktust.

  Adódik tehát a kérdés: 

  Ön mit csinál, ha a helyén ülnek?

  • 7586
   Udvariasan szóvá teszem
  • 546
   Keményen teszem szóvá, hisz igazam van
  • 531
   Állok vagy keresek másik helyet
 • Volt már itt szó gyanús, de rejtőzködő gyíkemberekről, jött már Magyarországra igazi konteóguru is, sőt, filmben is szerepeltek ez a lények. De most egy indiai férfi nyíltan és büszkén vállalta, hogy ő gyíkember. Jöjjenek, hajoljanak közelebb! Íme:

  Az illetőt Navrattan Harsh-nak hívják, aki azért gyíkember, mert nem zavarja, ha gyíkok lógnak az arcán és mocorognak a szájában. Az indiai férfi állítja, hogy semmilyen képzést nem végzett el, ő alapból tudja kezelni az állatokat. A vérében van. Elmondása szerint nagy rajongója a National Geographic, Discovery és Animal Planetnek.

  Láttam embereket, akik cápákkal, oroszlánokkal, farkasokkal és kígyókkal játszanak. Én ennél valami egyedibbre vágytam

  - mondta a gyíkember.

 • Olvasónktól, Leventétől kaptunk egy nyugtalanító videót egy hétvégi spanyol bajnoki mérkőzésről, amiben első látásra semmi különös nincs:

  a Celta Vigo egyik futballistája a bal szélre passzol, csapattársa átveszi a labdát, majd nem sokkal később visszagurítja a középre. Látszólag semmi érdekes nem történik, a lényeg viszont a háttérben van: a reklámtáblák. 

  rek

  Az már teljesen megszokott manapság, hogy váltakoznak a reklámtáblák a háttérben, viszont az jól látszik, hogy a közeli kamerán egy statikus reklám fut, amikor visszavált az eredeti nézetbe, akkor pedig egy mozgó Abanca-reklám fut ugyanúgy, ennyi idő alatt nem tud átváltani a reklámtábla sem. 

  A legkézenfekvőbb magyarázat nyilván az lenne, hogy egy szimulációban élünk, azonban ennél sokkal egyszerűbb a helyzet: ma már létezik olyan technológia, ami a különböző piacokra szánt közvetítésekre vagy különböző kamaranézetekre más és más hirdetést húz rá. Leginkább attól függően, hogy mi a célközönség vagy melyik kameranézetet vásárolja meg az adott hirdető. 

  Ez egyébként ott vehető észre, hogy a reklámtáblákon például nincsen árnyék. De nézzék meg inkább az alábbi szemléltető videót, hogy megy ez élesben. 

  A technológia egyébként már eléggé elterjedt, a futballon kívül NBA- és rögbimeccseken is használják már. 

  Szerintem ez

  • 1478
   átverés, szimulációban élünk
  • 993
   tényleg egy új technológia
  • 697
   nyugtalanító