Júlia, Rita
13 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az új szintet ennek a derék elektromosbicikli-tulajdonosnak sikerült megugrania szülővárosomban, a napfényes Gyulán. Hősünk bevásárolni ment (tekert-gurult) a város szélén fekvő helyi Intersparba, és biztosra ment: olyan helyre igyekezett leláncolni a gépét, ahonnan biztosan nem lopják el. Márpedig a bevásárlókocsik maguk is lánccal vannak rögzítve – hát ennél biztosabbra hogy is mehetett volna?

  lakatbicaj1
  Fotó: Olvasónk, Ádám

  A mesterterv egyébként csúnyán összeomlott volna, ha nem olyan jószándékú ember fedezi fel a nagy innovációt, mint Ádám, hanem valaki, akinek éppen fáj a foga egy elektromos biciklire, de nem akarna vagy tudna venni. Ráadásul két stratégiai ponton is elbukott volna a dolog.

  Egyfelől az elmélet volt hibás: elég, ha bedobunk a bevásárlókocsiba egy 100-ast (20-ast? 50-est?), máris mobilissá vált a kocsi és vele együtt a bicikli. Ekkor már csak óvatosan odébb kell tolni ezt a furcsa házasítást, aztán egy fémvágó eszközzel egy jó mozdulat, és miénk a gép. Másfelől elhibázott volt a kivitelezés, hogy jobban látható legyen, itt alant mutatom kinagyítva is: a biciklit úgy sikerült úgynevezett biztonságba helyezni, hogy valójában egyetlen mozdulattal elemelhetővé vált. Méghozzá szó szerint: a láncot ugyanis úgy tette rá a bevásárlókocsira, hogy elég lett volna azt egy picit megemelni, és a lánc máris leesik, vihető a bicaj (oké, a kerekén a lánccal, de ez szintén ideiglenes probléma lett volna, azt hiszem).

  lakatbicaj2
  Fotó: Olvasónk, Ádám
 • Elég fura jelenetbe botlott a Reuters fotósa, amiből tökéletes időjárás-illusztráció kerekedett. Valószínűleg azonnal használnánk is, ha meg kéne írnunk a pakisztáni időjárást. 

  Karacsi egyik lakónegyedében elment az áram, a környéken lakók pedig inkább kimentek az utca árnyékos felére aludni, mert működő légkondik hiányában a lakásokban elviselhetetlenné vált a 41 fokos meleg. 

 • Félreértés ne essék, tényleg szuper dolog, ha egy színháznak van koncepciója arról, pontosan miről szeretne beszélni a nézőinek, és még ennél is szuperebb, ha ez a koncepció egy itt és most valóban aktuális kérdéssel függ össze. Úgyhogy csak üdvözölni lehet, hogy a Karinthy Színház úgy döntött, darabválasztásaival reflektálni szeretne arra, hogy a nők még mindig jóval kisebb arányban jelennek meg igazán fontos, komoly szerepekben a művészetben, és jóval kevesebb színházi előadás szól kifejezetten nőkről, mint amennyi férfiakról.

  És ezt a jelenséget rögtön a Karinthy Színház példája bizonyítja a legélesebben. Mármint azt, milyen a női rendezők aránya a magyar színházakban, és mennyire bevett, megszokott ötlet női drámaírók műveihez nyúlni. A Karinthy női évadában ugyanis minden darabot férfiak írtak, és mindet férfiak is rendezik meg.

  Ezek lesznek azok:

  • Roberto Athayde: Margarida asszony (Rendező: Bőhm György)
  • Oscar Wilde: Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni (Rendező: Karinthy Márton)
  • Miro Gavran: Baba (Rendező: Szabó P. Szilveszter)
  • Mika Myllyaho: Káosz (Rendező: Horgas Ádám)
 • A mai műsorhoz nem kell más, mint

  • egy darab kutyakeksz
  • egy üvegasztal
  • és egy kellően bamba kutya.

  A végeredmény egyáltalán nem meglepő, de egész jól el lehet rajta szórakozni.

  Doggo got bamboozled Follow @barked - #9gag

  9GAG: Go Fun The World (@9gag) által megosztott bejegyzés,